Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Απογοήτευση στους παραγωγούς πράσινης ελιάς Χαλκιδικής, οι έμποροι πριμοδοτούν μόνο τα μεγάλα μεγέθη


Μεγάλη απογοήτευση υπάρχει στους παραγωγούς της πράσινης ελιάς στη Χαλκιδική. Μπορεί για τα μεγάλα μεγέθη (110-91 τεμάχια) να δίνουν υψηλότερες τιμές σε σχέση με πέρσι αλλά στις υπόλοιπες κατηγορίες είναι οι περσινές τιμές. Η φετινή παραγωγή στη Χαλκιδική εκτιμάται ότι θα φτάσει από 110.000 μέχρι 140.000 τόνους. Ποσότητα σημαντικά αυξημένη σε σχέση με πέρσι, γεγονός που έχει επίπτωση στο μέγεθος της ελιάς. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Α.Σ. Σημάντρων κ. Βαγγέλης Μισαηλίδης, «κάποιοι μεγάλοι έμποροι ανακοίνωσαν υψηλότερες τιμές σε σχέση με πέρσι για την καλή ποιότητα (95 λεπτά το κιλό). Όμως για τις υπόλοιπες κατηγορίες (τεμάχια 111 – 200) είναι οι περσινές τιμές που δεν είναι καθόλου ικανοποιητικές».

Και προσθέτει: «Η φετινή παραγωγή δεν έχει μεγάλο βάρος, δηλαδή αποτελείται από ελιές με μικρά μεγέθη. Επίσης από τις τιμές που έδωσαν οι έμποροι έχουμε μια απόκλιση της τάξης των 15 λεπτών για την πρώτη με τη δεύτερη κατηγορία. Ουσιαστικά πριμοδοτούν την πρώτη κατηγορία που αφορά μόλις το 15% της συνολικής παραγωγής στη Χαλκιδική. Ο μέσος όρος τιμής που θα εισπράξει ο παραγωγός είναι γύρω στα 50 λεπτά το κιλό».

Αρκετοί παραγωγοί, μετά από αυτές τις τιμές, αποφάσισαν να μη δώσουν τις ελιές τους, «υπακούοντας» στις παραινέσεις των αγροτικών συνεταιρισμών και συλλόγων του νομού και να κρατήσουν το προϊόν τους ή να οδηγήσουν μέρος της παραγωγής τους (ψιλές ελιές) για ελαιόλαδο και αγουρέλαιο.

 
 

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,296875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version