Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Σήμερα ολοκληρώνεται η εξαγορά της Monsanto από την Bayer

Σήμερα ολοκληρώνεται η εξαγορά της Monsanto από την Bayer


Η Bayer ολοκλήρωσε επιτυχώς σήμερα την εξαγορά της Monsanto. Όπως αναφέρεται σε σχετική της ανακοίνωση «οι μετοχές της αμερικάνικης εταιρείας δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με την Bayer να είναι πλέον ο μοναδικός κάτοχος της εταιρείας Monsanto».

Σημειωτέον ότι οι μέτοχοι της Monsanto έλαβαν 128 δολάρια ανά μετοχή. Η εταιρεία J P Morgan υποστήριξε στην Bayer στην ολοκλήρωση της καταβολής του τιμήματος για την αγορά των μετοχών. Σύμφωνα με την υπό όρους έγκριση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, η ενσωμάτωση της Monsanto στη Bayer μπορεί να πραγματοποιηθεί μόλις ολοκληρωθούν οι μεταβιβάσεις στην BASF. Αυτή η διαδικασία ενσωμάτωσης αναμένεται να ξεκινήσει σε περίπου δύο μήνες.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα: τόσο για τους πελάτες μας – τους παραγωγούς σε όλο τον κόσμο που θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε, ώστε να εξασφαλίσουν και να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τις συγκομιδές τους, όσο και για τους μετόχους μας. Που θα έχουν νέες προοπτικές για προστιθέμενη αξία. Καθώς και για τους καταναλωτές και την ευρύτερη κοινωνία, διότι θα είμαστε σε ακόμα καλύτερη θέση να βοηθήσουμε τους παραγωγούς παγκοσμίως να καλλιεργούν πιο υγιεινά και ασφαλή  τρόφιμα, με τιμή προσιτή, και με πιο βιώσιμο τρόπο. Ως ένα ηγέτης πρωτοπόρος στην καινοτομία, προσφέρουμε στους εργαζομένους σε όλο τον κόσμο ελκυστικές θέσεις εργασίας και ευκαιρίες ανάπτυξης», δήλωσε ο Werner Baumann, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer.

«Οι στόχοι βιωσιμότητας της εταιρείας μας είναι εξίσου σημαντικοί με τους οικονομικούς μας στόχους. Στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε στην αυξημένη ευθύνη που συνεπάγεται μια ηγετική θέση στη γεωργία και να εμβαθύνουμε στο διάλογό μας με την κοινωνία».

«Η Ολοκλήρωση σήμερα της συμφωνίας αποτελεί ένα γεγονός ορόσημο για το όραμα της δημιουργίας ενός ηγέτη στο τομέα της γεωργίας, που υποστηρίζει τους παραγωγούς στις προσπάθειές τους να είναι πιο αποδοτικοί και βιώσιμοι. προς όφελος του πλανήτη και των καταναλωτών μας», δήλωσε ο Hugh Grant, απερχόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Monsanto. «Είμαι υπερήφανος για όσα έχουμε επιτύχει και προετοιμάσει ως Monsanto και προσβλέπουμε στη νέα εταιρεία που θα βοηθήσει στην εξέλιξη της σύγχρονης γεωργίας».

Ο Liam Condon, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer, θα είναι Επικεφαλής του νέου Τομέα Επιστήμης Γεωργίας, από την έναρξη της λειτουργίας της νέας εταιρείας. Μέχρι τότε, η Monsanto θα λειτουργεί ανεξάρτητα από τη Bayer.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,453125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version