Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Τις υποσχέσεις για κατάργηση του ΕΦΚ οίνου επανέλαβε ο Βασίλης Κόκκαλης στο Βόλο


Ότι είναι εντολή του πρωθυπουργού να υπάρξει κατάργηση του ΕΦΚ οίνου από τη νέα χρονιά, τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Βασίλης Κόκκαλης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, στο πλαίσιο της παρουσίας του την Κυριακή στο Βόλο, σε επετειακή εκδήλωση του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Αγχιάλου.

Τις δεσμεύσεις αυτές επανέλαβε και η υφυπουργός των Οικονομικών, κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, που επίσης έδωσε το παρόν στην εκδήλωση, καθώς κατάγεται από τη Μαγνησία.

Δηλώσεις για τον ΕΦΚ οίνου έκανε και ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής, κ. Χρήστος Μπουκώρος, τονίζοντας, ότι «το πρώτο πράγμα που θα κάνει η ΝΔ όταν αναλάβει την εξουσία, θα είναι η κατάργηση του άδικου αυτού φόρου».

Εύσημα Κόκκαλη στη διοίκηση του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον πρωτογενή τομέα, αλλά και για την εθνική οικονομία, η ύπαρξη συνεταιρισμών οι οποίοι αντέχουν στο χρόνο, χτίζοντας ένα προφίλ αξιοπιστίας και προσαρμόζονται στις αυστηρές και άκαμπτες απαιτήσεις που επιβάλλει η παρουσία προϊόντων όπως το κρασί και το τσίπουρο, στις παγκοσμιοποιημένες διεθνείς αγορές».

Με τα παραπάνω λόγια ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, απένειμε τα εύσημα στη διοίκηση και τα μέλη του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα», στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης για τα 100 χρόνια ζωής του.

Σχετικά με τις δράσεις του Υπουργείου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:
-Οριστικοποιείται το θεσμικό πλαίσιο για τις δράσεις προώθησης στις τρίτες χώρες και τον εκσυγχρονισμό των οινοποιείων.
-Επιταχύνουμε τις διαδικασίες για την εφαρμογή των δράσεων του υφιστάμενου προγράμματος του αμπελοοινικού τομέα και ολοκληρώσαμε το σχεδιασμό του επόμενου προγράμματος.
Στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 περιλαμβάνονται δράσεις που υποστηρίζουν την αμπελοκαλλιέργεια όπως οι επενδύσεις στις γεωργικές καλλιέργειες (τα αποκαλούμενα παλιά σχέδια βελτίωσης), η μεταποίηση, η σύσταση ομάδων και οργανώσεων παραγωγών καθώς και το μέτρο της συνεργασίας.
«Στόχος μας είναι η βελτίωση των διαδικασιών αξιολόγησης, έγκρισης πληρωμής των προγραμμάτων προώθησης με διαφάνεια, τηρώντας το ενωσιακό δίκαιο και λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες απαιτήσεις του οινικού τομέα», εξήγησε.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρθηκε και στη σπουδαιότητα των προγραμμάτων προώθησης, τα οποία όπως είπε «έχουν συμβάλλει στην εξαγωγική δυναμική του ελληνικού κρασιού καθώς επ’ αυτού υπάρχουν μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα». Πρόσθεσε δε, ότι η στρατηγική του υπουργείου συνίσταται στο να πιάνουν τόπο οι περιορισμένοι πόροι που υπάρχουν για την προώθηση του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό, ώστε αυτή η επένδυση να δίνει προστιθέμενη αξία στο προϊόν, αύξηση των πωλήσεων και εδραίωση των ελληνικών κρασιών στην διεθνή αγορά.

Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε και στον «πολιτισμό του κρασιού», υπενθυμίζοντας τη σύνδεση που αυτό έχει με τις διατροφικές μας συνήθειες και τις θρησκευτικές και λαϊκές παραδόσεις, αποτελεί εξαιρετικής βαρύτητας πολιτιστική κληρονομιά.

«Η διατήρηση και ανάδειξη αυτής της κληρονομιάς υποστηρίζεται από σχετικά νέες μορφές τουρισμού όπως ο οινικός τουρισµός, που προτείνει στον επισκέπτη να ακολουθήσει µία προσεκτικά επιλεγμένη διαδρομή, να δοκιμάσει τα τοπικά κρασιά συνοδευμένα από παραδοσιακές γεύσεις της περιοχής και να περιηγηθεί σε παραδοσιακούς οικισµούς και αρχαιολογικούς χώρους, οδηγώντας σε μια ισχυρή βιωματική εμπειρία γνωριμίας µε τον κάθε τόπο, μέσα από την παράδοση της αμπελουργίας και της οινοποιίας» συμπλήρωσε.
Κλείνοντας, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνεχάρη τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, για τις δράσεις του πολιτιστικού φορέα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος με την ονομασία «Μαγνήτων Κιβωτός».

«Αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα προς μίμηση η συνεργασία της Εκκλησίας με τον Συνεταιρισμό της Νέας Αγχιάλου στα πλαίσια του θεματικού έτους «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων» που διήρκεσε έως τον Δεκέμβριο του 2017», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε και τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Γιάννη Κίτσιο και στο πρόσωπο αυτού το Συνεταιρισμό, για τα εκατό χρόνια προσφοράς, δράσης και αλληλεγγύης στη Θεσσαλία.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version