Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Σαφάρι ελέγχων για την κουρεμένη συνδεδεμένη στους σπόρους σποράς προανήγγειλε ο ΟΠΕΚΕΠΕ


Το θέμα της συνδεδεμένης σπόρων σποράς και της δραστικής μείωσης του ποσού που τελικά πήραν οι δικαιούχοι λόγω των πολλών στρεμμάτων που δηλώθηκαν -ζήτημα που έθιξε την περασμένη Παρασκευή με σχετικό του δημοσίευμα ο ΑγροΤύπος- προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις κυρίως από παραδοσιακούς σποροπαραγωγούς συζήτησαν ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Θανάσης Καπρέλης, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Κέντρος και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης.

Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ διαβεβαίωσε τον υφυπουργό,ότι «ι διαδικασίες για τον υπολογισμό της συνδεδεμένης είναι συγκεκριμένες και ελεγχόμενες και ότι θα προβεί σε διοικητικό έλεγχο ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η ισονομία».

Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ενημέρωσε παράλληλα τον κ. Κόκκαλη, ότι οι πληρωμές των δασικών προγραμμάτων θα γίνουν εντός της εβδομάδας.

Σημεωτέον ότι η καθυστέρηση στην πληρωμή δεν οφείλεται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά στην αργοπορημένη αποστολή των παρτίδων πληρωμής από τα κατά τόπους δασαρχεία.

Όπως είχε γράψει ο ΑγροΤύπος, ούτε τα 31,27 ευρώ που καθορίζει η σχετική υπουργική απόφαση δεν πληρώθηκαν τελικά για τη συνδεδεμένη των σπόρων σποράς του 2017 οι δικαιούχοι παραγωγοί, γεγονός που έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων εκ μέρους των αγροτών, ιδίως εκείνων που κάνουν σποροπαραγωγή επί δεκαετίες και δεν είναι «αλεξιπτωτιστές».

Όπως κατήγγειλε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο κ. Αχιλλέας Γεροτόλιος από την περιοχή του Κιλελέρ «καλούμε τώρα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ να δώσουν στη δημοσιότητα τα στρέμματα που καλλιεργήθηκαν. Δεν γίνεται με τέτοια ποσά να κάνουμε ανταγωνιστική γεωργία».

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι ενώ η σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» καθόριζε το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στον τομέα των σπόρων σποράς, για το έτος ενίσχυσης 2017, στα 312,66 ευρώ το εκτάριο ή 31,27 ευρώ το στρέμμα, οι δικαιούχοι αγρότες έλαβαν μόλις 29,26 ευρώ.

Αυτό έγινε, λένε οι πληροφορίες, γιατί στο ΟΣΔΕ δηλώθηκαν 93.708 στρέμματα με σπόρους σποράς, δηλαδή διπλάσια από την έκταση αναφοράς των 42.850 στρεμμάτων.

Το γεγονός αυτό οδήγησε στη μείωση της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο μισό, σε σύγκριση με την ενδεικτική τιμή των 68,4 ευρώ το στρέμμα.

«Δεν γίνεται να υπάρχει τόσο μεγάλη απόκλιση, μεταξύ της ενδεικτικής τιμής και εκείνης που πληρωθήκαμε τελικά. Κάτι άλλο συμβαίνει», σχολίασε σχετικά, καταλήγοντας ο κ. Γεροτόλιος.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,9257813 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version