Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Θα γίνει φέτος η δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών στα σχολεία ρωτά ο Γ. Κουτσούκος


Για αργούς ρυθμούς του ΥπΑΑΤ και τη φετινή χρονιά για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων και λαχανικών, κάνει ο λόγο ο πρώην υφυπουργός Γεωργίας κ. Γιάννης Κουτσούκος.

Ο βουλευτής Ηλείας  και τομεάρχης Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ) επισημαίνει πως το ευρωπαϊκό πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων και λαχανικών στα σχολεία που υλοποιήθηκε για τα πρώτη φορά στη χώρα μας το 2011, έχει ως στόχο την προαγωγή των υγιεινών συνηθειών διατροφής στα παιδιά είναι προαιρετικό, αλλά το εφαρμόζουν όλες οι χώρες της Ε.Ε.

Σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου εξηγεί πως για τη σχολική χρονιά 2017-18 έχουν κατανεμηθεί στην Ελλάδα 3.218.885 ευρώ για την προώθηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών στα σχολεία και 1.550.685 ευρώ για τη διανομή γάλακτος στα σχολεία.

Η εφαρμογή, όπως λέει ο κ.Κουτσούκος, σε συγκεκριμένο μικρό χρονικό διάστημα και οι διαδικασίες που προβλέπει το πρόγραμμα, απαιτούν γρήγορους ρυθμούς και αντανακλαστικά. «Διαπιστώνουμε μετά λύπης μας ότι το Υπουργείο δεν κατάφερε πέρυσι να υλοποιήσει το πρόγραμμα ενώ, συνεχίζοντας με αργόσυρτους ρυθμούς τις διαδικασίες, φαίνεται ότι ρισκάρει και φέτος την μη εφαρμογή και υλοποίηση του προγράμματος».

Όπως τονίζει το πρόγραμμα αυτό είναι πολύ σημαντικό για τις διατροφικές συνήθειες και την υγεία των παιδιών μας και ωφελεί και τον αγροτικό κόσμο και ζητεί να πληροφορηθεί τι θα πράξει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ ώστε να μην επαναληφθεί η περυσινή αποτυχία φέτος και χαθεί για άλλη μια φορά η ευκαιρία για τους μαθητές να ενσωματώσουν στη διατροφή τους τα πολύτιμα για την υγεία τους φρούτα και τα λαχανικά» και ζητεί να διασφαλιστεί η απορρόφηση των κονδυλίων, ώστε να μην επιστραφούν αναξιοποίητα.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,21875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version