Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Χωρίς κτηματολόγιο δεν υπάρχει λύση με το ΑΤΑΚ, να δώσει κίνητρα η κυβέρνηση για να νοικιάζουν οι ιδιοκτήτες τα ακαλλιέργητα χωράφια σε κατά επάγγελμα αγρότες

Χωρίς κτηματολόγιο δεν υπάρχει λύση με το ΑΤΑΚ, να δώσει κίνητρα η κυβέρνηση για να νοικιάζουν οι ιδιοκτήτες τα ακαλλιέργητα χωράφια σε κατά επάγγελμα αγρότες


Συνάντηση είχαν στο ΥπΑΑΤ οι εκπρόσωποι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων για τα προβλήματα που υπάρχουν από την υποχρεωτική καταχώρηση του Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτου (ΑΤΑΚ) στη διαδικασία υποβολής ενιαίας αίτησης ενίσχυσης (ΟΣΔΕ). Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Γιώργος Παπαβασίλης, «τονίσαμε στους εκπροσώπους του ΥπΑΑΤ τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν τόσο λόγω της έλλειψης κτηματολογίου όσο και με τα κληρονομικά θέματα (δεν έχουν μεταβιβαστεί χωράφια κ.α.)».

Και πρόσθεσε: «δυστυχώς στο Υπουργείο δεν έχουν την πραγματική εικόνα που υπάρχει στην ύπαιθρο και δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος των προβλημάτων με την αναγραφή του ΑΤΑΚ.

Ακόμη συζητήσαμε για τη δεύτερη προκήρυξη στο υπομέτρο 6.1 (Νέοι Αγρότες) στις Περιφέρειες, στις οποίες δεν εξαντλήθηκε ο προϋπολογισμός στην πρώτη προκήρυξη. Η προκήρυξη αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ωρών και το ερώτημα είναι αν για να ενταχθούν οι δικαιούχοι θα είναι αναγκαίο να έχουν καταθέσει δήλωση ΟΣΔΕ το 2017.

Ζητήσαμε από το ΥπΑΑΤ να δώσει κίνητρα σε όσους ιδιοκτήτες δεν καλλιεργούν τα χωράφια τους ώστε να τα νοικιάζουν σε κατά επάγγελμα αγρότες. Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα με την έλλειψη αγροτικής γης στην χώρα μας.

Έχουμε ζητήσει εδώ και καιρό να υπάρξουν αλλαγές στο εργόσημο. Ειδικότερα με τους εποχικούς εργάτες γης θα μπορούσε το εργόσημο να είχε την μορφή παράβολου (όπως π.χ. με το δίπλωμα οδήγησης), το οποίο θα μπορούσαν να το πληρώνουν με την αγορά του. Έτσι θα ήταν πολύ εύκολο να εφαρμοστεί. Το Υπουργείο μας έχει πει ότι μελετά το θέμα και ελπίζω σύντομα να υπάρξει μια απόφαση».

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version