Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Με υπόλοιπα ενιαίας και συνδεδεμένων 2017, ενστάσεις βάμβακος και λοιπά καθεστώτα ενίσχυσης το επόμενο πακέτο πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ

Με υπόλοιπα ενιαίας και συνδεδεμένων 2017, ενστάσεις βάμβακος και λοιπά καθεστώτα ενίσχυσης το επόμενο πακέτο πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ


Με καταληκτική ημερομηνία βάσει κοινοτικών κανονισμών για τις εναπομείνασες πληρωμές που αφορούν στα διάφορα καθεστώτα ενίσχυσης για το 2017 την 30η Ιουνίου 2018 πορεύονται για το επόμενο μεγάλο πακέτο πληρωμών οι διοικούντες τον αρμόδιο οργανισμό (ΟΠΕΚΕΠΕ) του υπουργείου. Δεδομένου ότι η 30η Ιουνίου πέφτει ημέρα Σάββατο, οι τελευταίες πληροφορίες και ενδείξεις συγκλίνουν, πως οι πιστώσεις θα πραγματοποιηθούν, όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις στο τέλος του μήνα, με πιθανότερη ημέρα πληρωμής, αυτήν της Παρασκευής 29 Ιουνίου.

Πάντως, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι σε θέση σήμερα να προσδιορίσουν το ύψος των πιστώσεων αυτή την ώρα, κάτι που θα φανεί την εβδομάδα από τις 25-29 Ιουνίου.

Όπως αναφέρουν στελέχη του οργανισμού μιλώντας στον ΑγροΤύπο «η τελευταία αυτή πληρωμή θα περιλαμβάνει όλες τις εκκρεμότητες που αφορούν την ενιαία ενίσχυση του 2017, τις ενστάσεις για την ειδική ενίσχυση βάμβακος, καθώς επίσης και υπόλοιπα συνδεδεμένων του 2017, που δεν έχουν καταβληθεί για διάφορους λόγους, αλλά και άλλα καθεστώτα, όπως των μικρών νησιών του Αιγαίου».

Πληρωμές νέων γεωργών του 2014

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρουν, σε σχέση με τους νέους γεωργούς του 2017 «υπάρχει ήδη μια καλή ροή πληρωμών για τους δικαιούχους».

Για το ίδιο θέμα που εξακολουθεί να απασχολεί αρκετό κόσμο, όπως έχει ξγράψει πάλι ο ΑγροΤύπος «σύµφωνα µε ενηµέρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία έχει διαβιβαστεί στις ∆ιευθύνσεις Αγροτικών Υποθέσεων των Αποκεντρωµένων ∆ιοικήσεων, η εξατοµίκευση του έτους 2017 µπορεί να χρησιµοποιηθεί, προκειµένου να γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις για την πληρωµή των δικαιούχων. Ήδη, οι ∆ιευθύνσεις Αγροτικών Υποθέσεων στέλνουν αιτήµατα για πληρωµή. Ως προς τον προγραµµατισµό των πληρωµών, σηµειώνεται ότι όσα αιτήµατα βρίσκονται στις ∆ιευθύνσεις Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής (∆ΑΟΚ) – ∆ιευθύνσεις Αγροτικών Υποθέσεων (∆ΑΥ) και έχουν πληρότητα, προωθούνται για πληρωµή. Πληροφοριακά αναφέρεται ότι οι φάκελοι πληρωµής δεύτερης και τρίτης δόσης της Πρόσκλησης του 2014 για το προαναφερθέν Μέτρο, οι οποίοι έχουν διαβιβαστεί από τις Αποκεντρωµένες ∆ιοικήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, έχουν πληρωθεί και δεν υπάρχουν εκκρεµότητες». Αυτό αναφέρει σε έγγραφη απάντησή του στη βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.

Απαντώντας στην Ερώτηση, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Χ. Καραγιαννίδης, Σ. Γιαννακίδης, Α. Γκαρά, ∆. Εµµανουηλίδης, Ζεϊµπέκ Χουσεΐν, Κ. Μορφίδης, Μουσταφά Μουσταφά, ∆. Ρίζος και Γ. Στογιαννίδης, σας πληροφορούµε τα εξής, αναφέρει σχετικό έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα ο ΑγροΤύπος:

Για την εξέταση των αιτήσεων πληρωµής δεύτερης και τρίτης δόσης της Πρόσκλησης του 2014 για το Μέτρο «Πρώτη εγκατάσταση νέων γεωργών» απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εξατοµίκευση της Ενιαίας Αίτησης Εκµετάλλευσης του έτους πληρωµής, καθώς και ο επιτόπιος έλεγχος.

Σύµφωνα µε ενηµέρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία έχει διαβιβαστεί στις ∆ιευθύνσεις Αγροτικών Υποθέσεων των Αποκεντρωµένων ∆ιοικήσεων, η εξατοµίκευση του έτους 2017 µπορεί να χρησιµοποιηθεί, προκειµένου να γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις για την πληρωµή των δικαιούχων. Ήδη οι ∆ιευθύνσεις Αγροτικών Υποθέσεων στέλνουν αιτήµατα για πληρωµή.

Ως προς τον προγραµµατισµό των πληρωµών, σηµειώνεται ότι όσα αιτήµατα βρίσκονται στις ∆ιευθύνσεις Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής (∆ΑΟΚ) – ∆ιευθύνσεις Αγροτικών Υποθέσεων (∆ΑΥ) και έχουν πληρότητα, προωθούνται για πληρωµή. Πληροφοριακά αναφέρεται ότι οι φάκελοι πληρωµής δεύτερης και τρίτης δόσης της Πρόσκλησης του 2014 για το προαναφερθέν Μέτρο, οι οποίοι έχουν διαβιβαστεί από τις Αποκεντρωµένες ∆ιοικήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, έχουν πληρωθεί και δεν υπάρχουν εκκρεµότητες. Πλέον των ανωτέρω, επισηµαίνεται ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ βρίσκεται σε συνεχή και καθηµερινή επικοινωνία µε τις Αποκεντρωµένες ∆ιοικήσεις της χώρας, από τις οποίες λαµβάνει γνώση των αιτηµάτων των δικαιούχων του εν λόγω Μέτρου για τις δόσεις που αιτούνται. Στη συνέχεια, µε βάση το ισχύον θεσµικό πλαίσιο, πραγµατοποιεί επιτόπια επίσκεψη στην εκµετάλλευση του δικαιούχου. Οι εν λόγω επιτόπιοι έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη και ολοκληρώνονται σταδιακά, σε συνάρτηση µε τη συχνότητα των αιτηµάτων των δικαιούχων.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,410156 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version