Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Γνωριμία με τον μαγικό κόσμο του κρασιού είχαμε στο 4ο σεμινάριο Syngenta Family που έγινε στο κτήμα ΑΛΦΑ

Γνωριμία με τον μαγικό κόσμο του κρασιού είχαμε στο 4ο σεμινάριο Syngenta Family που έγινε στο κτήμα ΑΛΦΑ


Στο Αμύνταιο Φλώρινας, το Σάββατο (12 Μαΐου 2018), η Syngenta διοργάνωσε το 4 σεμινάριο Syngenta Family στο κτήμα ΑΛΦΑ, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του και μας πρόσφερε μια ολοκληρωμένη εμπειρία στο μαγικό κόσμο του κρασιού.

Το κτήμα ΑΛΦΑ έκτασης 1200 στρεμμάτων, βρίσκεται στην καρδιά της ζώνης του Αμύνταιου στη θέση «Αμπέλια» της Βεγόρας, σε υψόμετρο 620-710m. Ιδρύθηκε το 1957 από τον έμπειρο αμπελουργό Μάκη Μαυρίδη και το χημικό- οινολόγο Άγγελο Ιατρίδη.

Η επαγγελματική τεχνογνωσία, η εμπειρία, η συλλογική προσπάθεια, ο σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον, σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα και τις ήπιες πρακτικές αμπελοκαλλιέργειας και οινοποίησης, συντέλεσαν στη δημιουργία ενός αμπελώνα πρότυπου τόσο ως προς την εγκατάσταση όσο και τη διαχείρισή του, αποτελώντας μία μεγάλη και πρωτοποριακή επένδυση.

Αυτόν το χαρισματικό αμπελότοπο είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν οι συνεργάτες μας, με τη συμμετοχή να ξεπερνά τα 50 άτομα. Το σεμινάριο περιλάμβανε ξενάγηση στους αμπελώνες, αναλυτική περιγραφή της διαχείρισης της καλλιέργειας του αμπελιού, ξενάγηση στα κελάρια καθώς και γευστικές δοκιμές κρασιών.

Ο κ. Κώστας Οικονομίδης Διευθυντής Marketing καλωσόρισε τη νέα γενιά των συνεργατών μας στο χώρο, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε λεπτομερής περιήγηση στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις και δοκιμή κρασιών από την κ. Πένυ Βασιλείου και την υπεύθυνη φιλοξενίας Ευαγγελία Μεδίτσκου.

Ο γεωπόνος του κτήματος ΑΛΦΑ, κ. Στέφανος Ιωαννίδης μας ξενάγησε στους μοναδικούς αμπελώνες τονίζοντας ότι οι κλιματολογικές συνθήκες και η γεωµορφολογία δηµιουργούν ιδανικές συνθήκες για την αµπελοκαλλιέργεια και ότι απαιτείται πολύς χρόνος, δουλειά, γνώση, ομαδική εργασία και στοχευμένες επενδύσεις για να φτιάξεις ένα ποιοτικό κρασί. Ακολούθησε λεπτομερής καταγραφή όλων των απαραίτητων εργασιών και της φυτοπροστασίας του αμπελιού.

Η Syngenta πιστή στις δεσμεύσεις της, απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι το Syngenta Family συνεχίζει δυναμικά το εκπαιδευτικό του ταξίδι, προσφέροντας εμπειρίες και γνώσεις στη νέα γενιά των συνεργατών μας.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,484375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version