Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα πληρωθεί η προκαταβολή του τσεκ, δημιουργία ετήσιου ακατάσχετου λογαριασμού ζητάνε οι αγρότες


Τη διαβεβαίωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για καταβολή της προκαταβολής (70%) της βασικής ενίσχυσης (τσεκ) έως τις 27 Οκτωβρίου, μεταφέρει στους παραγωγούς η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου. Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στον ΑγροΤύπο ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης, Μύρος Χιλετζάκης, ανέφερε ότι «ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αποστολάκης μου ανέφερε ότι θα επαναληφθεί η «συνταγή» του 2016 στην καταβολή των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης. Με βάση αυτή τη «συνταγή», λοιπόν, θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση γύρω στις 20 έως 27 Οκτωβρίου και η εκκαθάριση θα δοθεί πριν το τέλος του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους».

Ακόμη επανέφερε την θέση των αγροτών για δημιουργία ενός ετήσιου ακατάσχετου των λογαριασμών. Όπως επισήμανε στον ΑγροΤύπο ο κ. Χιλετζάκης, «η ενίσχυση προσμετράτε ως εισόδημα από 1/1/2017. Όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν ένα ακατάσχετο 1.200 ευρώ το μήνα. Έτσι και εμείς οι παραγωγοί, επειδή πληρωνόμαστε δύο φορές κάθε έτος, ζητάμε να δημιουργηθεί ένα ετήσιο ακατάσχετο ποσό ώστε να μπορούν να το εισπράξουν οι παραγωγοί. Μεγάλος αριθμός αγροτών έχει πολλές οφειλές σε δημόσιο και ασφαλιστικές εισφορές και θα πρέπει να «προστατευτεί». Δεν ζητάμε κάτι παραπάνω από ότι έχουν οι υπόλοιποι πολίτες. Αυτά τα χρήματα για τον Έλληνα παραγωγό είναι χρήματα επιβίωσης. Είναι χρήματα για να μπορεί να καλλιεργήσει την επόμενη χρονιά και για να περάσει στο σπίτι του, και δεν πρέπει να υπάρχουν κατασχέσεις».

Όσον αφορά την τιμή παραγωγού για την σουλτανίνα, ο αντιπρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης τόνισε στον ΑγροΤύπο ότι «κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα της τάξης των 45 – 65 λεπτών το κιλό. Στην Ευρώπη αυτή την εποχή υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ισπανικά και ιταλικά σταφύλια με αποτέλεσμα να έχουν «φρενάρει» οι ελληνικές εξαγωγές και οι τιμές να βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα».

Σταύρος Παϊσιάδης

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5351563 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version