Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

ΣΕΒΕ: Σημαντικό εργαλείο ενίσχυσης της εξωστρέφειας η Ενιαία Ταυτότητα για τα ελληνικά προϊόντα αγροδιατροφής


Σημαντικό εργαλείο ενίσχυσης της εξωστρέφειας συνιστά για τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Εnterprise Greece για την Ενιαία Ταυτότητα για τα ελληνικά προϊόντα αγροδιατροφής που αποτελούν το 23% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών. Ο ΣΕΒΕ εκφράζει την ικανοποίησή του για την υλοποίηση της εξαγγελίας του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση, από το βήμα του Συνεδρίου Export Summit V, που έγινε στην Θεσσαλονίκη, τον Ιούνιο, αναφορικά με το πρόγραμμα «Ανάπτυξη, Προώθηση και Αξιοποίηση της Ενιαίας Ταυτότητας-Σήματος Ποιότητας Προϊόντων και Υπηρεσιών του Αγροδιατροφικού Τομέα».

Το πρόγραμμα στοχεύει στη διασφάλιση της ποιότητας των ελληνικών προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα και κατά επέκταση στην αναβάθμιση της εικόνας τους στο εξωτερικό καθώς και στην ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού και της ανταγωνιστικότητας αυτών των προϊόντων αλλά και των σχετικών με αυτά υπηρεσιών όπως η εστίαση και το εμπόριο.

Ο ΣΕΒΕ διαχρονικά προτείνει μια εθνική στρατηγική για την αναβάθμιση και ανάπτυξη του πιο δυναμικού εξαγωγικού κλάδου της χώρας (πλην πετρελαιοειδών), αυτού της αγροδιατροφής, με στοχευμένες και ολοκληρωμένες δράσεις κυρίως από το ΕΣΠΑ αλλά και από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, για την παραγωγή και προώθηση προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας σε όλη την αλυσίδα αξίας, από το χωράφι μέχρι το ράφι.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύνδεσμος δηλώνει και πάλι ότι είναι στη διάθεση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και των συναρμόδιων Υπουργείων και φορέων ώστε να συμβάλλει με τη συσσωρευμένη εμπειρία και εξειδίκευσή του στο σχεδιασμό, εξειδίκευση και υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση και αποτελεσματικότητά τους προς όφελος της εξωστρέφειας και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας.

Ελληνικό Εξωτερικό Εμπόριο Αγαθών
Αυξημένες κατά 6,5% εμφανίζονται οι ελληνικές εξαγωγές αγαθών το μήνα Ιούλιο 2017 συγκριτικά με τον Ιούλιο 2016, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ενώ σε αξία ανήλθαν σε 2,4 δις. ευρώ.

Αποτέλεσμα των θετικών αυτών μεταβολών ήταν η διεύρυνση του εμπορικού ισοζυγίου κατά 84,4 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση, σε ευρώ, 5,9%.

Για το διάστημα Ιανουάριος-Ιούλιος 2017, η αξία των εξαγωγών ανήλθε στο ποσό των 16,6 δις. ευρώ έναντι 14,3 δις. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα 2016, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 16,5% σε ετήσια βάση, ενώ η αντίστοιχη μεταβολή χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασε αύξηση κατά 6,7%. Οι εισαγωγές αγαθών στο εξεταζόμενο διάστημα ανήλθαν σε 29,8 δις. ευρώ έναντι 25,3 δις. ευρώ κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2016, σημειώνοντας άνοδο κατά 17,6%.

Τα παραπάνω στοιχεία έχουν ως αποτέλεσμα τη διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος και επιβεβαιώνουν την ανάγκη για μη εφησυχασμό και εντατικοποίηση των προσπαθειών από όλες τις πλευρές για στήριξη των εξαγωγών.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,4528809 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version