Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Τα πατατάκια από καρύδα Ταϊλάνδης η χρυσή καινοτομία της Fruit Logistica 2018

Τα πατατάκια από καρύδα Ταϊλάνδης η χρυσή καινοτομία της Fruit Logistica 2018


Τα «Pook Coconut Chips» της γερμανικής εταιρίας PookSpaFoods κέρδισε το χρυσό βραβείο καινοτομίας στη φετινή Fruit Logistica. Αυτό αποφάσισαν οι επισκέπτες της έκθεσης στη ψηφοφορία που διήρκεσε 7-8 Φεβρουαρίου 2018. Η γερμανική εταιρεία εντυπωσίασε τους διεθνείς επισκέπτες με τα υπέροχα πατατάκια της, κατασκευασμένα από καρύδα Ταϊλάνδης, χωρίς λάδι ή λίπος.

Είναι ένα προϊόν vegan, χωρίς γλουτένη και χωρίς συντηρητικά. Τρώγεται σαν σνακ ή ως επικάλυψη για σαλάτες, δημητριακά, γιαούρτι, παγωτό και πολλά άλλα.

«Είμαστε μια μικρή εταιρεία η οποία δημιουργήθηκε μόλις πρόσφατα τον Σεπτέμβριο του 2016. Αυτό το βραβείο αποτελεί μεγάλη έκπληξη και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Kanokporn Holtsch.

Το ασημένιο βραβείο πήγε στην σκούρα καφέ ντομάτα «Adora» της HM Clause από την Ισπανία. Πρόκειται για ένα προϊόν που ωριμάζει εξαιρετικά νωρίς (είναι παραλλαγή της παραδοσιακής ποικιλίας ντομάτας Marmande), έχει γλυκόξινη γεύση και είναι ιδιαίτερα μακράς διαρκείας. Ουσιαστικά ενισχύθηκε μια παραδοσιακή ντομάτα τύπου beef. Έχει το σχήμα της «καρδιάς του βοδιού», από όπου έχει πάρει και το όνομά της αυτή η οικογένεια ποικιλιών ντομάτας, αλλά έχει σκούρο χρώμα, που επίσης αποτελεί νέα τάση στις ντομάτες.

Το χάλκινο μετάλλιο απονεμήθηκε στην χάρτινη συσκευασία της γερμανικής εταιρεία Scheufele. Το προϊόν αποτελείται από οργανικό υλικό συσκευασίας, που παράγεται από ίνες φρέσκου χόρτου (έως 50%), είναι πλήρως ανακυκλώσιμο και βιοδιασπώμενο. Η χρήση ίνας από χόρτο πρόκειται να συμβάλει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και νερού. Οι συμβατικές ίνες πολτού απαιτούν 30.000 λίτρα νερού και 6.000 kW/h ενέργειας ανά τόνο, σε σύγκριση με μηδέν λίτρα και 150 kW/h για τις ίνες χόρτου.

Το βραβείο καινοτομίας Fruit Logistica (FLIA) παρουσιάστηκε για δέκατη τρίτη φορά το 2018. Είναι το πιο σημαντικό βραβείο στον κλάδο φρούτων και λαχανικών.

Το 2018 συμμετείχαν στην Fruit Logistica πάνω από 3.100 εκθέτες από περισσότερες από 80 χώρες και την επισκέφτηκαν πάνω από 75.000 αγοραστές και εμπορικοί επισκέπτες από 130 χώρες.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,1870117 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version