Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Μέσα ατομικής προστασίας για αγρότες: Επιλογή, σωστή χρήση και συντήρηση. Συνεργασία 3M, Agroza και ΑγροΤύπου για την online πώληση μέσων ατομικής προστασίας 3M στο agrotypos.gr/eshop

Μέσα ατομικής προστασίας για αγρότες: Επιλογή, σωστή χρήση και συντήρηση. Συνεργασία 3M, Agroza και ΑγροΤύπου για την online πώληση μέσων ατομικής προστασίας 3M στο agrotypos.gr/eshop


Μια νέα συνεργασία του ΑγροΤύπου με την Agroza και την 3M, δίνει τη δυνατότητα σε εσάς τους επισκέπτες του agrotypos.gr να προμηθευτείτε τα κορυφαία σε ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστία μέσα ατομικής προστασίας 3M. Αγοράστε στο agrotypos.gr/eshop μάσκες ψεκασμού σιλικόνης, φίλτρα και προφίλτρα, μάσκες μιας χρήσης, γυαλιά κλειστού και ανοιχτού τύπου, φόρμες προστασίας - 3M. Δυνατότητα εξειδικευμένης παραγγελίας (ανταλλακτικά κτλ.) και καλύτερης προσφοράς για μεγάλες ποσότητες, τηλεφωνικά στο 2106142550 (Υπεύθυνη εξυπηρέτησης κα Μητροπούλου Ιωάννα). Άμεση αποστολή σε όλη την Ελλάδα. Με αφορμή την έναρξη της συνεργασίας αυτής, ο ΑγροΤύπος, με το παρόν άρθρο προσπαθεί να ενημερώσει τους αγρότες για την επιλογή, σωστή χρήση και συντήρηση των μέσων ατομικής προστασίας. Για να αγοράσετε μέσα ατομικής προστασίας 3M πατήστε εδώ

Σε γενικές γραμμές, τα μέσα ατομικής προστασίας, για όποιον κάνει χρήση φυτοπροστατευτικών περιλαμβάνουν τη μάσκα, τα γυαλιά, την φόρμα προστασίας, τα γάντια και τις μπότες.

Μάσκες μιας χρήσης

Οι μάσκες μιας χρήσης προστατεύουν τον χρήστη από στερεά και υγρά μη πτητικά σωματίδια. Ανάλογα δε με το επίπεδο της προστασίας που προσφέρουν περιλαμβάνουν την ένδειξη FFP1, FFP2 ή FFP3 για χαμηλή, μέτρια και υψηλή προστασία αντίστοιχα.

Μάσκες πολλαπλών χρήσεων

Οι μάσκες πολλαπλών χρήσεων προστατεύουν τον χρήστη από τη σκόνη, το ψεκαστικό νέφος, αλλά και τους τοξικούς ατμούς - δηλαδή στερεά, υγρά σωματίδια και αέρια μετά από κατάλληλη επιλογή φίλτρων. Οι μάσκες πολλαπλών χρήσεων απαιτούν την αγορά και τοποθέτηση φίλτρων, συγκριτικά με τις μάσκες μιας χρήσης εξασφαλίζουν καλύτερη εφαρμογή επάνω στο πρόσωπο και τα αποσπώμενα φίλτρα που κουμπώνουν σε αυτές έχουν περισσότερο "υλικό" - πχ. ενεργό άνθρακα - σε σχέση με τις μάσκες μιας χρήσης. Οι επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες με ανταλλακτικά φίλτρα αποτελούν την κατάλληλη επιλογή για τον επαγγελματία καθώς εξασφαλίζουν μετά από τη σωστή επιλογή των φίλτρων τη μέγιστη δυνατή προστασία.

Οι τύποι των φίλτρων και η προστασία που προσφέρουν

Τα αποσπώμενα φίλτρα που χρειάζεται ένας αγρότης διακρίνονται σε φίλτρα και προφίλτρα. Τα προφίλτρα προστατεύουν από στερεά και υγρά σωματίδια και πάντα συνοδεύουν τα φίλτρα - τα οποια είναι ενεργού άνθρακα και προστατεύουν από αέρια. Ο αγρότης μπορεί να επιλέξει τον κατάλληλο συνδυασμό προφίλτρου με φίλτρο, ανάλογα με τη χρήση. Η κωδικοποίηση των φίλτρων γίνεται βάση της προστασίας που προσφέρουν έναντι στα σκευάσματα που θα χρησιμοποιηθούν, και είναι η εξής:

