Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

7 Ιουνίου κλείνει η αγορά της Monsanto απο τη Bayer


Η Bayer σκοπεύει να κλείσει την εξαγορά της Monsanto εντός εβδομάδος. Η προθέσεις της εταιρείας για την εξαγορά της Monsanto είχαν ξεκινήσει από τον Μάιο του 2016, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 7 Ιουνίου, μετά την παραλαβή όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές. Η εξαγορά της Monsanto αποτελεί την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της επιχείρησης, η οποία αναμένεται να κρατήσει τόσο το όνομά της όσο και την ονομασία των προϊόντων της Monsanto. Ενώ η εταιρεία υποσχέθηκε να τηρήσει τις δεσμεύσεις της σχετικά με την βιωσιμότητα αλλά και την συμπλοκή όλων των ενδιαφερόμενων.

«Η εξαγορά της Monsanto, αποτελεί ορόσημο στην στρατηγική μας για την ενδυνάμωση του χαρτοφυλακίου μας με τις πρωτοπόρες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην υγεία και τη θρέψη. Θα διπλασιάσουμε το μέγεθος, των αγροτικών μας επιχειρήσεων, και θα δημιουργήσουμε μια πρωτοπόρο “μηχανή καινοτομίας” στην αγροτική παραγωγή, δίνοντας μας την δυνατότητα να υπηρετήσουμε τους πελάτες μας και να ξεκλειδώσουμε μια δυναμική μακροπρόθεσμης ανάπτυξης στον τομέα» είπε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer κ. Werner Baumann

Η Bayer, ανακοίνωσε τις προθέσεις της να αγοράσει την Monsanto τον Μάιο του 2016 και υπέγραψε μια συμφωνία, με την αμερικανική επιχείρηση για 128 ανά μερίδα (ανά μετοχή), τον Σεπτέμβριο του 2016. Αυτή τη στιγμή το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο συνολικό κόστος των 63 δυσεκατομυρίων δολαρίων ΗΠΑ, συμπεριλαμβάνοντας το οφειλόμενο χρέος της Monsanto από τις 28 Φεβρουαρίου 2018. To 2017, και οι δύο εταιρείες για την εκποίησή τους παρείχαν εργασία σε περίπου 115.000 ανθρώπους.

Η εξαγορά αναμένεται να προσθέσει ιδιαίτερη αξία. Η Bayer αναμένει μια θετική συμβολή στα κέρδη της από το 2019, ενώ μετά από το 2021 τα κέρδη της αναμένεται να διπλασιαστούν.

Η Bayer αναμένεται να γίνει ο μόνος μέτοχος της Monsanto απο τις 7 Ιουνίου 2018. Σύμφωνα με την υπο όρους έγκριση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η ενσωμάτωση της Monsanto στην Bayer, θα λάβει χώρα μόλις οι εκποιήσεις προς την BASF ολοκληρωθούν. Αυτό αναμένεται να λάβει χώρα σε βάθος δύο μηνών. «Έχουμε προετοιμαστεί με επιμέλεια για την ενσωμάτωση τα τελευταία δύο έτη. Η μεγάλη μας εμπειρία, στις ενσωματώσεις άλλων μεγάλων εταιρειών, έχει αποδείξει ότι μπορούμε να και θα είμαστε επιτυχείς. Είπε ο κ. Werner Baumann.

Η εταιρεία (Bayer) δε θα αλλάξει ονομασία, ενώ η Monsanto σαν όνομα εταιρείας θα πάψει πια να υφίσταται. Τα αποκτηθέντα προϊόντα θα διατηρήσουν την ονομασία τους και θα παρέλθουν στην ιδιοκτησία των προϊόντων που παρέσει η Bayer.

Πλήρης παροχή καινοτόμων τεχνολογιών και λύσεων

«Η καινοτομία είναι ζωτικής σημασίας, για την παραγωγήπιό υγιεινών, ασφαλών και οικονομικών τροφίμων για τοξν συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό, με ένα πιο βιώσιμο τρόπο. Ο συνδυασμός των δύο επιχειρήσεων θα μας επιτρέψει, να παρέχουμε περισσότερες καινοτομίες και πιό γρήγορα, ενώ θα μας επιτρέψει επίσης να παρέχουμε λύσεις στα μέτρα των αναγκών των αγροτών σε όλο τον κόσμο» είπε ο πρόεδρος του τμήματος καλλιεργειών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer κ. Liam Condon, ενώ πρόσθεσε «Προχωρόντας οι ομάδες μας στα εργαστήρια αλλά και στο χωράφι, θα μπορούν να έχουν μία πιο ολιστική προσέγγιση στην καινοτομία, καθώς αντιμετωπίζουν τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην γεωργία»

Περιλαμβάνοντας την Monsanto και λαμβάνοντας υπόψιν τις εκχωρήσεις, η συνολική επένδυση για το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Bayer, το 2017 θα ήταν κοντά στα 5,7 δυσεκατομύρια ευρώ. Απο τα οποία τα 2,4 δυσεκατομύρια ευρώ θα είχαν δαπανηθεί για λογαριασμό αγροτικών εργασιών. 

Ενισχυμένη δέσμευση για υπευθυνότητα και βιωσιμότητα

«Η Bayer έχει πλήρη γνώση της μεγάλης της ευθύνης που η ηγετική θέση στον αγροτικό χώρο συνεπάγεται. Η εταιρεία θα συνεχίσει να ενισχύει τον δέσμευσή της στον τομέα της βιωσιμότητας. Ως ηγέτης η Bayer, δεσμεύεται να διατηρήσει τα υψηλότερα στάνταρ ηθικής και ευθύνης, ενισχύοντας την πρόσβαση στην υγεία και τη διατροφή, μειώνοντας ταυτόχρονα το περιβαλοντικό της αποτύπωμα. Θα εφαρμόσουμε την ίδια αυστηρότητα στην ικανοποίηση των στόχων της βιωσιμότητας όπως και για τους οικονομικούς μας στόχους» τόνισε ο κ.  Baumann, ο οποιος δεσμεύτηκε να ενισχύσει τη εμπλοκή όλων των ενδιαφερόμενων, προσθέτοντας:

«Στοχεύουμε να εμβαθύνουμε τον διάλογο που έχουμε ξεκινήσει με την κοινωνία. Θα δεχτούμε όλες τις κριτικές που μας γίνονται και θα εργαστούμε μαζί όπου  βρίσκουμε κοινό έδαφος. Η γεωργία είναι πολύ σημαντική για να επιτρέψουμε στις ιδεολογικές διαφορές να σταματήσουν την πρόοδο. Θα πρέπει να συνομιλήσουμε όλοι μαζί. Πρέπει να ακούμε ο ένας τον άλλο, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να χτίσουμε γέφυρες».

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,53125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version