Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Έξι βαθμίδες ποινών καθιερώνει το υπουργείο Οικονομίας για την εποπτεία της αγοράς


Έξι βαθμίδες ποινών καθιερώνει το σχέδιο νόμου «Για την Εποπτεία των Οικονομικών Δραστηριοτήτων και την Εποπτεία αγοράς προϊόντων» που τέθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Οικονομίας με τη μορφή νόμου - πλαισίου.
 
Ξεκινούν από την απλή σύσταση για συμμόρφωση και κλιμακώνονται σε προσωρινή ή οριστική διακοπή λειτουργίας, κατάσχεση/ανάκληση/δέσμευση κλπ. επικίνδυνων προϊόντων, πρόστιμα, αναφορά στον εισαγγελέα και άλλα διοικητικά μέτρα ή κυρώσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία.
 
Ο νόμος-πλαίσιο αποτελεί προσπάθεια να οργανωθεί η ελεγκτική δραστηριότητα του κράτους με τρεις βασικούς στόχους, οι οποίοι όπως επισημαίνει ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης είναι:
 
α) η θέσπιση ενιαίων αρχών και διαδικασιών που διέπουν την εποπτεία και τους ελέγχους,
 
β) η εισαγωγή κοινών μεθόδων και εργαλείων που χρησιμοποιούνται για την άσκηση εποπτείας,
 
γ) ο προσδιορισμός των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των αρχών και των υπαλλήλων που ασκούν εποπτεία, καθώς και των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των ελεγχόμενων οικονομικών φορέων.
 
Όλα αυτά αφορούν επτά πεδία ελέγχου και είκοσι ελεγκτικές υπηρεσίες.
 
Συγκεκριμένα τα πεδία εποπτείας είναι: ασφάλεια και συμμόρφωση προϊόντων, ασφάλεια τροφίμων, προστασία καταναλωτή, ασφάλεια υποδομών και κατασκευών, δημόσια υγεία, ασφάλεια και υγεία εργαζομένων, προστασία του περιβάλλοντος και προστασία των δημοσίων εσόδων.
 
Οι εποπτεύουσες αρχές είναι τα υπουργεία Εσωτερικών, Υποδομών- Μεταφορών, Υγείας, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθληρισμού, ο ΕΦΕΤ, η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, η Πυροσβεστική, η ΕΛΑΣ, οι Περιφέρειες, οι Δήμοι, το Λιμενικό, οι Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου.

Δείτε την διαβούλευση

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5469971 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version