Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Ζωοτροφές στην ΕΕ: καλαμπόκια και βρώμη αυξάνουν κριθάρι και σίκαλη μειώνονται, σύμφωνα με εκτιμήσεις του USDA

Ζωοτροφές στην ΕΕ: καλαμπόκια και βρώμη αυξάνουν κριθάρι και σίκαλη μειώνονται, σύμφωνα με εκτιμήσεις του USDA


Κατά 1,4 εκατ. τόνους υπολογίζεται ότι αυξήθηκε η παγκόσμια παραγωγή σιτηρών για ζωοτροφή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έκανε, το Δεκέμβριο του 2017, το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), γεγονός το οποίο ανεβάζει την εκτίμηση του συνολικού όγκου της παραγωγής, που θα συγκομιστεί στο τέλος του έτους 2018, στους 1.323,9 εκατ. τόνους. Αύξηση στην παραγωγή σιτηρών για ζωοτροφή έχουμε στην Κίνα, τον Καναδά, την ΕΕ, την Γουατεμάλα και την Βραζιλία, η οποία όπως όλα δείχνουν θα αντισταθμίσει και με το παραπάνω την προβλεπόμενη μείωση στη Ρωσία. Όσον αφορά την ΕΕ, αναμένεται να έχουμε παραγωγή 150,8 εκατ. τόνους ζωοτροφών από σιτηρά. Σημαντική αύξηση παρουσιάζει η παραγωγή καλαμποκιού της Ρουμανίας.

Συγκεκριμένα το USDA κάνει λόγο για παραγωγή «ρεκόρ» για το καλαμπόκι στη Ρουμανία, της τάξης των 11,5 εκατ. τόνων (αυξημένη κατά 1,5 εκατ. τόνους σε σχέση με το προηγούμενο έτος). Η αύξηση αυτή οφείλεται στις υψηλότερες αποδόσεις ανά στρέμμα που γίνονται δυνατές χάρη στις βελτιώσεις στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην καλλιέργεια αλλά και στις υποδομές (σημαντικό ρόλο παίζει η χρηματοδότηση από την ΚΑΠ).

Όσον αφορά τη συνολική ευρωπαϊκή παραγωγή καλαμποκιού για ζωοτροφή, το USDA εκτιμά ότι αναμένεται αύξηση κατά 500.000 τόνους το επόμενο έτος, γεγονός που θα οδηγήσει σε αναμενόμενη συγκομιδή 60,1 εκατ. τόνων.

Αντίθετα, μείωση έχουμε για το κριθάρι κατά 300.000 τόνους και για τη σίκαλη κατά 100.000 τόνους, ενώ άνοδος θα υπάρξει στην παραγωγή βρώμης κατά 100.000 τόνους.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,1835938 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version