Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Ερώτηση από Μ. Τζελέπη για τις καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ του 2017 στις Σέρρες


Ο Υπεύθυνος Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης έφερε στην Βουλή το ζήτημα «της αδικαιολόγητης αργοπορίας στην καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ στους πληγέντες αγρότες του Ν. Σερρών από φυσικές καταστροφές έτους 2017», με την Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου.

Ειδικότερα, όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Βουλευτής στην Ερώτησή του, ως προς την καταβολή των αποζημιώσεων των πληγέντων γεωργών από χαλαζόπτωση του Νομού Σερρών, έτους 2017.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό, η αποζημίωση καταβάλλεται στον δικαιούχο το αργότερο εντός 2 μηνών από την εκκαθάριση της ζημιάς.

Παρόλα αυτά, σχεδόν 10 μήνες μετά, οι κάτοικοι πολλών κοινοτήτων, όπως για παράδειγμα των Δήμων Νέας Ζίχνης και Εμμανουήλ Παππά, που είδαν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται από ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή τους, αναμένουν ακόμη την κοινοποίηση των πορισμάτων του ΕΛΓΑ και δικαίως διαμαρτύρονται εντόνως αλλά και προβληματίζονται επίσης, για τους λόγους, για τους οποίους οφείλεται αυτή η τεράστια καθυστέρηση.

Ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου, έχοντας απωλέσει την περσινή παραγωγή τους, καλούνται παράλληλα καθημερινά να είναι συνεπείς με τις ήδη διογκούμενες υποχρεώσεις τους, ασφαλιστικές και φορολογικές, και αντιμετωπίζουν, όπως ισχυρίζονται, μια πρωτόγνωρη μεταχείριση εκ μέρους του Οργανισμού Αγροτικής Ασφάλισης που γεννά ερωτήματα σχετικά με την αμερόληπτη λειτουργία του.

Επιπροσθέτως, πληροφορίες αναφορικά με την αποπληρωμή χρονικά μεταγενέστερων ζημιών που προκλήθηκαν σε άλλους Νομούς, ενισχύουν την άποψη αυτή. Επιπλέον, με απόφαση του ΔΣ του ΕΛΓΑ, τα ποσά που καταβάλλονται, αφορούν μόνο το 70% του συνολικού ποσού που αναμένεται να εισπράξουν, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την υπάρχουσα, βεβαρημένη κατάσταση τους».

Για τους παραπάνω λόγους, ο Βουλευτής ζητάει από τον Υπουργό να τον ενημερώσει για ποιους λόγους δεν έχει προχωρήσει έως τώρα ο ΕΛΓΑ στην πληρωμή των αποζημιώσεων που είναι ζωτικής σημασίας για τους πληγέντες από χαλαζοπτώσεις γεωργούς, του Νομού Σερρών, για ζημιές που συντελέστηκαν το καλοκαίρι του 2017, όπως επίσης και να του γνωστοποιήσει πότε προτίθεται να προχωρήσει στην αποπληρωμή του υπόλοιπου 30% των οφειλόμενων σε αυτούς αποζημιώσεων.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,224609 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version