Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Το βιολογικό λάδι δεν έδινε καλή τιμή και στράφηκε στην οικοτεχνία


«Παράγω βιολογικό ελαιόλαδο αλλά επειδή δεν κατάφερνα να έχω κάποια καλύτερη τιμή - σε σχέση με το συμβατικό - στράφηκα στην οικοτεχνία για να πάρει το προϊόν μου μια προστιθέμενη αξία. Από παιδιά στην περιοχή ασχολούμαστε με την παραγωγή ελαιολάδου. Πρόσφατα πήραμε την άδεια για οικοτεχνία», δηλώνει στον ΑγροΤύπο η κ. Όλγα Σαρρή, ελαιοπαραγωγός από τη Στύψη της Λέσβου.

Και προσθέτει: «Σύμφωνα με το νόμο, οι ελαιοπαραγωγοί που έχουν άδεια οικοτεχνίας θα πρέπει να αναμειγνύουν το λάδι τους με κάποιο βότανο για να μπορούμε να το πωλήσουμε. Εγώ επέλεξα την ρίγανη, που είναι ένα βότανο που υπάρχει άφθονο στην περιοχή μας. Εκτός από ελαιόλαδο παράγουμε και βρώσιμες ελιές.

Φέτος είχαμε καλές τιμές στο ελαιόλαδο. Κάποια προβλήματα είχαμε με την ξηρασία του περασμένου καλοκαιριού. Στο νησί η μέση τιμή παραγωγού για το έξτρα παρθένο κυμαίνεται περίπου στα 4,5 ευρώ το λίτρο. Εγώ πουλώ το λάδι μου στον Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Στύψης. Ο συνεταιρισμός αγοράζει περίπου στα 3,80 ευρώ το λίτρο.

Δυστυχώς όμως δεν αγοράζει βιολογικό ελαιόλαδο και αναγκάζομαι να το πουλώ σαν συμβατικό. Υπάρχουν συνεταιρισμοί και ελαιοτριβεία που αγοράζουν βιολογικό στο νησί αλλά είναι μακριά από την περιοχή μου και δεν είναι εύκολο να το πουλήσω (έξοδα μεταφοράς κ.α.).

Επειδή παράγω βιολογικό λάδι δεν κάνω ψεκασμούς για την αντιμετώπιση του δάκου. Η συγκομιδή ξεκινά από τα τέλη Οκτωβρίου. Προσπαθώ να κάνω όσο το δυνατόν νωρίτερα τη συγκομιδή για να μην έχω προβλήματα με το δάκο. Παράγω περίπου 10 τόνους ελαιολάδου ετησίως. Με την οικοτεχνία μπορώ να πουλώ το προϊόν μόνη μου αλλά δεν είναι εύκολο. Τώρα προσπαθώ να βρω κάποιο δίκτυο καταστημάτων για να μπορέσω να πουλήσω το προϊόν μου».

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,484375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version