Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Δεν έφεραν πράξη πώλησης δυο διαγωνισμοί έξτρα παρθένου ελαιολάδου στην Κρήτη, αναιμική η ζήτηση για προϊόν από την Ιταλία


Χωρίς πράξη πώλησης ολοκληρώθηκαν δυο διαγωνισμοί ελαιολάδου από αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις στην Κρήτη τις προηγούμενες ημέρες, αποδεικνύοντας ότι η ζήτηση για το προϊόν είναι αναιμική. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εμπάρου Ηρακλείου προσπάθησε να πουλήσει 80 τόνους ελαιολάδου, αλλά δεν δέχτηκε καμιά προσφορά.

Παράλληλα, στο νομό Λασηθίου, ο τοπικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζάκρου πραγματοποίησε την τέταρτη δημοπρασία για διάθεση 60-90 τόνων ελαιολάδου έξτρα παρθένου οξύτητας 0,4%, ωστόσο οι προσφορές που δέχτηκε δεν ικανοποίησαν τους ιθύνοντές του, με αποτέλεσμα, να κηρυχτεί άγονος.

Όπως ανέφεραν στον ΑγροΤύπο, στελέχη του συνεταιρισμού Ζάκρου, που παράγει ΠΟΠ προϊόν, συνολικά υπήρξαν τρεις προσφορές, ωστόσο οι προσφερόμενες τιμές ήταν κατώτερες του ανααμενομένου.

«Δεν δεχτήκαμε καμία προσφορά για το ελαιόλαδο που βγάλαμε σε πώληση, γεγονός που αποτυπώνει την ασθενή ζήτηση», μας ανέφεραν στελέχη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εμπάρου, προσθέτοντας ότι «οι τιμές παραγωγού στο Ηράκλειο κυμαίνονται πλέον πέριξ των 2,80 ευρώ ανά κιλό».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζάκρου Λασηθίου, κ. Βασίλης Κατσικαλάκης τόνισε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ότι «δεχτήκαμε τρεις προσφορές, οι οποίες δεν μας ικανοποίησαν, οπότε δεν πουλήσαμε».

Ο ίδιος δήλωσε «θορυβημένος» για την ασθενή ζήτηση στο ελαιόλαδο, σημειώνοντας ότι «φέτος για κάποιο λόγο οι Ιταλοί δεν μας προτιμούν, όπως τα άλλα χρόνια. Προφανώς έχουν στραφεί στην Ισπανία και την Τυνησία. Πρέπει όμως και μεις να προβληματιστούμε γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια λέγαμε πως φεύγει χύμα το ελαιόλαδο στην Ιταλία και χάνουμε την υπεραξία, ενώ φέτος που δεν υπάρχει ζήτηση, χάνουμε έστω και το εισόδημα αυτό».

Οι τιμές στη ζώνη του ΠΟΠ στη Σητεία, όπως εξηγεί ο πρόεδρος του ΑΣ «κυμαίνονται μεταξύ 3,30-3,40 ευρώ το κιλό».
Αναφορικά με τη νέα χρονιά ο κ. Κατσικαλάκης κρούει καμπανάκι κινδύνου, καθώς όπως λέει «ειδικά στο Λασήθι η χρονιά θεωρείται χαμένη. Τα άνθη στις ελιές δεν έφεραν καρπό λόγω της μεγάλης ανομβρίας, οπότε η κατάσταση θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη, για τη νέα σεζόν».

Νέος διαγωνισμός τις επόμενες ημέρες στη Μεσαρά

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσαράς καλεί τους ενδιαφερόμενους αγοραστές ελαιολάδου, σε επαναληπτικό πλειοδοτικό διαγωνισμό, με κλειστές προσφορές, για πώληση ελαιολάδου εσοδείας 2017-2018 έξτρα παρθένο, στις 23/05/2018 και ώρα 19:00 (άνοιγμα προσφορών) στα γραφεία του Συνεταιρισμού στις Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης.

Η δημοπρατούμενη ποσότητα αφορά:
-34.885 κιλά Κορωνέικη (ψιλολιά) οξύτητα 0,32% δεξαμενή Α2
-11.537 κιλά Κορωνέικη (ψιλολιά) οξύτητα 0,54% δεξαμενή Δ2

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν να πάρουν δείγμα από τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Για πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του συνεταιρισμού και στα τηλέφωνα 2892027610, 6906668350 & 6980454085.

Οι τιμές παραγωγού διεθνώς

Μείωση των διεθνών τιµών σε σχέση µε τον προηγούµενο Απρίλιο καταγράφει εν τω μεταξύ η τελευταία χρονικά έκθεση του Διεθνούς Συµβουλίου Ελαιολάδου (ΙΟC), για την περίοδο 2017-2018.
Σύµφωνα µε αυτήν, η τιµή παραγωγού στη χώρα μας ήταν 2,78 ευρώ το κιλό.

Αντίστοιχη μείωση καταγράφεται και στην Ισπανία, όπου η τιµή παραγωγού διαμορφώθηκε στα 2,99 ευρώ το κιλό, δηλαδή 25% κάτω σε σχέση µε τον περασµένο Απρίλιο.

Στην Ιταλία η τιμή ήταν το διάστημα αυτό 4,06 ευρώ το κιλό, σηµειώνοντας µείωση 32%, ενώ στην Τυνησία η πτώση αγγίζει το 19% µε την τιµή στα 3,43 ευρώ το κιλό.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,46875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version