Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Αίγυπτος: Μέτρα για έλεγχο υπολειμμάτων ανακοινώνει η κυβέρνηση, δημιουργεί μητρώο πιστοποιημένων εξαγωγέων από όλες τις χώρες


Σε μητρώο πιστοποιημένων εξαγωγέων, στο οποίο θα πρέπει να εγγραφούν όσοι θέλουν να εξάγουν αγροτικά προϊόντα στην Αίγυπτο, προχωρά η κυβέρνηση της χώρας. Σε δηλώσεις του στον ΑγροΤύπο ο κ. Γεώργιος Πολυχρονάκης, Ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Incofruit-Hellas, τονίζει ότι «οι Έλληνες εξαγωγείς νωπών οπωροκηπευτικών προς την αγορά της Αιγύπτου θα πρέπει να εγγράφουν άμεσα στο μητρώο της χώρας, για να μπορούν να εμπορεύονται τα προϊόντα τους».

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αιγυπτίου Υπουργού Γεωργίας κ. El-Banna, η χώρα του εφαρμόζει πρόγραμμα, το οποίο στοχεύει στην αναβάθμιση της παραγωγικότητας των καλλιεργειών, στην αύξηση των αγροτικών εξαγωγών και παράλληλα στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στην διάρκεια των περιόδων καλλιέργειας και συγκομιδής, καθώς και στον εφοδιασμό της εγχώριας και διεθνή αγοράς με φθηνά και καλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα.

Ο κ. El-Banna, αναφερόμενος σε προσωρινές απαγορεύσεις εισαγωγών από την Αίγυπτο για συγκεκριμένα αγροτικά προϊόντα, που έχουν επιβάλει ορισμένες χώρες, λόγω εντοπισμού υψηλότερων των επιτρεπόμενων ορίων υπολειμμάτων (MRL), διευκρίνισε ότι αυτές οφείλονται «σε λανθασμένες και ανεύθυνες πρακτικές κάποιων Αιγυπτίων εξαγωγέων».

Κατά τον Υπουργό, τα αιγυπτιακά εξαγόμενα αγροτικά προϊόντα υπόκεινται σε σειρά αυστηρών ελέγχων ως προς την περιεκτικότητά τους σε παρασιτοκτόνα και άλλες βλαβερές ουσίες και σε πιστοποίηση της ασφάλειας και ποιότητάς τους.

Ο Αιγύπτιος Υπουργός ανέφερε εξάλλου ότι στην διάρκεια του πρώτου εξαμήνου τρέχοντος έτους οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων αυξήθηκαν στους 3,501 εκατ. τόνους (έναντι 3,124 εκατ. τόνων το αντίστοιχο διάστημα του 2016), με κύρια εξαγόμενα προϊόντα τα εσπεριδοειδή (οι εξαγωγές των οποίων αυξήθηκαν κατά 30,9% το εξάμηνο 2017), τις πατάτες (αύξηση κατά 84,6% το εξάμηνο 2017) και τις φράουλες (αύξηση κατά 30,18% το εξάμηνο 2017).

Σύμφωνα τέλος με ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, το Μπαχρέιν, τα ΗΑΕ και το Κουβέιτ, συμφώνησαν πρόσφατα να άρουν απαγόρευση εισαγωγών, που είχαν επιβάλει νωρίτερα φέτος, στις εισαγωγές ορισμένων αιγυπτιακών αγροτικών προϊόντων, εξαιτίας περιεκτικότητάς τους σε υπολείμματα.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,53125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version