Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Εκπαίδευση στο αναβαθμισμένο λογισμικό του αυτόματου μηχανήματος Riboprinter

Εκπαίδευση στο αναβαθμισμένο λογισμικό του αυτόματου μηχανήματος Riboprinter


Κατά το χρονικό διάστημα από 28/5 έως 1/6/2018 στο Εργαστήριο Υγείας των Ζώων – Υγιεινής και Ποιότητας Τροφίμων του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου, πραγματοποιήθηκε  εκπαίδευση στο αναβαθμισμένο λογισμικό του αυτόματου μηχανήματος Riboprinter, το οποίο προστέθηκε στη φαρέτρα του Εργαστηρίου και αποτελεί τεχνολογία αιχμής στον τομέα της Μοριακής Μικροβιολογίας και Μοριακής Διαγνωστικής, από τα επιστημονικά και τεχνικά στελέχη της μητρικής εταιρίας Hygiena και της Βιοεργέξ-Αφοί Σαλάτα ΑΒΕΕ, αποκλειστικού αντιπροσώπου της στην ελληνική αγορά.

Η Διευθύντρια του Εργαστηρίου, Καθηγήτρια Αθηνά Τζώρα, όπως και τα υπόλοιπα μέλη του Εργαστηρίου κ. Ιωάννης Σκούφος, κ. Κωνσταντίνα Φώτου, κ. Χρυσούλα Βόιδαρου, κ. Αχιλλέας Καραμούτσιος, αλλά και ο κ. Απόστολος Πατσιάς, διευθυντής του Χημικού - Μικροβιολογικού Εργαστηρίου της «ΠΙΝΔΟΣ» Α.Π.Σ.Ι., συμμετείχαν στην 5ήμερη εκπαίδευση, κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογικές δυνατότητες της συσκευής και αναπτύχθηκαν οι ουσιαστικές εφαρμογές της στην έρευνα και στην παραγωγική διαδικασία της ζωικής παραγωγής.

Μέσω της αναβάθμισης της συσκευής, η οποία αποτελεί τη μοναδική αυτοματοποιημένη μέθοδο γονοτυπικής ταυτοποίησης μικροοργανισμών, με ενσωματωμένη βάση δεδομένων ταυτοποίησης 8500 προτύπων, που καλύπτουν περισσότερα από 1700 είδη, δίνεται η δυνατότητα στο ΤΕΙ Ηπείρου, να συμβάλει ουσιαστικά στην ιχνηλασιμότητα και αυθεντικότητα των Ελληνικών τροφίμων και να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Είναι γνωστό, πως το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων και το Εργαστήριο Υγείας των Ζώων – Υγιεινής και Ποιότητας Τροφίμων αποτελεί ένα από τα δώδεκα Εργαστήρια, που συμμετέχουν στο διατμηματικό Εθνικό έργο FoodOmics, όπου συμμετέχουν τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Ελλάδας και η Ακαδημία Αθηνών για την ταυτοποίηση και διαφοροποίηση των Ελληνικών τροφίμων. Ακόμα στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Περιφέρεια Ηπείρου και με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Α. Καχριμάνη και της Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλογιάννη, το Εργαστήριο έχει διαπιστευθεί κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17025 και η λειτουργία τόσο εξαιρετικών εργαλείων διαγνωστικής δίνει μεγάλη ώθηση στην εξέλιξη της μικροβιολογίας και την επαύξηση των δυνατοτήτων, που διατηρεί το εργαστήριο για τον έλεγχο ποιοτικών χαρακτηριστικών και της ασφάλειας τροφίμων, όχι μόνο Ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και μεγάλων επιχειρήσεων του εξωτερικού που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για συνεργασία με το Εργαστήριό μας.

«Η εταιρεία Hygiena προσφέρει λύσεις ταχείας μικροβιακής ανίχνευσης, παρακολούθησης και ταυτοποίησης σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων και ποτών, της υγειονομικής περίθαλψης, της φιλοξενίας, των φαρμακευτικών και προϊόντων προσωπικής φροντίδας. Χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες και πατενταρισμένες διαδικασίες, η Hygiena δεσμεύεται ,να παρέχει στους πελάτες της υψηλής ποιότητας καινοτόμες τεχνολογίες, που είναι εύχρηστες και αξιόπιστες και υποστηρίζονται από εξαιρετική εξυπηρέτηση και τεχνική υποστήριξη πελατών. Με έδρα την Καλιφόρνια, γραφεία στο Wilmington, το Delaware, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κίνα, καθώς και πάνω από 80 διανομείς σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως, τα προϊόντα της Hygiena καλύπτουν όλο τον κόσμο. Η εταιρεία Bιοεργέξ-Αφοί Σαλάτα ΑΒΕΕ, αποκλειστικός διανομέας των διαγνωστικών μηχανημάτων της Hygiena και με παρουσία άνω των 50 χρόνων στην ελληνική αγορά, αφομοιώνει τις τάσεις και τις ανάγκες της, χτίζει σχέσεις αμοιβαίας συνεργασίας και εμπιστοσύνης με τους συνεργάτες της και δεσμεύεται να συνεχίσει να προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας, που συνδυάζουν αποδοτικότητα, υψηλές προδιαγραφές, αξιοπιστία και πνεύμα οικονομίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,4609375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version