Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Β. Κόκκαλης προς ΣΑΣΟΕΕ: Προσπάθεια να ενταχθούν στη ρύθμιση των κόκκινων δανείων στην πρώην ΑΤΕ και οι αγροτικοί συνεταιρισμοί

Β. Κόκκαλης προς ΣΑΣΟΕΕ: Προσπάθεια να ενταχθούν στη ρύθμιση των κόκκινων δανείων στην πρώην ΑΤΕ και οι αγροτικοί συνεταιρισμοί


Τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλειο Κόκκαλη, συνάντησε πριν από λίγες ημέρες μέσα σε πολύ καλό κλίμα, το προεδρείο του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.). Αφορμή για την συνάντηση υπήρξε σχετική επιστολή του Συνδέσμου, η οποία αφορούσε στην πρωτοβουλία που ανέλαβε ο κ. Κόκκαλης, θεσπίζοντας για πρώτη φορά δυνατότητα διευθετήσεως των οφειλών τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα με ευνοϊκούς όρους, αφού ληφθούν πρωτίστως υπ’ όψιν η βιώσιμη οικονομική δυνατότητα κάθε δανειολήπτη βάσει των τρεχουσών προσωπικών περιουσιακών στοιχείων και η εισοδηματική του ικανότητα.

Στην συνάντηση αυτή, στην οποία τον Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Αλέξανδρος Κοντός, οι αντιπρόεδροι Νικήτας Πρίντζος και Νίκος Κουτλιάμπας και ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Αθανάσιος Τσιοτίνας, έγινε εκτεταμένη συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο και το συνεταιριστικό κίνημα της χώρας μας.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. κ. Κοντός, «ο υφυπουργός κ. Κόκκαλης μας υποσχέθηκε ότι θα καταθέσει τροπολογία με την οποία θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» στην πρώην ΑΤΕ και οι αγροτικοί συνεταιρισμοί (εκτός των αγροτών). Μιλάμε για όσους συνεταιρισμούς λειτουργούν και θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Πάντως εμείς έχουμε ξεκινήσει κάποιες διαδικασίες για να δούμε το ύψος των ποσών που χρωστάνε οι αγροτικοί συνεταιρισμοί. Μιλάμε ότι με αυτή τη διαδικασία θα μπορούν να εισπραχθούν κάποια χρήματα».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να μπορέσουν να ενταχθούν και οι συνεταιρισμοί στη ρύθμιση αυτή, κάτι το οποίο αποτελεί και αίτημα του Συνδέσμου μας, καθώς χιλιάδες αγρότες αποτελούν μέλη συνεταιριστικών οργανώσεων.

Ο κ. Κόκκαλης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το ρόλο που διαδραματίζει ο Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. στην προσπάθεια για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, αλλά και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των αγροτών.

Τόνισε παράλληλα ότι οι ομάδες παραγωγών και οι υγιείς συνεταιριστικές οργανώσεις αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες εξόδου του αγροτικού κλάδου από τις παθογένειες του παρελθόντος.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,515625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version