Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Μεγάλο ενδιαφέρον στην ημερίδα του ΣΠΕΛ με θέμα Λιπάσματα και Aειφορική Διαχείριση Εδαφών που έγινε στα πλαίσια της Agrotica 2018

Μεγάλο ενδιαφέρον στην ημερίδα του ΣΠΕΛ με θέμα Λιπάσματα και Aειφορική Διαχείριση Εδαφών που έγινε στα πλαίσια της Agrotica 2018


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018, η Ημερίδα με θέμα: «Λιπάσματα και Aειφορική Διαχείριση Εδαφών: Επάρκεια- Ποιότητα – Ασφάλεια Γεωργικών Προϊόντων», η οποία διοργανώθηκε από το ΣΠΕΛ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός, στα πλαίσια της Agrotica 2018.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΕΛ, κ. Κουτσούγερας Νίκος, προλόγισε την ημερίδα, αναφέροντας ότι ο ΣΠΕΛ έχει παράδοση να διοργανώνει αντίστοιχες ημερίδες στα πλαίσια της Agrotica, με στόχο να συνεισφέρει στην ενημέρωση, τη γνώση και την προβολή των δυνατοτήτων της ελληνικής γεωργίας

Την ημερίδα χαιρέτησε εκ μέρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Κασίμης Χαράλαμπος.

Εκ μέρους του ΓΕΩΤΕΕ ο Πρόεδρος κ. Μάμαλης Σπύρος πραγματοποίησε ένα σύντομο χαιρετισμό. 

Στις εισηγήσεις που ακολούθησαν, ο κ. Ελευθεροχωρινός Ηλίας (Ομότιμος καθηγητής Γεωπονίας, ΑΠΘ και Μέλος της Ελληνικής Γεωργικής Ακαδημίας) παρουσίασε μια ολιστική προσέγγιση για τα λιπάσματα. Στη συνέχεια ο κ. Μπιλάλης Δημήτρης (Καθηγητής Γεωργίας και Βιολογικής Γεωργίας του ΓΠΑ, Επίτιμος Διδάκτωρ USAMV Cluj) ανέπτυξε το ρόλο των λιπασμάτων στην πιστοποιημένη παραγωγή.

Ο κ. Γασπαράτος Διονύσης (Επίκουρος Καθηγητής του Εργαστήριου Εδαφολογίας, Τμήμα Γεωπονίας, του ΑΠΘ) ανέλυσε ένα από το σημαντικότερα τρίπτυχα: έδαφος – επισιτιστική ασφάλεια και ανθρώπινη υγεία.

Ο κ. Χανιωτάκης Ιωάννης (Διευθυντής Ανάπτυξη Εργασιών Αγροτικού Τομέα, Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς) αναφέρθηκε στα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία για τον αγροτικό τομέα.

Στα συμπεράσματα της ημερίδας τονίστηκε ότι στις προκλήσεις των σύγχρονων και μελλοντικών αγροδιατροφικών αναγκών o κλάδος των λιπασμάτων – θρέψης φυτών και τα μέλη του ΣΠΕΛ διαθέτουν τα εργαλεία για την εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης στο χωράφι, την ενσωμάτωση της καινοτομίας και την υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών.

Την ημερίδα παρακολούθησαν ένα πολυπληθές ακροατήριο, εκπρόσωποι από την πολιτική ηγεσία, τον επιχειρηματικό κόσμο, την πανεπιστημιακή και ερευνητική κοινότητα, τις αρμόδιες υπηρεσίες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, καθώς και στελέχη εταιρειών. Ο ΑγροΤύπος ήταν χορηγός επικοινωνίας της ημερίδας.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5629883 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version