Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Έρευνα για την ανάδειξη του μελιού της Λήμνου ξεκινά το Πανεπιστήμιο Αιγαίου


Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με την ολοκλήρωση της παραγωγής, συσκευασίας και προώθησης στο ράφι των τοπικών, παραδοσιακών, μοναδικών brand name προϊόντων «Λήμνου» σε 10 διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων του νησιού δηλαδή: 1) σιτάρι, 2) αλεύρι, 3) αρτοσκευάσματα, 4) ζυμαρικά, 5) αλιεύματα, 6) τυριά, 7) κρασιά, 8) όσπρια, 9) αρωματικά φυτά, 10) και μέλι, ξεκινάει το νέο μακροχρόνιο πρόγραμμα του που περιλαμβάνει την ανάδειξη, και προβολή των εν λόγω προϊόντων με όραμα, στρατηγική και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σε διαφορετικά επίπεδα

Σε αυτό το πλαίσιο ξεκινάει πτυχιακή ερευνητική εργασία με θέμα: «Γυρεοσκοπική ανάλυση του μελιού της Λήμνου», επιστημονικό υπεύθυνο τον Επίκουρο καθηγητή κ. Ευστάθιο Γκιαούρη, σε συνεργασία με τον Δρ. Αλέξανδρο Παπαχριστοφόρου, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Μελισσοκόμων Ε.Ρ.Β.Α., και την υποστήριξη του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Λήμνου.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο Δρ. Αλέξανδρος Παπαχριστοφόρου, «το μέλι της Λήμνου είναι ένα θυμαρίσιο μέλι με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Πρόσφατα ο τοπικός συνεταιρισμός τυποποίησε και κυκλοφόρησε στην αγορά το μέλι. Θέλουμε να καταγράψουμε τα χαρακτηριστικά του. Είναι ένα πρόγραμμα που θα διαρκέσει 2-3 χρόνια και γίνεται χωρίς χρηματοδότηση από την ΕΕ».

Στην παρούσα εργασία, θα συλλεχθούν μελισσοκομικά φυτά από όλο το νησί, θα απομονωθούν οι γυρεόκοκκοι τους και θα δημιουργηθεί μία βάση αναφοράς με τα παρασκευάσματα από το κάθε φυτό.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν αναλύσεις στα μέλια του νησιού για να καταγραφεί το φάσμα των γυρεοκόκκων που εντοπίζονται σε αυτά καθώς και το ποσοστό τους, έτσι ώστε να μπορεί να χαρακτηριστεί το κάθε μέλι βάσει της βοτανικής προέλευσης του.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version