Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Κοσμοπλημμύρα στο 6ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας


Τα Κρητικά προϊόντα, η αυθεντική Κρητική κουζίνα ως πρότυπο της Κρητικής διατροφής και η λαϊκή μας παράδοση αναδείχθηκαν με επιτυχία στο 6ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας από πολιτιστικούς συλλόγους της Κρήτης, σε μια κορυφαία διοργάνωση - θεσμό, που έγινε στο κέντρο «Κουρήτες» στο Ηράκλειο, με ελεύθερη είσοδο και είχε την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Το φεστιβάλ Κρητικής κουζίνας «μαγνήτισε» χιλιάδες πολίτες που εντυπωσιάστηκαν από τα αρώματα και τις σπάνιες γεύσεις των Κρητικών παραδοσιακών φαγητών που μαγείρευαν επί τόπου δεκάδες μέλη γυναίκες και άντρες από 50 πολιτιστικούς συλλόγους της Κρήτης.

Πολλές ήταν οι παλιές συνταγές που αναβίωσαν στο χώρο του φεστιβάλ για την παρασκευή Μινωικών φαγητών αλλά και άλλων γεύσεων της Κρητικής παραδοσιακής κουζίνας. Μάλιστα όλες οι παλιές συνταγές έχουν καταγραφεί σε ένα νέο οδηγό ο οποίος παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του φεστιβάλ και τα έσοδα θα διατεθούν για αγορά εξοπλισμού στην κλινική αιματολογίας-ογκολογίας παίδων και στην ογκολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ.

«Η Περιφέρεια στηρίζει διοργανώσεις και δράσεις που αναδεικνύουν και προβάλλουν τα Κρητικά προϊόντα, την Κρητική κουζίνα, το πρότυπο της Κρητικής διατροφής», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης από το βήμα του Προεδρείου του φεστιβάλ δίδοντας παράλληλα συγχαρητήρια στους οργανωτές, στα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων και σε όλους τους συμμετέχοντες.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του φεστιβάλ, Λένα Ηγουμενάκη, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την στήριξη, όπως και όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους, τους συνεργάτες και συμμετέχοντες, εκφράζοντας παράλληλα την χαρά της για την μεγάλη επιτυχία του φεστιβάλ.

Η Πρόεδρος παράλληλα αναφέρθηκε στο στόχο του συλλόγου που ήταν η έκδοση του ολοκληρωμένου οδηγού μαγειρικής με την στήριξη της Περιφέρειας και που παρουσιάστηκε με επιτυχία την προηγούμενη ημέρα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου και περιλαμβάνει πλούσιο και ανεκτίμητο ιστορικό και λαογραφικό υλικό το οποίο παρέδωσαν 77 πολιτιστικοί σύλλογοι, σύλλογοι γυναικών και φορείς από όλη την Κρήτη.

Στο χώρο του φεστιβάλ παράλληλα με τα μαγειρέματα οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν «ζωντανά», παραδοσιακά μαγειρέματα, που αναδεικνύουν την αυθεντική διατροφική και κοινωνική παράδοση του τόπου μας, αλλά και μουσικά ακούσματα από τον Κώστα Κακουδάκη, τον Μιχάλη Πετσάκη και το συγκρότημα τους.

Παράλληλα, έγινε παρουσίαση παραδοσιακών Κρητικών χορών από τον Λαογραφικό όμιλο «Λάζαρος και Μανόλης Χνάρης»,  το Νηπιαγωγείο «ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΑΚΙΑ ΜΑΣ» και το χορευτικό του Πολιτιστικού συλλόγου Γαζίου Μαλεβιζίου.

Στο χώρο των εκδηλώσεων υπήρχε το «ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΑΓΑΠΗΣ» με καλούδια που πρόσφεραν Σύλλογοι και φίλοι του φεστιβάλ και ο «Οδηγός Μαγειρικής», ο οποίος περιέχει το σύνολο των συνταγών που παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ, συνοδευόμενες με το πλούσιο και ανεκτίμητο ιστορικό και λαογραφικό υλικό, που εμπιστεύτηκαν στους διοργανωτές 77 σύλλογοι.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,3125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version