Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Παπαστράτος: Προχωρά η επένδυση στον Ασπρόπυργο που θα αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά καπνικών προϊόντων


Η Παπαστράτος ολοκληρώνει μια σημαντική επένδυση και μετά από εννέα σχεδόν δεκαετίες σταματά να παράγει τσιγάρα περνώντας στην παραγωγή μιας νέας γενιάς καινοτόμων καπνικών προϊόντων, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χρήστος Χαρπαντίδης, στο πλαίσιο συνάντησης με δημοσιογράφους. Η διοίκηση της εταιρείας εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία υλοποίησης επένδυσης ύψους 300 εκατ. ευρώ, η οποία ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάρτιο.

Η εταιρεία μετατρέπει το εργοστάσιο της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα παραγωγής των ράβδων καπνού για το IQOS, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργήσει 400 νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα προστεθούν στις περισσότερες από 250 θέσεις που δημιούργησε για την προώθηση και κυκλοφορία του IQOS στην ελληνική αγορά.

Η εμπορική παραγωγή των «ράβδων καπνού» θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2018 στο εργοστάσιο της εταιρείας Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο και θα εξάγονται σε περισσότερες από 30 αγορές όλου του κόσμου. Η δυναμικότητα της παραγωγής ανέρχεται σε 20 δισ. ράβδους καπνού ετησίως.

Σύμφωνα με τον κ. Ιάκωβο Καργαρώτο, Αντιπρόεδρο της εταιρείας Παπαστράτος το μικρό χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην αγορά το IQOS έχει αποκτήσει φανατικό κοινό το οποίο αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Ήδη το μερίδιό του στην Αθήνα έχει ξεπεράσει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, το 2%. Ο στόχος είναι να αντικαταστήσει πλήρως τα συμβατικά τσιγάρα το συντομότερο δυνατόν. Παρουσία έχει ήδη σε όλη σχεδόν την Ελλάδα με αποκλειστικά καταστήματα IQOS, μέσω του δικτύου καταστημάτων Public αλλά με ένα online κατάστημα.

Αναφερόμενος στην πορεία της αγοράς ο κ. Καργαρώτος τόνισε ότι η πτώση της νόμιμης αγοράς του τσιγάρου στο εντεκάμηνο εφέτος ανέρχεται σε 11- 12%. Επίσης, σημείωσε ότι από το 2010 μέχρι σήμερα, η συνολική μείωση της νόμιμης αγοράς τσιγάρου ξεπερνά το 50%. Σημειώνεται ότι μέσα στα οκτώ χρόνια της οικονομικής κρίσης έχουν γίνει εννέα αλλαγές φορολογίας και ΦΠΑ.

Το 2017 η εκτίμηση για τα έσοδα από τα καπνικά είναι ότι θα υστερήσουν κατά μισό δισεκατομμύριο σε σχέση με πέρυσι που ήταν 3,2 δισ. ευρώ. Μέρος της απώλειας αιτιολογείται από την αποθεματοποίηση που έκαναν πέρυσι οι εταιρείες ενόψει της αλλαγής φόρου από 1η Ιανουαρίου αλλά επίσης ένα μεγάλο μέρος της απώλειας είναι επειδή αυξήθηκαν οι τιμές πάρα πολύ και η νόμιμη αγορά έπεσε δραματικά.

Σήμερα η Παπαστράτος εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 30 χώρες και κατέχει περίπου το 40% της ελληνικής αγοράς, ενώ η συνεισφορά της στα κρατικά ταμεία κυμαίνεται στο 1,0 δισ. ευρώ (Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ΦΠΑ) ετησίως, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 2% των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού.

Το IQOS θερμαίνει χωρίς να καίει, το υψηλής ποιότητας χαρμάνι καπνού, σε ένα αυστηρά ελεγχόμενο εύρος θερμοκρασίας, ώστε να δημιουργείται μια πραγματική καπνιστική εμπειρία στους καπνιστές, χωρίς ο καπνός να καίγεται. Η συγκεκριμένη, μοναδική στο είδος της, τεχνολογία αναπτύχθηκε από το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της Philip Morris International (PMI) στην Ελβετία. Το IQOS κυκλοφορεί σε περισσότερες από 20 χώρες και έως το τέλος του 2017 αναμένεται να κυκλοφορεί σε 30-35 χώρες.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,671875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version