Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Το νέο νηματωδοκτόνο Tervigo 020 SC παρουσίασε η Syngenta

Το νέο νηματωδοκτόνο Tervigo 020 SC παρουσίασε η Syngenta


Το Tervigo, ένα νέο σκεύασμα από τη Syngenta, έχουν τώρα στη διάθεσή τους οι καλλιεργητές θερμοκηπιακών κηπευτικών για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος των κομβονηματωδών. Το σκεύασμα εφαρμόζεται με ριζοπότισμα των φυτών από τη μεταφύτευση και μετά, έχει μακρά διάρκεια δράσης από εδάφους και 0 ημέρες μεσοδιάστημα πριν από συγκομιδή.

Σε ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας την Παρασκευή, 2 Μαρτίου, η Syngenta Hellas παρουσίασε το νέο νηματωδοκτόνο  της Tervino 020 SC. Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση ήταν γεωπόνοι των καταστημάτων αγροτικών εφοδίων που συνεργάζονται με την εταιρεία από την Πελοπόννησο, την Αττική και τις γύρω περιοχές.

Παρόντα στην εκδήλωση ήταν και όλα τα στελέχη της Syngenta Hellas.

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους στην εκδήλωση, ο κ. Γιώργος Ποντίκας (Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος) και ο κ. Κώστας Οικονομίδης (Head of Customer Marketing) έκαναν μια πολύ ενδιαφέρουσα ανασκόπηση των πρόσφατων εξελίξεων στον τομέα διεθνώς και στην Ελλάδα.

Αποτελέσματα από τον εκτεταμένο πειραματισμό που έγινε με το νέο νηματωδοκτόνο στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες όπως η Ισπανία και Ιταλία παρουσίασε η κ. Τασία Καζαντζίδου, υπεύθυνη του Τεχνητού Τμήματος Φυτοπροστασίας, ενώ τις λεπτομέρειες για τον τρόπο χρήσης και τη δράση του νέου σκευάσματος παρουσίασε ο κ. Μανώλης Δελημπαλταδάκης, Campain  Manager  Κηπευτικών της Syngenta Hellas.

To Tervigo, όπως τονίσθηκε στην εκδήλωση, είναι ένα ειδικό σκεύασμα του abamectin σχεδιασμένο να υπερέχει, με υψηλή αποτελεσματικότητα στους νηματώδεις, μεγάλη ευελιξία χρήσης και 0 μέρες PHI. Συγκεκριμένα, το Tervigo περιέχει τη δραστική ουσία abamectin η οποία καταπολεμεί του κομβονηματώδεις (Meloidogyne spp.) αλλά και άλλες ουσίες που ενισχύουν το ριζικό σύστημα και την άμυνα των φυτών με τελικό αποτέλεσμα την καλύτερη ανάπτυξη των φυτών με σημαντική (30-60%) αύξηση της παραγωγής.

Το Tervigo πήρε πρόσφατα έγκριση στη χώρα μας για χρήση εναντίον των κομβονηματωδών στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες τομάτας, πιπεριάς, μελιτζάνας, αγγουριού, κολοκυθιού, πεπονιού, καρπουζιού και φασολιού (φρέσκο). Εφαρμόζεται με ριζοπότισμα των φυτών από τη μεταφύτευση και μετά, ανά 10-14 ημέρες.

Μπορούν να γίνουν μέχρι 6 εφαρμογές στην τομάτα και μέχρι 4 εφαρμογές στις άλλες καλλιέργειες. 

Το καινοτόμο φορμουλάρισμα είναι εκείνο που δίνει στο Tervigo ορισμένα σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως τη μεγάλη διάρκεια δράσης σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών και ευρύ φάσμα εδαφικού pH, χωρίς προβλήματα στρεσαρίσματος για τα φυτά στις συνιστώμενες χρήσεις.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,4589844 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version