Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Εκστρατεία μείωσης των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων με γεωργικά μηχανήματα στην ΕΕ μέχρι το 2035, οι βασικές προτεραιότητες

Εκστρατεία μείωσης των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων με γεωργικά μηχανήματα στην ΕΕ μέχρι το 2035, οι βασικές προτεραιότητες


O Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Αγροτικών Μηχανημάτων (CEMA), δεσμεύτηκε να συμβάλει στη μείωση του αριθμού των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων με αγροτικά μηχανήματα στην ΕΕ κατά 50% μέχρι το 2035. Για να καταστεί πραγματικότητα αυτή η δέσμευση, η CEMA καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συνεργαστούν, προτείνοντας παράλληλα τη σύσταση μιας νέας Ομάδας Διαλόγου στην ΕΕ.

Η ομάδα θα πρέπει να επικεντρωθεί στην καλύτερη κατανόηση των διαθέσιμων δεδομένων, στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών στα κράτη - μέλη της ΕΕ και να διατυπώσει συστάσεις για τον τρόπο μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων με αγροτικά μηχανήματα.

Όπως υποστηρίζει η CEMA, ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων με γεωργικά μηχανήματα στην ΕΕ είναι πολύ χαμηλός (σε σύγκριση με ατυχήματα με άλλα οχήματα) και τα θανατηφόρα ατυχήματα μειώθηκαν διαρκώς τα τελευταία χρόνια (π.χ. -36% και -38% από το 1998 έως το 2013 σε Κάτω Χώρες και Ισπανία αντίστοιχα), ενώ η μείωση των μη θανατηφόρων ατυχημάτων ήταν ακόμη υψηλότερη.

Παρόλα αυτά, κατά μέσο όρο, περίπου 400 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν στην ΕΕ κάθε χρόνο, στην οποία εμπλέκεται μια γεωργική μηχανή. Η πλειονότητα των ατυχημάτων δεν προκαλείται άμεσα από τη μηχανή αγροκτήματος ή από τον οδηγό της, αλλά συμβαίνει ως αποτέλεσμα άλλων παραγόντων όπως η έλλειψη ευαισθητοποίησης άλλων οδηγών οχημάτων, π.χ. στενοί δρόμοι. Συνεπώς, απαιτούνται αποτελεσματικά μέτρα προτεραιότητας που βασίζονται σε στοιχεία για να μειωθεί περαιτέρω ο αριθμός των ατυχημάτων.

Όπως αναφέρει η CEMA, οι προσπάθειες μείωσης των ατυχημάτων θα επικεντρωθούν σε συγκεκριμένες ενέργειες, όπως η συντήρηση και οι περιοδικές επιθεωρήσεις των αγροτικών μηχανημάτων, η αναβάθμιση του στόλου και η εκπαίδευση των οδηγών σχετικά με την οδική συμπεριφορά τους.

Οι προτεραιότητες θα πρέπει να είναι: βελτίωση της ασφάλειας του παλαιού στόλου των γεωργικών μηχανημάτων στους δρόμους της ΕΕ, με τον εκ των υστέρων εξοπλισμό φωτισμού και σηματοδότησης (υπάρχει πρόβλημα με ελαττωμένο οπίσθιο φωτισμό) και μετάβασης προς περιοδικές τεχνικές επιθεωρήσεις, αλλά και την ενίσχυση στην εκπαίδευση των οδηγών. «Αυξήστε την ευαισθητοποίηση μεταξύ των άλλων χρηστών του οδικού δικτύου σχετικά με τις γεωργικές μηχανές στο δρόμο», τονίζει.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,03125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version