Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Στο ανταποδοτικό τέλος αναφέρθηκαν τα μέλη του Συλλόγου Σποροπαραγωγών και Σποροφύτων στη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Β. Κόκκαλη


Θέματα σχετικά με το πολλαπλασιαστικό υλικό, τις συνδεδεμένες ενισχύσεις (πιστοποιημένο σπόρο), καθώς και την διαφύλαξη των τοπικών ποικιλιών, συζητήθηκαν κατά την συνάντηση του υφυπουργού κ. Β. Κόκκαλη, με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ελλήνων Σποροπαραγωγών και Σποροφύτων (ΣΕΣΣ). «Κατά την συνάντηση τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι το ανταποδοτικό τέλος θα πρέπει να γίνει «ανταποδοτικό», δηλαδή θα πρέπει να ξαναγυρνάει πίσω σε εμάς», ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο κ. Β. Μιχαήλ, ταμίας του ΣΕΣΣ.

Αναλυτικότερα ο κ Β. Μιχαήλ δήλωσε στον ΑγροΤύπο τα εξής:
«Το ανταποδοτικό τέλος θα πρέπει να χρηματοδοτεί την έρευνα στην σποροπαραγωγή, δράσεις διατήρησης των σπόρων, την παρακολούθηση σχολείων από τους παραγωγούς για την βελτίωση της σποτροποραγωγής και δράσεις για την ανάπτυξη και προώθηση της σποροπαραγωγής σπόρων ελληνικών ποικιλιών.

Συζητήσαμε επίσης την διασύνδεση των συνδεδεμένων ενισχύσεων με την σποροπαραγωγή που ούτως η άλλως υπάρχει αλλά και την διασύνδεση των συνδεδεμένων με το εμπορικό κομμάτι, του να υποχρεώνεται ο παραγωγός να σπέρνει πιστοποιημένο σπόρο. Εμείς είμαστε της άποψης να σπέρνεται το 100% με πιστοποιημένο σπόρο».

Το δελτίο τύπου του Συλλόγου Ελλήνων Σποροπαραγωγών & Σποροφύτων αναφέρει τα εξής:
Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλειο Κόκκαλη, πραγματοποίησε, το Σάββατο (10/2/2018),  αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ελλήνων Σποροπαραγωγών και Σποροφύτων, αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο κ. Μιχαήλ Ανατολίτη, τον Ταμία κ. Βασίλειο Μιχαήλ και μέλος του Διοικητικού  Συμβουλίου κ. Μιχαήλ Δεβετζή, στο γραφείο του κ. Κόκκαλη, στη Λάρισα.

Στη συνάντηση που είχε ως θέμα τη νέα αγροτική πολιτική, τη θέση του πολλαπλασιαστικού υλικού καθώς και τις προσπάθειες για τη διαφύλαξη των τοπικών ποικιλιών, τέθηκε σειρά ζητημάτων προώθησης και υποστήριξης της ελληνικής σποροπαραγωγικής δραστηριότητας.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ελλήνων Σποροπαραγωγών & Σποροφύτων, τόνισαν ότι απαρέγκλιτος στόχος  είναι  να καταστεί δυνατό με άμεσες κινήσεις και χωρίς κόστος για τον κρατικό κορβανά η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε πιστοποιημένο, ιχνηλάσιμο και ελληνικό πολλαπλασιαστικό υλικό και κατέθεσαν σχετικό Υπόμνημα προτάσεων.

Στη συνάντηση τέθηκε από τους εκπροσώπους του Συλλόγου μας ένα από τα βασικότερα ζητήματα του κλάδου, σχετικά με την επωφελή χρήση του «ανταποδοτικού τέλους» και την επένδυσή του  στη χρηματοδότηση έρευνας νέων ποικιλιών σπόρων που θα ανταποκρίνονται στις  νέες και συνεχώς απαιτητικότερες συνθήκες της αγοράς.

Εξετάσθηκε επίσης η δυνατότητα περαιτέρω στήριξης του κλάδου και διεύρυνσης της διαδικασίας  των συνδεδεμένων ενισχύσεων, η οποία  δίνει την δυνατότητα στην Πολιτεία να ωθήσει περαιτέρω τον αγρότη στην χρήση Πιστοποιημένου Υλικού.

Τέλος, αξίζει,  να σημειωθεί ότι ο Υφυπουργός, επαίνεσε ιδιαίτερα την πρωτοβουλία του ΣΕΣΣΠ να συνδέσει το ζήτημα των πιστοποιημένων σπόρων με την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση τους προς το Σύλλογο καθώς με τις ενέργειες του, ως εδήλωσε, συμβάλλει τα μέγιστα στην προώθηση των ελληνικών ποικιλιών αλλά και στην περαιτέρω στήριξη της ελληνικής παραγωγικότητας.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,2192383 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version