-Α: Αέρια & ατμοί οργανικών ενώσεων
με σημείο βρασμού >65 βαθμούς Κελσίου
-ΑΧ: Αέρια & ατμοί οργανικών ενώσεων
με σημείο βρασμού <65 βαθμούς Κελσίου
-Β: Αέρια & ατμοί ανόργανων ενώσεων
(πχ. χλώριο, υδρόθειο, υδροκυάνιο)
-Ε: Αέρια & ατμοί οξέων
(όξινα πχ. υδροχλώριο, υδροξείδιο του θείου κλπ.)
-Κ: Αμμωνία
-P: Σωματίδια (σκόνες τοξικές & λοιπές)

Επίπεδα προστασίας (1,2 ή 3 - όπου το 3 είναι η υψηλότερη προστασία)

  • Επίπεδο:1= Τοξικά αέρια (Α1,Β1,Ε1,Κ1)
    και σκόνες (P1) <0,1 % vol
  • Επίπεδο:2= Τοξικά αέρια (Α2,Β2,Ε2,Κ2)
    και σκόνες (P2) <0,5 % vol
  • Επίπεδο:3= Τοξικά αέρια (Α3,Β3,Ε3,Κ3)
    και σκόνες (P3) <1 % vol

Σημείωση: στα προφίλτρα, μπορεί να συναντήσετε την ένδειξη P2R και P3R, η οποία σημαίνει προστασία από στερεά και υγρά μη πτητικά σωματίδια.

Πώς θα πρέπει να γίνει η επιλογή;

Κάθε φυτοπροστατευτικό προϊόν προϋποθέτει διαφορετικά μέτρα προστασίας ανάλογα με τα συστατικά που περιέχει (ανόργανοι ατμοί, οξέα ή οργανικοί ατμοί) και την μορφή που έχει κατά την εφαρμογή του (στέρεα, υγρή ή αέρια).

Σ' αυτό το πλαίσιο οι εταιρείες φυτοπροστασίας πρέπει να συνοδεύουν το σκεύασμα με ένα, Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Προϊόντος, το οποίο προτείνει την κατάλληλη κωδικοποίηση που θα πρέπει να έχει η μάσκα, ή τα κατάλληλα γυαλιά κ.α. για την σωστή προστασία από την βλαβερή για την υγεία του χρήστη έκθεση στο σκεύασμα.

Για παράδειγμα, για την προστασία από οργανικούς ατμούς, οι οποίοι βρίσκονται στην πλειονότητα των φυτοφαρμάκων  θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μάσκες με κωδικοποίηση τουλάχιστον A2, ενώ στην περίπτωση που στο φυτοπροστατευτικό περιέχονται αέρια και ατμοί οξέων θα πρέπει να χρησιμοποιείται μάσκα με κωδικοποίηση Ε.

Τέλος, στην περίπτωση που θα κάνουμε ένα θειάφισμα μπορεί να χρησιμοποιήσουμε και μάσκα μιας χρήσεως.

Τι θα πρέπει να γνωρίζει ο αγρότης πριν την χρήση της μάσκας;

Πριν χρησιμοποιήσει την μάσκα ο χρήστης θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι η βαλβίδα εκπνοής λειτουργεί σωστά (δεν έχει μπουκώσει) και η μάσκα εφαρμόζει σωστά στο πρόσωπο του χρήστη, επιπλέον πρέπει να ελέγχει εάν:

-Υπάρχουν ενδείξεις φθοράς ή βλάβη
-Εάν όλα τα εξαρτήματα είναι εντός ημερομηνίας λήξης
-Οι βαλβίδες είναι άθικτες εάν υπάρχουν

Ακόμα, σημαντικό είναι να τονίσουμε, ότι ο χρήστης θα πρέπει να είναι ξυρισμένος, έτσι ώστε η μάσκα να εφαρμόζει στο πρόσωπό του χωρίς να αφήνει κενά σημεία, απ’ όπου μπορεί να εισέλθουν οι επικίνδυνες για την υγεία του ουσίες.

Τι περιλαμβάνει η σωστή συντήρηση της μάσκας, και πότε πρέπει να την αλλάζουμε

Η σωστή συντήρηση για τις μάσκες πολλαπλών χρήσεων περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, τον καθαρισμό της μάσκας στο εσωτερικό της με ένα πανί υγρό (χλιαρό νερό), εξέταση, επισκευή και δοκιμή της. Ενώ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πλένουμε τη μάσκα κάτω από τη βρύση.

