Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Πότε θα πληρωθούν τη δεύτερη και τρίτη δόση οι αγρότες που μπήκαν στο πρόγραμμα των Νέων το 2014, απαντήσεις Αποστόλου στη Βουλή

Πότε θα πληρωθούν τη δεύτερη και τρίτη δόση οι αγρότες που μπήκαν στο πρόγραμμα των Νέων το 2014, απαντήσεις Αποστόλου στη Βουλή


«Σύµφωνα µε ενηµέρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία έχει διαβιβαστεί στις ∆ιευθύνσεις Αγροτικών Υποθέσεων των Αποκεντρωµένων ∆ιοικήσεων, η εξατοµίκευση του έτους 2017 µπορεί να χρησιµοποιηθεί, προκειµένου να γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις για την πληρωµή των δικαιούχων. Ήδη, οι ∆ιευθύνσεις Αγροτικών Υποθέσεων στέλνουν αιτήµατα για πληρωµή. Ως προς τον προγραµµατισµό των πληρωµών, σηµειώνεται ότι όσα αιτήµατα βρίσκονται στις ∆ιευθύνσεις Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής (∆ΑΟΚ) – ∆ιευθύνσεις Αγροτικών Υποθέσεων (∆ΑΥ) και έχουν πληρότητα, προωθούνται για πληρωµή. Πληροφοριακά αναφέρεται ότι οι φάκελοι πληρωµής δεύτερης και τρίτης δόσης της Πρόσκλησης του 2014 για το προαναφερθέν Μέτρο, οι οποίοι έχουν διαβιβαστεί από τις Αποκεντρωµένες ∆ιοικήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, έχουν πληρωθεί και δεν υπάρχουν εκκρεµότητες». Αυτό αναφέρει σε έγγραφη απάντησή του στη βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.

Απαντώντας στην Ερώτηση, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Χ. Καραγιαννίδης, Σ. Γιαννακίδης, Α. Γκαρά, ∆. Εµµανουηλίδης, Ζεϊµπέκ Χουσεΐν, Κ. Μορφίδης, Μουσταφά Μουσταφά, ∆. Ρίζος και Γ. Στογιαννίδης, σας πληροφορούµε τα εξής, αναφέρει το σχετικό έγγραφο που φέρνει στην δημοσιότητα ο ΑγροΤύπος:

Για την εξέταση των αιτήσεων πληρωµής δεύτερης και τρίτης δόσης της Πρόσκλησης του 2014 για το Μέτρο ‘‘Πρώτη εγκατάσταση νέων γεωργών’’ απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εξατοµίκευση της Ενιαίας Αίτησης Εκµετάλλευσης του έτους πληρωµής, καθώς και ο επιτόπιος έλεγχος.

Σύµφωνα µε ενηµέρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία έχει διαβιβαστεί στις ∆ιευθύνσεις Αγροτικών Υποθέσεων των Αποκεντρωµένων ∆ιοικήσεων, η εξατοµίκευση του έτους 2017 µπορεί να χρησιµοποιηθεί, προκειµένου να γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις για την πληρωµή των δικαιούχων. Ήδη οι ∆ιευθύνσεις Αγροτικών Υποθέσεων στέλνουν αιτήµατα για πληρωµή.

Ως προς τον προγραµµατισµό των πληρωµών, σηµειώνεται ότι όσα αιτήµατα βρίσκονται στις ∆ιευθύνσεις Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής (∆ΑΟΚ) – ∆ιευθύνσεις Αγροτικών Υποθέσεων (∆ΑΥ) και έχουν πληρότητα, προωθούνται για πληρωµή. Πληροφοριακά αναφέρεται ότι οι φάκελοι πληρωµής δεύτερης και τρίτης δόσης της Πρόσκλησης του 2014 για το προαναφερθέν Μέτρο, οι οποίοι έχουν διαβιβαστεί από τις Αποκεντρωµένες ∆ιοικήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, έχουν πληρωθεί και δεν υπάρχουν εκκρεµότητες. Πλέον των ανωτέρω, επισηµαίνεται ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ βρίσκεται σε συνεχή και καθηµερινή επικοινωνία µε τις Αποκεντρωµένες ∆ιοικήσεις της χώρας, από τις οποίες λαµβάνει γνώση των αιτηµάτων των δικαιούχων του εν λόγω Μέτρου για τις δόσεις που αιτούνται. Στη συνέχεια, µε βάση το ισχύον θεσµικό πλαίσιο, πραγµατοποιεί επιτόπια επίσκεψη στην εκµετάλλευση του δικαιούχου. Οι εν λόγω επιτόπιοι έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη και ολοκληρώνονται σταδιακά, σε συνάρτηση µε τη συχνότητα των αιτηµάτων των δικαιούχων.

Ολόκληρη η ερώτηση

Ολόκληρη η απάντηση

Αλέξανδρος Μπίκας

mpikas@agrotypos.gr

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,390625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version