Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Σ. Φάμελλος: Η ΣΕΚΑΠ αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, το 2019 το τέλος για την πλαστική σακούλα θα πάει στα 7 λεπτά συν ΦΠΑ


Κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, αναφέρθηκε στο θέμα που έχει ανακύψει με την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ.

Ξεκαθάρισε ότι αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου το γεγονός ότι κατά τη διεξαγωγή της δημοπρασίας δεν ήταν ενήμεροι οι διαγωνιζόμενοι, συνεπώς υπάρχουν ξεκάθαρες ευθύνες εκείνης της περιόδου, τις οποίες σήμερα η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να αποκρύψει, αν και το διαψεύδει ο πρώην υπουργός κ. Κοντός, ενώ επεσήμανε και το γεγονός ότι υπάρχουν και αντικρουόμενες δικαστικές αποφάσεις, όπου την ίδια στιγμή απαλλάσσουν ποινικά την παλιά Διοίκηση της εταιρείας και από την άλλη της επιβάλλουν πρόστιμο.

Επίσης σε ερώτηση για το εάν η καταβολή του ειδικού περιβαλλοντικού τέλους στις πλαστικές σακούλες, που ισχύει από εχθές, θα οδηγήσει και σε αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών των Ελλήνων, ο Σωκράτης Φάμελλος, αφού επεσήμανε ότι η μέση κατανάλωση ανά κάτοικο είναι οκτώ φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τον μέσο ευρωπαϊκό στόχο, διευκρίνισε ότι η επιβολή τέλους υπαγορεύτηκε αφενός από την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και αφετέρου από την εναρμόνιση της χώρας με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο βυθός των ελληνικών θαλασσών, τα ποτάμια, οι λίμνες, τα δάση, τα ρέματα οι εξοχικοί και αγροτικοί δρόμοι της Ελλάδας έχουν γεμίσει πλαστικές σακούλες, ενώ έχουν βρεθεί ακόμα και θαλάσσια θηλαστικά και προστατευόμενα είδη στις θάλασσές μας, με γεμάτο από πλαστικές σακούλες στομάχι.  Στοχεύουμε στη μείωση της πλαστικής σακούλας, ενώ η σχετική Υπουργική Απόφαση προβλέπει ότι δίπλα σε κάθε ταμείο λιανικής πώλησης θα υπάρχει διαθέσιμη για τον καταναλωτή τσάντα πολλαπλών χρήσεων, ώστε ο πολίτης να έχει το δικαίωμα επιλογής καταναλωτικής συμπεριφοράς».

Και κατέληξε: «Εντός του 2018 θα πρέπει να αλλάξουμε καταναλωτικές συνήθειες, διότι το 2019 θα αυξηθεί το ειδικό τέλος, από τα 3 λεπτά συν ΦΠΑ, ανά σακούλα, που ισχύει τώρα, θα πάει στα 7 λεπτά συν ΦΠΑ. Και βέβαια, στο τέλος του 2019 θα πρέπει να καταλήξουμε και σε κάποια συμπεράσματα, τα οποία θα μας υποδείξουν εάν θα προχωρήσουμε ή όχι στην πλήρη απαγόρευση της χρήσης πλαστικής σακούλας».

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,40625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version