Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Λύσεις για τους αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας ζητά ο Καρασμάνης


Ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, έκανε την Δευτέρα 26 Μαρτίου την ακόλουθη δήλωση:

«Η παρουσία και ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Περιφερειακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, πέραν της διαμόρφωσης ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής, οφείλει να απαντήσει δίχως περιστροφές, ξεκάθαρα και ουσιαστικά, στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν αυτή την περίοδο τον αγροτικό πληθυσμό της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του πρέπει άμεσα να δώσουν απτά δείγματα πολιτικών αποφάσεων σε τρία  βασικά θέματα, που αυτή τη στιγμή «καίνε» τους αγρότες της περιοχής:

-Να πληρώσουν άμεσα τους τευτλοπαραγωγούς για την περυσινή τους παραγωγή, που παρέδωσαν στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), δίνοντάς τους ταυτόχρονα και το υπόλοιπο ποσό της συνδεδεμένης ενίσχυσης των ζαχαροτεύτλων (2.400.000 ευρώ) όπως έγινε και στην περίπτωση της σηροτροφίας και να προωθήσουν την επαναλειτουργία των εργοστασίων της ΕΒΖ.  Σε αντίθετη περίπτωση και μάλιστα ενόψει της σποράς της νέας σοδειάς ζαχαρότευτλων, η ελληνική τευτλοκαλλιέργεια και η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε ολοκληρωτικό αφανισμό και στην απώλεια ενός εθνικού αγροτικού προϊόντος, που εδώ και 57 ολόκληρα χρόνια προσέφερε εισόδημα και εργασία σε χιλιάδες παραγωγούς, εργαζόμενους και κατοίκους της Μακεδονίας.

-Να καταβάλουν τις στρεμματικές αποζημιώσεις στους ροδακινοπαραγωγούς για τις εισοδηματικές απώλειες που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια από το συνεχιζόμενο εμπάργκο στις εισαγωγές κοινοτικών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία. Αποτελεί δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από το περασμένο καλοκαίρι και η απόρριψη του σχετικού αιτήματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί ολιγωρία ή λόγο υπεκφυγής για την κάλυψη της απώλειας εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών, που επίσης ζημιώθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγουμένων μηνών και που και γι αυτή την απώλεια εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς αποζημίωση.

-Να δώσουν πολιτική λύση στο κοινωνικό πρόβλημα των 1.200 αγροτών μελών της Ομάδας Παραγωγών Αθηνά, προωθώντας νομοθετική ρύθμιση που να τους απαλλάσσει από τον αλληλέγγυο και παράλογο καταλογισμό ΦΠΑ για δραστηριότητες στις οποίες μπορούσε να εκδοθεί απαλλακτικό ΦΠΑ.

Οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας διεκδικούν έμπρακτες λύσεις στα προβλήματά τους και όχι λόγια του αέρα και εξαγγελίες κενού περιεχομένου. Σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με το «όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες».

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,4375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version