Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Ειδήσεις - αγροτικά νέα / Αγορά / Enterprise Greece: 600 συναντή...
Enterprise Greece: 600 συναντήσεις 25 ελληνικών εταιρειών τροφίμων στην επιχειρηματική αποστολή σε Βελιγράδι, Βουκουρέστι και Σόφια

Enterprise Greece: 600 συναντήσεις 25 ελληνικών εταιρειών τροφίμων στην επιχειρηματική αποστολή σε Βελιγράδι, Βουκουρέστι και Σόφια


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή 25 εξωστρεφών ελληνικών εταιρειών του κλάδου Τροφίμων και Ποτών στο Βελιγράδι, στο Βουκουρέστι και στη Σόφια. Η αποστολή, που πραγματοποιήθηκε 20-24 Νοεμβρίου 2017, οργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) σε συνεργασία με τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των κατά τόπους Ελληνικών Πρεσβειών.

Η εν λόγω αποστολή αποτελεί συνέχεια των επιχειρηματικών συναντήσεων Β2Β που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον Μάιο του ίδιου χρόνου.

Οι ελληνικές εταιρείες συναντήθηκαν στις τρεις πρωτεύουσες με περισσότερους από 150 αγοραστές, οι οποίοι εκπροσωπούσαν εισαγωγικές εταιρείες, ξενοδοχεία, αλυσίδες λιανικής πώλησης, δίκτυα διανομών και καταστήματα delicatessen. Τουλάχιστον 600 επιχειρηματικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν τις 5 αυτές ημέρες, θέτοντας γερές βάσεις για μελλοντική σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Στο Βελιγράδι, πρώτο σταθμό της αποστολής, στις 20/11/17, διεξήχθησαν οι επιχειρηματικές συναντήσεις, ενώ την επομένη, 21/11/17, οι ελληνικές εταιρείες πραγματοποίησαν επισκέψεις σε επιλεγμένες εταιρείες ενδιαφέροντός τους.

Στο Βουκουρέστι, οι επιχειρηματικές συναντήσεις έλαβαν χώρα στις 22/11, ενώ τo πρωί της ίδιας ημέρας διοργανώθηκε συνέδριο με τίτλο «Hellenic Forum on Agriculture, Food & Beverages and related channels of distribution». Το συνέδριο διοργάνωσε το Ελληνο-Ρουμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ, ο Πρόεδρος του Enterprise Greece, Χρήστος Στάικος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και η εξωστρέφεια ενισχύεται. Ήδη στο εννεάμηνο του 2017 έχουμε αύξηση τόσο στις εξαγωγές (21,11 δις-αύξηση 13,5% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2016), όσο και στις Ξένες Άμεσες Επενδύσεις (2,988 δις-αύξηση 68,6 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2016).

Από την πλευρά μας, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε ένα συνεκτικό και αντιπροσωπευτικό πρόγραμμα δράσεων για την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η διοργάνωση της επιχειρηματικής αποστολής σε Βελιγράδι, Βουκουρέστι, Σόφια. Ειδικότερα, ο κλάδος τροφίμων και ποτών έχει σημαντική δυναμική και εντείνουμε τις ενέργειες μας για την προώθηση των εξαγωγών, καθώς εκτιμούμε ότι υπάρχουν σοβαρές προοπτικές ανάπτυξης».

Στις 23/11/17, οι Έλληνες επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν επιλεγμένες εταιρείες ενδιαφέροντός τους.

Οι επιχειρηματικές συναντήσεις ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή (24/11), στη Σόφια. Εκεί, οι Ελληνικές εταιρείες, εκτός από τις κατ’ ιδίαν προκαθορισμένες συναντήσεις που είχαν με τοπικές εταιρείες για διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας, ενημερώθηκαν για τον ανταγωνισμό, αλλά και τις συνθήκες της συγκεκριμένης αγοράς.

Οι εκπρόσωποι των ελληνικών εταιρειών που συμμετείχαν στην αποστολή εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και τόνισαν ότι τέτοιου είδους δράσεις συμβάλλουν θετικά στην ανάπτυξη  των εμπορικών σχέσεων σε μικρό χρονικό διάστημα και στην προβολή των ελληνικών προϊόντων σε ξένες αγορές.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version