Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Άμεσα θα γίνουν οι πληρωμές των αποζημιώσεων στους ροδακινοπαραγωγούς για την καρπόπτωση, νέες δεσμεύσεις από το Βαγγέλη Αποστόλου

Άμεσα θα γίνουν οι πληρωμές των αποζημιώσεων στους ροδακινοπαραγωγούς για την καρπόπτωση, νέες δεσμεύσεις από το Βαγγέλη Αποστόλου


Νέες δεσμεύσεις σχετικά με τις αποζημιώσεις για την καρπόπτωση λόγω βροχοπτώσεων το καλοκαίρι του 2017 σε ροδάκινα και νεκταρίνια, παρέσχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλης Αποστόλου την Παρασκευή 27 Απριλίου. Προηγήθηκε συνάντηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τις περιοχές της Πέλλας και της Ημαθίας, στις οποίες οι ροδακινοπαραγωγοί επλήγησαν από τις περσινές βροχοπτώσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο: «μετά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή 27 Απριλίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλης Αποστόλου, με βουλευτές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας και Πέλλας, για τις πληρωμές των αποζημιώσεων των ροδακινοπαραγωγών, που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου του 2017 δήλωσε πως: «Οι πληρωμές θα γίνουν άμεσα, αλλά μετά τους διασταυρωτικούς ελέγχους, που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαΐου. Σημειώνεται, επίσης, ότι για την απώλεια του εισοδήματος της συγκεκριμένης περιόδου, εφόσον υπάρχει σχετική τεκμηρίωση, θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα κάλυψής της».

Υπενθυμίζεται πως οι ζημιές αυτές προκλήθηκαν από τις άκαιρες βροχοπτώσεις του 2017 και αφορούν επιτραπέζια και συμπύρηνα ροδάκινα, καθώς και τα νεκταρίνια.

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της σύσκεψης, στην οποία μάλιστα συμμετείχε εμφανίστηκε με δηλώσεις του στον ΑγροΤύπο, ο βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιάννης Σηφάκης, ο οποίος έχει αναλάβει αρκετές πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό, ώστε ν’ αποζημιωθούν οι παραγωγοί.

Σε σχέση με τις αποζημιώσεις για αναπλήρωση εισοδήματος λόγω ρωσικού εμπάργκο, ο ίδιος μας τόνισε «ότι η κατεύθυνση του υπουργείου είναι να συλλέξει στοιχεία από την απώλεια που υπέστησαν οι αγρότες για όλα τα προϊόντα, να τεκμηριωθεί και να κινηθεί η σχετική διαδικασία, αφού βρεθούν κονδύλια από το υπουργείο Οικονομικών».

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,049805 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version