Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Στις 21/9 ξεκινά, στα Χανιά, το 8ο Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη Γεωργία HAICTA 2017


Η Ελληνική Εταιρία Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη Γεωργία, τα Τρόφιμα και το Περιβάλλον (ΕΠΕΓΕ), το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτ. Μακεδονίας, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης, το Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας (ΙΕΤΕΘ-ΕΚΕΤΑ) και την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων) διοργανώνουν το «8ο Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη Γεωργία, τα Τρόφιμα και το Περιβάλλον (HAICTA 2017)», στα Χανιά, από 21 έως 24 Σεπτεμβρίου 2017.

Το συνέδριο HAICTA αποτελεί τη σημαντικότερη επιστημονική εκδήλωση της ΕΠΕΓΕ, που διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια.

Στη φετινή διοργάνωση του HAICTA 2017, στην οποία συμμετέχουν ερευνητές από 25 χώρες, υποβλήθηκαν 124 επιστημονικές εργασίες, από τις οποίες οι 101 κρίθηκαν αποδεκτές για παρουσίαση ή/και δημοσίευση στα Πρακτικά του συνεδρίου.

Στην Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου που έκρινε τις υποβληθείσες εργασίες συμμετείχαν 228 καταξιωμένοι επιστήμονες από τον διεθνή και τον ελληνικό χώρο, με εφαρμοσμένο ερευνητικό έργο στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών στη γεωργία, τα τρόφιμα και το περιβάλλον.

Το συνέδριο HAICTA 2017 αποτελεί διεθνή συνάντηση, στην οποία Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, ερευνητές και ειδικοί στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στoν αγροπεριβαλλοντικό χώρο θα παρουσιάσουν εργασίες τους και θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους στον συγκεκριμένο τομέα, με κύριο στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων επιστημόνων, καθώς επίσης και των διαφόρων οργανισμών, αγροτικών οργανώσεων, περιβαλλοντικών συλλόγων, συνεταιρισμών και Mη Kυβερνητικών Oργανισμών (ΜΚΟ), στις δυνατότητες που παρέχει η εφαρμογή των καινοτόμων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης στην ελληνική γεωργία και εν γένει το φυσικό περιβάλλον.

Προσκεκλημένος ομιλητής στην έναρξη του Συνεδρίου είναι ο Dr. Claus Aage Grοn Sοrensen, Senior Scientist, Head of Research Unit, Faculty of Science and Technology, Dept. of Engineering, Aarhus University, Denmark.

Η τελετή έναρξης θα γίνει στη συνεδριακή αίθουσα «AΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» του ΜΑΙΧ, Αλσύλλιο Αγροκηπίου, Μακεδονίας 1, Χανιά, την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 9.00 π.μ.

Προσκεκλημένος ομιλητής στην 2η μέρα του Συνεδρίου είναι ο Dr. Christopher Brewster, Senior Scientist at TNO, The Netherlands.

Παράλληλα με το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου, για την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, Κυριακή (24/9/2017), έχει προγραμματισθεί επίσκεψη των συνέδρων στην Παλιά Πόλη των Χανίων και ξενάγησή τους από την καθηγήτρια κα Μαρία Βεριβάκη.

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του συνεδρίου, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του HAICTA2017

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,9375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version