Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

ΕΟΣ Σάμου: Το SAMOS NECTAR 1980 σε δύο από τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου


Tο διάσημο Samos Nectar 1980 του ΕΟΣ Σάμου προστέθηκε στη λίστα δύο διάσημων εστιατορίων του Λονδίνου: του «The Cinnamon Club» και του «Chiltern Firehouse». Οι θαμώνες αυτών των εστιατορίων θα μπορούν πλέον να απολαύσουν το παλαιωμένο αυτό Μοσχάτο Σάμου, με την καταπληκτική πολυπλοκότητα και την αξιοσημείωτη οξύτητα.

Αποτελεί ίσως το πιο ιστορικό κρασί του ΕΟΣ Σάμου κι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Ένα λιαστό κρασί που παλαιώνει για έξι χρόνια σε δρύινα βαρέλια, αποκτώντας εκλεκτά αρώματα σταφίδας, δαμάσκηνων και καβουρντισμένης κανέλλας. Στη γεύση ξεχωρίζουν τα ακούσματα καραμέλας βουτύρου, σταφίδας, καρυδιού, ώριμου πορτοκαλιού, ακόμα και γαρύφαλλου, σε μια ποιοτική αλληλοσυμπλήρωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Samos Nectar εσοδείας 1980 είχε εντυπωσιάσει πριν λίγα χρόνια την Master of Wine, Jancis Robinson, όπως και τους λοιπούς Masters of Wine που είχαν παρευρεθεί στην 60η επετειακή εκδήλωσή τους.

Ανάμεσα σε 41, κορυφαίας ποιότητας κρασιά από όλο τον κόσμο, που είχαν ειδικά επιλεγεί για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, το Samos Nectar βγήκε πρώτο με βαθμολογία 19/20, φέρνοντας το σαμιώτικο κρασί αλλά και την Ελλάδα στο επίκεντρο ενδιαφέροντος των «ειδικών του κρασιού».

Το «The Cinnamon Club» θεωρείται εδώ και χρόνια «must» στο Λονδίνο λόγω της μακρόχρονης ιστορίας του και  των εκπληκτικών παραδοσιακών Ινδικών συνταγών, με πινελιές δημιουργικής κουζίνας, που προσφέρει στους πελάτες του. Το εστιατόριο είναι γνωστό τόσο για τον μεγαλοπρεπή του χώρο όσο και για τις πρωτοποριακές συνταγές του Head Chef Rakesh Ravidran Nair και του Executive Chef Vivek Singh.

Το «Chiltern Firehouse» είναι ονομαστό ως στέκι διάσημων προσωπικοτήτων του κινηματογράφου αλλά και της πολιτικής.  Σύμφωνα με το επίσημο site του εστιατορίου, οι συνταγές του Chef Nuno Mendes (Michelin star) έχουν δοκιμαστεί από πολιτικούς, όπως ο Bill Clinton και ο Tony Blair, αλλά και από ηθοποιούς, όπως ο Orlando Bloom και η Lindsay Lohan. H κουζίνα του έχει αμερικάνικες επιρροές, με αναγεννημένες συνταγές και με έμφαση στην εποχικότητα και την υγιεινή διατροφή.

Σε αυτά τα δύο εκλεκτά και διεθνώς αναγνωρισμένα εστιατόρια της Αγγλικής πρωτεύουσας το σαμιώτικο κρασί του ΕΟΣ Σάμου, το μοναδικό Samos Nectar εσοδείας 1980, κάνει την τιμητική του εμφάνιση και κλέβει τις εντυπώσεις.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,46875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version