Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Αύξηση των ποσοτήτων απόσυρσης σε ροδάκινα και νεκταρίνια ζητάει από την Κομισιόν ο AREFLH


Συνάντηση με εκπροσώπους της Κομισιόν είχαν την Τρίτη 8 Αυγούστου αντιπρόσωποι των ροδακινοπαραγωγών από την Καταλονία, την Ιταλία και τη Γαλλία, μέλη του AREFLH (Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Περιφερειών Παραγωγών Φρούτων και Οπωροκηπευτικών) κατά τη διάρκεια της οποίας ζήτησαν να αυξηθούν οι ποσότητες απόσυρσης ροδάκινων και νεκταρινιών από την αγορά για να μειωθούν τα διαθέσιμα αποθέματα. Όπως ανέφεραν, τα μέτρα αυτά είναι απαραίτητα για να επανέλθει η ισορροπία στην αγορά. Σύμφωνα με την πρόεδρο του AREFLH, κ. Simona Caselli, «το μήνυμα αυτό τώρα θα πρέπει να στηριχθεί πολιτικά και από τους Υπουργούς Γεωργίας των χωρών μελών που παράγουν ροδάκινα και νεκταρίνια προκειμένου να τροποποιηθούν άμεσα οι σχετικοί κανονισμοί της ΕΕ».

Στη συνάντηση συμμετείχαν μέλη του AREFLH, παρουσία της Συμβούλου Γεωργίας της Καταλονίας, κυρίας Meritxell Serret i Aleu και της κυρίας Simona Caselli, προέδρου του AREFLH. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά την επιστολή που έστειλε το AREFLH στον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας και στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας. Η πρόεδρος του AREFLH ζήτησε από την Κομισιόν να λάβει μέτρα για την κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται ο τομέας του ροδάκινου και του νεκταρινιού στις τέσσερις κύριες χώρες παραγωγής και ζήτησε έκτακτα μέτρα στήριξης για να επαναφέρουν σε ισορροπία την αγορά.

Αντιπρόσωποι επαγγελματικών οργανώσεων είχαν τη δυνατότητα να εξηγήσουν στους ανθρώπους της Κομισιόν για την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν. Όλοι ομόφωνα ζήτησαν να αυξηθούν οι ποσότητες απόσυρσης ροδάκινων και νεκταρινιών από την αγορά για να μειωθούν τα διαθέσιμα αποθέματα.
«Το μήνυμα αυτό τώρα θα πρέπει να στηριχθεί πολιτικά και από τους Υπουργούς Γεωργίας των χωρών μελών που παράγουν ροδάκινα και νεκταρίνια προκειμένου να τροποποιηθούν άμεσα οι σχετικοί κανονισμοί της ΕΕ», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο AREFLH.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,703125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version