Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Νέες ποικιλίες πατάτας φέρνει η Κ&Ν Ευθυμιάδης ΑΒΕΕ

Νέες ποικιλίες πατάτας φέρνει η Κ&Ν Ευθυμιάδης ΑΒΕΕ


Τις νέες εμπορικές της ποικιλίες παρουσίασε σε εκδήλωσή της η Κ&Ν Ευθυμιάδης ΑΒΕΕ, η οποία διεξήχθη την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 στην Ηλεία. Οι ποικιλίες παράτας που ανήκουν στους οίκους Den Hartigh και Solana, τράβηξαν το ενδιαφέρον πολλών αγροτών από την περιοχή της Αχαΐας και την Ηλείας, ενώ παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των Ολλανδικών οίκων. Μετά την παρουσίαση των ποικιλιών οι παρευρισκόμενοι δοκίμασαν τις γεύσεις των ποικιλιών και ξεχώρισαν τις ποικιλίες Laperla, Ultra, Belmonda και Lanorma.

Η μεγάλη προσέλευση συνεργατών της Κ&Ν Ευθυμιάδης από αρκετές περιοχές της χώρας και παραγωγών πατάτας από τις περιοχές Ηλείας και Αχαΐας χαρακτηρίζει το αυξημένο ενδιαφέρον για την καλλιέργεια και το γενετικό υλικό των οίκων DEN HARTIGH και SOLANA που αντιπροσωπεύει αποκλειστικά για την ελληνική αγορά η Κ&Ν Ευθυμιάδης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι του Ολλανδικού οίκου DEN HARTIGH, κύριοι Wiebe de Jong και Matthijs Kloek, ενημερώνοντας και απαντώντας στα ερωτήματα των παρευρισκομένων.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι ποικιλίες πατάτας που αναπτύσσονται ήδη ή προβλέπεται να αναπτυχθούν τα επόμενα χρόνια εμπορικά στην Ελλάδα από καλλιέργειες στην περιοχή της Αχαΐας την ίδια περίοδο, κάτω από ανάλογες κλιματικές συνθήκες καλλιέργειας, με διαφοροποίηση στις συνθήκες εδάφους (βαρύ, μέσο, ελαφρύ), ώστε να επιδείξουν τη συμπεριφορά τους ανάλογα. Αναδείχθηκε η σταθερότητα συμπεριφοράς κάτω από τα διαφορετικά αυτά περιβάλλοντα  των ποικιλιών και ιδιαίτερα των εμπορικών ποικιλιών LAPERLA, ULTRA, BELMONDA και LANORMA.

Στη συνέχεια, διοργανώθηκε και δοκιμασία γεύσης των ποικιλιών, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, στον πλέον συνήθη τρόπο μαγειρέματος της πατάτας, δηλαδή τηγανητή, όπου ξεχώρισαν ιδιαίτερα για τη γευστικότητά τους οι ποικιλίες LANORMA, PRADA, ULTRA και BELMONDA.

Γευστική δοκιμή σε βραστή πατάτα έγινε και στις ποικιλίες LANORMA και BELMONDA που διακρίνονται για τη γεύση τους και σε αυτό τον τρόπο μαγειρέματος, όπως και στη BELMONDA σε μαγείρεμα στο φούρνο.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,609375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version