Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Έλεγχοι στις εισαγωγές αιγοπρόβειου γάλακτος και αμνοεριφίων ζητά η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας


Την έντονη δυσαρέσκειά της εκφράζει η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας σε επιστολή της προς την ηγεσία του ΥπΑΑΤ για την ανυπαρξία ελέγχων στις εισαγωγές αιγοπρόβειου γάλακτος αλλά και αμνοεριφίων. Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Νικόλαος Παλάσκας, «αν και σας είχαμε προειδοποιήσει για το πρόβλημα των ελέγχων, με επιστολή εστάλη πριν από πέντε μήνες (Μάιο του 2017) δεν έχουμε λάβει ακόμη καμιά απάντηση από το ΥπΑΑΤ ούτε από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ». Οι κτηνοτρόφοι ρίχνουν ευθύνες στην «απραξία» του Υπουργείου, που είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη πτώση στις τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος. Αυτό σε συνδυασμό με τις μειωμένες προκαταβολές της ενιαίας ενίσχυσης (βασικής), που εισέπραξαν οι κτηνοτρόφοι, τους έχει δημιουργήσει σοβαρές δυσκολίες στην αγορά των ζωοτροφών.

Συγκεκριμένα η επιστολή των κτηνοτρόφων αναφέρει τα εξής:

«Κ. Υπουργέ με την επιστολή που σας είχαμε στείλει στις 25/05/2017 σας προειδοποιούσαμε για το τεράστιο πρόβλημα των ελέγχων τόσο στο αιγοπρόβειο γάλα όσο και στα αμνοερίφια και τις συνέπειες που αυτές θα είχαν στις τιμές των προϊόντων μας.

Έχουν περάσει από τότε πέντε μήνες και δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση για τους ελέγχους ούτε από εσάς ούτε από πλευράς ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Ως αποτέλεσμα της απραξίας και ανικανότητά σας έχουμε μεγάλη πτώση στις τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος.

Οι ανύπαρκτοι έλεγχοι στον χώρο του αιγοπρόβειου γάλακτος δίνουν το δικαίωμα σε καιροσκόπους να κάνουν αθρόες εισαγωγές γάλακτος με σκοπό την δημιουργία Φέτας.

Το έχουμε φωνάξει πολλές φορές ότι η Φέτα μας κρατάει στο επάγγελμα και εσείς με την ανυπαρξία σας θα μας κάνετε να το εγκαταλείψουμε.

Ο μόνος που δεν ευθύνεται για την πτώση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος είναι ο κτηνοτρόφος.

Απαιτούμε πλέον άμεσα ελέγχους και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων.

Όσοι χρησιμοποιούν εισαγόμενο γάλα για την παραγωγή Φέτας να γνωστοποιηθούν τα στοιχεία τους και να τους επιβληθούν τα πρόστιμα. Δεν θα σας αφήσουμε να μας καταστρέψετε.

Το ίδιο περιμένουμε να γίνει και με τα αμνοερίφια.

Επίσης η μεγάλη μείωση στην προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης που έγινε τέλος Οκτωβρίου έχει ως αποτέλεσμα λιγότερα λεφτά για ζωοτροφές, αφού τα περισσότερα εκεί τα χρησιμοποιούν οι κτηνοτρόφοι.

Για ακόμα μια φορά ο πρόχειρος σχεδιασμός που έγινε από το Υπουργείο μας αναγκάζει να πληρώσουμε τον λογαριασμό».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας
Παλάσκας Νικόλαος

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version