Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Σε διαπραγματεύσεις με τη Bayer για απόκτηση ολόκληρου του χαρτοφυλακίου σπόρων λαχανικών Nunhems® βρίσκεται η BASF

Σε διαπραγματεύσεις με τη Bayer για απόκτηση ολόκληρου του χαρτοφυλακίου σπόρων λαχανικών Nunhems® βρίσκεται η BASF


Σε διαπραγματεύσεις με τη Bayer για την απόκτηση ολόκληρου του χαρτοφυλακίου σπόρων λαχανικών με το παγκόσμιο εμπορικό σήμα Nunhems® βρίσκεται η BASF.

Η Bayer προτίθεται να προβεί σε αποεπένδυση αυτών των περιουσιακών της στοιχείων στο πλαίσιο της προγραμματισμένης εξαγοράς της Monsanto. Δεν έχουν ακόμα συναφθεί οριστικές συμφωνίες.

Με την κίνηση αυτή, η BASF στοχεύει στην ενίσχυση της μελλοντικής της πλατφόρμας που αφορά στους σπόρους σποράς και τη θέση της στην αγορά των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον τομέα των αγροτικών προϊόντων.

Στις 13 Οκτωβρίου 2017, η BASF υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά σημαντικών τμημάτων της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Bayer στον τομέα των σπόρων σποράς και των μη εκλεκτικών ζιζανιοκτόνων.

Το συνολικό τίμημα σε μετρητά ανέρχεται σε 5,9 δισεκατομμύρια ευρώ (με την επιφύλαξη ορισμένων προσαρμογών κατά το κλείσιμο της εξαγοράς).

Τα περιουσιακά στοιχεία που πρόκειται να εξαγορασθούν περιλαμβάνουν τις επιχειρηματικές μονάδες σε παγκόσμια κλίμακα της Bayer με τα μη εκλεκτικά ζιζανιοκτόνα glufosinate - ammonium, καθώς και τις επιχειρηματικές μονάδες με σπόρους σποράς για σημαντικές γραμμικές καλλιέργειες σε επιλεγμένες αγορές: υβρίδια κανόλας στη Βόρεια Αμερική κάτω από τη μάρκα InVigor® που χρησιμοποιούν το σύστημα LibertyLink®, ελαιοκράμβη κυρίως στις ευρωπαϊκές αγορές, βαμβάκι στην Αμερική και την Ευρώπη καθώς και σόγια στην Αμερική.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την έρευνα της Bayer σχετικά με τα χαρακτηριστικά των σπόρων σποράς, την τεχνογνωσία για τη βελτίωση των συγκεκριμένων φυτών καθώς και το εμπορικό σήμα και την τεχνολογία ή το σύστημα LibertyLink®.

Η εξαγορά αυτή συμπληρώνει την επιχειρηματική δραστηριότητα της BASF στη φυτοπροστασία και σηματοδοτεί την είσοδό της στην σποροπαραγωγή με ιδιόκτητα περιουσιακά στοιχεία σε σημαντικές αγροτικές αγορές.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,6933594 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version