Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Με βεβαίωση ασφάλισης οι αιτήσεις ένταξης στα Σχέδια Βελτίωσης λόγω καθυστερήσεων του ΕΦΚΑ


Επειδή διαπιστώνεται ότι σε αρκετές περιπτώσεις ο ΕΦΚΑ καθυστερεί την έκδοση πράξης ασφάλισης των υποψηφίων δικαιούχων (μολονότι αυτοί έχουν υποβάλει αίτηση εγγραφής), όσοι θέλουν να κάνουν αίτηση για τα Σχέδια Βελτίωσης, θα μπορούν να παίρνουν βεβαίωση από το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) με το πρωτόκολλο της αίτησης που έχουν υποβάλει στον ΕΦΚΑ. Με την βεβαίωση αυτή θα μπορούν στη συνέχεια να υποβάλουν αίτηση μόνο για τις Δράσεις των «Σχεδίων Βελτίωσης».

Αναλυτικότερα η απόφαση του ΥπΑΑΤ αναφέρει τα εξής:
Κατά την αίτηση εγγραφής στο ΜΑΑΕ για την χορήγηση βεβαίωσης για χρήση στο Υπομέτρο 4.1, εκτός των προβλεπόμενων δικαιολογητικών θα κατατίθεται και υπεύθυνη δήλωση στην οποία ο ενδιαφερόμενος θα δηλώνει τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης που έχει υποβάλει για την ασφάλισή του στον ΕΦΚΑ (ως αγρότης, κτηνοτρόφος, μελισσοκόμος, κτλ), καθώς και ότι θα προσκομίσει στην Υπηρεσία την πράξη ασφάλισης άμα της έκδοσής της.

Κατά την παραπάνω διαδικασία η εισαγωγή των δεδομένων στην εφαρμογή ΜΑΑΕ, θα γίνεται κατά τα προβλεπόμενα και στην σελίδα 12, στις παρατηρήσεις θα συμπληρώνεται το σχόλιο: «έκδοση βεβαίωσης για την υποβολή αίτησης ενίσχυσης στο Υπομέτρο 4.1, φορολογικό έτος 2016 ή 2017».

Με την προσκόμιση της εκδοθείσας πράξης ασφάλισης, τα αρμόδια ΤΑΑΕ θα προβαίνουν στην έκδοση της βεβαίωσης του επαγγελματία αγρότη, χωρίς να διενεργούν ξανά τον έλεγχο των δικαιολογητικών.

Διευκρινίζεται ότι για την χορήγηση βεβαίωσης για χρήση στο Υπομέτρο 4.1 θα λαμβάνεται υπόψη, η δήλωση ΟΣΔΕ 2016 με φορολογικά στοιχεία του έτους 2016, ή ΟΣΔΕ 2017 με φορολογικά στοιχεία του 2016.

Με την έναρξη της υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος φορολογικού έτους 2017, δύναται να λαμβάνεται υπόψη και η δήλωση ΟΣΔΕ 2017 με φορολογικά στοιχεία του 2017.

Βρείτε εδώ περισσότερα στοιχεία για την βεβαίωση

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,4648438 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version