Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Η Κομισιόν δίνει το πράσινο φως για προκαταβολή της Βασικής Ενίσχυσης από τις 16 Οκτωβρίου


Τη δυνατότητα στις εθνικές κυβερνήσεις να καταβάλουν την προκαταβολή των άμεσων ενισχύσεων και των ενισχύσεων αγροτικής ανάπτυξης στους αγρότες από τις 16 Οκτωβρίου, προκειμένου να βοηθήσουν τους πληγέντες από τις δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες κατά το πρώτο μέρος του 2017, αποφάσισε να δώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Οι ανεπιθύμητες κλιματικές συνθήκες σε ορισμένα κράτη μέλη – ξηρασίες και εξαιρετικά ζεστός ή ξηρός καιρός σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης, καθώς και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες την άνοιξη σε συνδυασμό με έντονες βροχοπτώσεις σε άλλα μέρη – επηρέασαν τις γεωργικές δραστηριότητες σε πολλές χώρες και είχαν σημαντικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των αγροτών», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Κομισιόν. Η απόφαση αφορά 10 κράτη μέλη (δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα) αλλά «ο κατάλογος των επιλέξιμων χωρών θα μπορούσε να αυξηθεί», επισημαίνει η Κομισιόν.

Και προσθέτει: «η συμφωνία καλύπτει τις άμεσες πληρωμές και ορισμένες πληρωμές αγροτικής ανάπτυξης για τους γεωργούς, οι οποίες κατανέμονται συνήθως από τα κράτη μέλη από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 30 Ιουνίου του επόμενου έτους. Εντούτοις, τα κράτη μέλη μπορούν να επιλέξουν να καταβάλλουν προκαταβολές για τις εν λόγω πληρωμές από τις 16 Οκτωβρίου κάθε έτους, μέχρι το 50% του συνολικού ποσού για τις άμεσες ενισχύσεις και το 75% για τις πληρωμές αγροτικής ανάπτυξης. Η απόφαση της Επιτροπής επιτρέπει τώρα στα κράτη μέλη που πλήττονται από τις δυσμενείς συνθήκες να αυξήσουν το ανώτατο ποσό της προκαταβολής σε 70% για τις άμεσες πληρωμές και 85% για τις πληρωμές αγροτικής ανάπτυξης».

Οι αλλαγές – σύμφωνα με την Κομισιόν – θα ωφελήσουν δέκα κράτη μέλη (Βέλγιο, Τσεχική Δημοκρατία, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία και Φινλανδία), τα οποία επηρεάζονται περισσότερο από τις δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες. Αυτές οι δέκα χώρες ζήτησαν από την Επιτροπή ευελιξία όσον αφορά τις πληρωμές λόγω του αντίκτυπου των κακών καιρικών συνθηκών και μετά την επαλήθευση των όρων, η Επιτροπή συμφώνησε με το αίτημα.

Ο κατάλογος των επιλέξιμων χωρών θα μπορούσε να αυξηθεί κατά δύο ή τρεις ακόμη, ανάλογα με το αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων αξιολογήσεων της Επιτροπής, οι οποίες θα αξιολογήσουν εάν και αυτές θεωρούνται επιλέξιμες βάσει δυσμενών κλιματολογικών συνθηκών.

Εναπόκειται τώρα στις επιλέξιμες χώρες να αποφασίσουν αν θα επωφεληθούν ή όχι από την εν λόγω χαλάρωση των κανόνων σχετικά με τις προκαταβολές.

Διαβάστε την απόφαση στα αγγλικά

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,4379883 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version