Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Ταξίδια Επιτρόπου Φιλ Χόγκαν σε Σαουδική Αραβία και Ιράν με στόχο την προώθηση εξαγωγών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων της ΕΕ


Με στόχο την προώθηση των εξαγωγών των ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων σε νέες αγορές ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Φιλ Χόγκαν, βρέθηκε στη Σαουδική Αραβία, στις 7-9 Νοεμβρίου 2017, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία των επιχειρήσεων του τομέα της γεωργίας και τροφίμων της ΕΕ. Θα ακολουθήσει και δεύτερο ταξίδι στο Ιράν, στις 10-13 Νοεμβρίου 2017. Τον Επίτροπο Γεωργίας συνοδεύει αντιπροσωπεία περίπου εκατό εκπροσώπων εταιρειών και ενώσεων της βιομηχανίας γεωργικών προϊόντων διατροφής, από ολόκληρη την ΕΕ. Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των εταιρειών Delta Foods και Μπάρμπα Στάθης (του ομίλου Vivartia), καθώς και των Φυτωρίων Τσεσμελή. Στόχος των δύο ταξιδιών του Επιτρόπου είναι να ενισχυθεί το εμπόριο τροφίμων μεταξύ της ΕΕ και των δύο κρατών της Μέσης Ανατολής.

Στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρονται επίσης τα εξής:

«Τα μέλη της αντιπροσωπείας θα πραγματοποιήσουν επαγγελματικές συναντήσεις με τους ομολόγους τους στις δύο χώρες, καθώς και σειρά εκδηλώσεων δικτύωσης και επισκέψεων σε λιανοπωλητές τροφίμων. Στόχος είναι να ενισχυθεί το εμπόριο τροφίμων και γεωργικών προϊόντων της ΕΕ με τα δύο έθνη της Μέσης Ανατολής.

Σημειώνεται ότι προς το παρόν η Σαουδική Αραβία εξάγει περίπου προϊόντα αγροτικών προϊόντων στην ΕΕ αξίας 62 εκατ. ευρώ και εισάγει προϊόντα αξίας 4,5 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά του το Ιράν εισάγει της ΕΕ αξίας περίπου 728 εκατ. ευρώ ετησίως και εξάγει αγροδιατροφικά προϊόντα αξίας περίπου 468 εκατ. ευρώ στην ΕΕ.

Το ταξίδι του Επιτρόπου εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής προώθησης των γεωργικών προϊόντων διατροφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία αποσκοπεί να βοηθήσει τους παραγωγούς να πωλούν τα γεωργικά τους προϊόντα σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά, παράλληλα με την παροχή θέσεων εργασίας και ανάπτυξης στην πατρίδα τους.

Προηγούμενα ταξίδια του κ. Χόγκαν περιλάμβαναν επισκέψεις στον Καναδά (1-3 Μαΐου 2017), Κολομβία και Μεξικό (8-12 Φεβρουαρίου 2017), Βιετνάμ και Ινδονησία (2-9 Νοεμβρίου 2016) και Κίνα και Ιαπωνία (16-22 Απριλίου 2016)».

Διαβάστε του καταλόγους των συμμετεχόντων:

Για Σαουδική Αραβία

Για Ιράν

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,53125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version