Μάσκες μιας χρήσεως: δεν έχουν ανάγκη συντήρησης (μίας χρήσεως) δεν πλένονται, αλλά πρέπει να αντικαθίστανται άμα μπουκώσουν τα φίλτρα. Συνήθως οι μάσκες μιας χρήσης προστατεύουν αποτελεσματικά για περίπου 8 ώρες. Αναλυτικότερες οδηγίες για τους απαραίτητους ελέγχους κάθε μάσκας, περιέχονται στο φυλλάδιο οδηγιών που συνοδεύει κάθε καινούριο προϊόν.

Μάσκες πολλαπλών χρήσεων: εάν είναι με ενσωματωμένα φίλτρα θα πρέπει να αντικαθίστανται όταν το φίλτρο είναι βρώμικο, ή έχει μπουκώσει όπως επίσης και υπάρχουν φυσικές ζημιές και τέλος όταν γίνεται δύσκολο να αναπνεύσουμε σωστά.

Οι μάσκες με αποσπώμενα φίλτρα θα πρέπει να αντικαθίστανται όταν παρουσιαστούν μηχανικές βλάβες που επιτρέπουν την είσοδο αφιλτράριστου αέρα. Ελέγχουμε τα φίλτρα.

Πώς πρέπει να αποθηκεύονται τα φίλτρα και πότε πρέπει να αντικαθίστανται; 

Τα φίλτρα αερίου/ατμού σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αντικαθίστανται εφόσον έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στη συσκευασία τους, όπως επίσης και όταν έχει περάσει χρονικό διάστημα έξι μηνών από τότε που αφαιρέθηκαν από τη συσκευασία τους (ακόμη και εάν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί), εφόσον ο άνθρακας στο διάστημα αυτό έχει κορρεστεί από ρύπους που βρίσκονται στο ευρύτερο περιβάλλον. Σε κάθε περίπτωση, όταν ο μολυσματικός παράγοντας μπορεί να ανιχνευθεί με οσμή ή γεύση, πρέπει να αντικαθίστανται.

Ενώ τα φίλτρα σκόνης, θα πρέπει να διατηρούνται εντός σακούλας κλεισμένα αεροστεγώς, διότι αλλιώς μπουκώνουν με τη σκόνη του δωματίου.

Κατά την φυτοπροστασία απαραίτητα είναι και τα γυαλιά κλειστού τύπου;

Για την προστασία των ματιών ανάλογα με την εργασία που θα εφαρμοστεί θα πρέπει να γίνεται και η χρήση των κατάλληλων γυαλιών. Σε κάθε περίπτωση όταν κάνουμε φυτοπροστασία πρέπει να γίνεται χρήση γυαλιών κλειστού τύπου που εφαρμόζουν σωστά στο πρόσωπο του χρήστη. Ενώ τα γυαλιά ανοικτού τύπου είναι για άλλες εργασίες όπως π.χ. το κλάδεμα.

Η χρήση της φόρμας προστασίας είναι απαραίτητη;

Ο πιο συχνός τρόπος έκθεσης σε τοξικά για τον ανθρώπινο οργανισμό, φυτοπροστατευτικά προϊόντα είναι από το δέρμα, σε αυτό το πλαίσιο θεωρείται αναγκαία η χρήση φόρμας προστασίας, η οποία μπορεί να είναι μιας ή πολλαπλών χρήσεων. Οι φόρμες μιας χρήσης δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται πάνω από μια φορά. Ενώ στην περίπτωση που φόρμες πολλαπλών χρήσεων έχουν σχιστεί ή φθαρεί, πριν υπερβούν το ανώτατο όριο πλύσεων που αναγράφεται στην ετικέτα πρέπει πάλι να αντικαθίστανται.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

esyf.gr

Αν ψάχνετε κάποιο προϊόν 3M το οποίο δεν διατίθεται στο eshop του ΑγροΤύπου, μπορείτε να δείτε εδώ όλη τη σειρά των προϊόντων 3M για αγρότες και στη συνέχεια να παραγγείλετε τηλεφωνικά στο 2106142550 (Υπεύθυνη εξυπηρέτησης κα Μητροπούλου Ιωάννα / ΑγροΤύπος ΑΕ).


Μέσα ατομικής προστασίας 3M για αγρότες: Δυνατότητα εξειδικευμένης παραγγελίας (ανταλλακτικά κτλ.) και καλύτερης προσφοράς για μεγάλες ποσότητες, τηλεφωνικά στο 2106142550 (Υπεύθυνη εξυπηρέτησης κα Μητροπούλου Ιωάννα). Άμεση αποστολή σε όλη την Ελλάδα.
Για να αγοράσετε μέσα ατομικής προστασίας 3M πατήστε
εδώ


 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,46875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version