Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Γκρίνια για τις κουτσουρεμένες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, αν όλα πάνε καλά από το καλοκαίρι η εξόφληση απαντά ο Οργανισμός

Γκρίνια για τις κουτσουρεμένες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, αν όλα πάνε καλά από το καλοκαίρι η εξόφληση απαντά ο Οργανισμός


Κύμα διαμαρτυριών έχει ξεσηκώσει η ανακοίνωση του ΕΛΓΑ ότι «καταβάλλεται το 70% επί του συνολικού ποσού της αποζημίωσης που αντιστοιχεί στο κάθε παραγωγό, για τις ζημιές του 2017». Σε επικοινωνία που είχε ο ΑγροΤύπος με τον ΕΛΓΑ μας ανέφεραν ότι οι ζημιές του 2017 ξεπέρασαν τα 150 εκατ. ευρώ, ποσό που είναι υψηλότερο από τον προϋπολογισμό του Οργανισμού για το συγκεκριμένο έτος (που ήταν 119 εκατ. ευρώ). Υπήρχαν δύο προτάσεις είτε να χορηγούσαν το 100% των αποζημιώσεων αλλά τότε θα έμενε απλήρωτος ένας σημαντικός αριθμός γεωργών και κτηνοτρόφων είτε να πλήρωναν το 70% σε όλους και όταν πάρει έγκριση από τον Αναπληρωτή Υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργο Χουλιαράκη θα πληρωθεί το υπόλοιπο 30%. Η ηγεσία του ΕΛΓΑ αποφάσισε να καταβληθεί το 70% των αποζημιώσεων για το 2017.

Το ερώτημα των αγροτών είναι πότε θα πληρωθεί το υπόλοιπο 30%. Κύκλοι του ΕΛΓΑ αναφέρουν ότι το αίτημα αναθεώρησης του προϋπολογισμού αναμένεται να κατατεθεί τον Μάιο. Αν η πορεία του προϋπολογισμού μέχρι τότε έχει εξελιχθεί ομαλά τότε αναμένεται το καλοκαίρι να πληρωθούν οι παραγωγοί την εξόφληση. Σε αντίθετη περίπτωση μετά την έξοδο της χώρας μας στις αγορές και όταν βρεθούν χρήματα.

Δηλώσεις Μ. Τζελέπη
«Μία ακόμα δυσάρεστη έκπληξη επεφύλασσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στους αγρότες, αφού με μεγάλη καθυστέρηση ο ΕΛΓΑ κατέβαλε μόνο το 70% των αποζημιώσεων που δικαιούνται, για τις ζημιές που υπέστησαν το 2017 από τα έντονα καιρικά φαινόμενα», δήλωσε ο Υπεύθυνος Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) Μ. Τζελέπης και πρόσθεσε:

«Είναι  φανερό ότι περικόπτονται αποζημιώσεις από αγρότες που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές, προκειμένου η Κυβέρνηση να δημιουργήσει πλασματική εικόνα ότι δήθεν με την πολιτική της πετυχαίνει αυξημένο πλεόνασμα.

Η απόφαση της Κυβέρνησης είναι απαράδεκτη και προκαλεί πολύ μεγάλα προβλήματα στους πληγέντες γεωργούς και κτηνοτρόφους που περίμεναν τις αποζημιώσεις για να μπορέσουν να καλύψουν τις βασικές οικονομικές τους υποχρεώσεις και να μπορέσουν να συνεχίσουν την δραστηριότητά τους.

Είναι σαφές ότι με κόλπα δεν μπορεί να ασκηθεί αγροτική πολιτική προς όφελος της χώρας και ύστερα από τα 3 χρόνια της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το γνωρίζουν πολύ καλά πια και οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι».

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,75 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version