Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Χόγκαν: Στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων στην Ασία σήμερα για την προώθηση των εξαγωγών ποτών και τροφίμων της ΕΕ


Με στόχο την προώθηση των ευρωπαϊκών ποτών και τροφίμων στην συνεχώς διευρυνόμενη αγορά της Κίνας, ο Επίτροπος Γεωργίας Φιλ Χόγκαν μετέβη στις 14 Μαΐου 2018 στη Σαγκάη, όπου και θα παραμείνει μέχρι αύριο, 17 Μαΐου 2018. Σήμερα ο Επίτροπος θα ανοίξει επίσημα την έκθεση SIAL China στη Σαγκάη, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων στην Ασία, όπου μαζί με αντιπροσωπεία ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και εθνικών ενώσεων θα συμμετέχουν σε πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων τόσο στη Σαγκάη όσο και στην περιοχή Shenzen, συμπεριλαμβανομένων σεμιναρίων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της τοπικής αγοράς και τις τάσεις των καταναλωτών, τις δυνατότητες δικτύωσης, επισκέψεις σε καταστήματα λιανικής και στο SIAL.

Στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία στους συνοδούς ευρωπαίους παραγωγούς να συναντήσουν όχι μόνο δυνητικούς εταίρους από την τοπική αγορά αλλά και εκπροσώπους του τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής από ολόκληρη την ήπειρο.

Ο Χόγκαν συνοδεύεται από 70 αντιπροσώπους επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι εκπροσωπούν εθνικές ενώσεις ή επιχειρήσεις από 22 διαφορετικές χώρες, καθώς και αρκετές ενώσεις σε επίπεδο ΕΕ. Όπως και με τις πρόσφατες επισκέψεις του Επιτρόπου στον Καναδά, το Ιράν και τη Σαουδική Αραβία, στόχος της επίσκεψης είναι η διευκόλυνση των πιθανών εμπορικών συμφωνιών μεταξύ ευρωπαϊκών και κινεζικών εταιρειών στον τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής.

Μια σημαντική αγορά για τα ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα
Η Κίνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας αγροτικών προϊόντων (μεταποιημένων ή μη) στην ΕΕ, απορροφώντας το 8,7% του συνόλου των γεωργικών προϊόντων που εξήγαγε η ΕΕ το 2016. Παράλληλα, τα ευρωπαϊκά προϊόντα διατροφής και ποτών καθίστανται όλο και πιο δημοφιλή λόγω της αύξησης της κατανάλωσης τους κυρίως από την αναδυόμενη μεσαία τάξη της Κίνας.

Όπως δήλωσε ο Χόγκαν, «η Κίνα είναι βασική αγορά για τα ευρωπαϊκά γεωργικά προϊόντα καθώς αυξάνεται συνεχώς η ζήτηση από τους κινέζους καταναλωτές για τα υψηλής ποιότητας τρόφιμα και ποτά που παράγονται στην ΕΕ. Συνεπώς, ήταν απαραίτητο να συναντηθούμε με τους κινέζους εταίρους μας και να συζητήσουμε το θέμα προκειμένου να αυξηθεί το μερίδιο των αγροτικών προϊόντων της ΕΕ στην κινέζικη αγορά όσο πιο γρήγορα γίνεται».

«Εξάλλου», όπως πρόσθεσε, «η ΕΕ κατέχει ηγετική θέση στην προάσπιση του ελεύθερου και δίκαιου εμπορίου και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση για να ενισχυθεί το εμπόριο μας με τους εταίρους μας παγκοσμίως με αμοιβαίο όφελος».

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,303711 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version