Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Κατσιαντώνης σε Αποστόλου: Τέσσερα χρόνια περιμένουν οι κτηνοτρόφοι τις αποζημιώσεις για τον καταρροϊκό


Διορθώστε άμεσα το σφάλμα στο οποίο υπέπεσαν στελέχη του Υπουργείου σας, και προβείτε άμεσα στις δέουσες ενέργειες για την καταβολή των αποζημιώσεων στο 100% των απωλειών, όπως αιτούνται οι κτηνοτρόφοι που ζημιώθηκαν το 2014 από τον καταρροϊκό πυρετό στο Νομό Λάρισας. Αυτό ζητά κατεπειγόντως από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, ο Βουλευτής Λάρισας, Γιώργος Κατσιαντώνης, που μέσα από την ερώτησή του κάνει λόγο για ανεπάρκεια του υπηρεσιακού μηχανισμού, αφού πριν ακόμη ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός έλεγχος στο σφαγείο των δειγμάτων των νεκρών ζώων, εδόθη εντολή χωρίς να υπάρξει πιστοποίηση για την ασθένεια τους, για την καταστροφή τους.

Η ερώτηση του Βουλευτή Λάρισας έχει ως εξής:

Τέσσερα χρόνια περιμένουν μάταια οι κτηνοτρόφοι του Νομού Λάρισας, μήπως και «ιδρώσει το αυτί» του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να εγκρίνει τις αποζημιώσεις που δικαιούνται από το 2014 για την απώλεια που υπέστη το ζωικό τους κεφάλαιο από τον καταρροϊκό πυρετό.

Μάλιστα, φαίνεται πως έχουν πέσει θύματα λαθών υπηρεσιακών παραγόντων του αρμόδιου Υπουργείου, καθώς, πριν καν ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός έλεγχος των αποθηκευμένων (σε σφαγείο της περιοχής) κεφαλιών των νεκρών ζώων, εδόθη «στον αέρα» το Φθινόπωρο του 2016 η γραπτή εντολή της καταστροφής των δειγμάτων. Συνέπεια αυτής της υπηρεσιακής ανεπάρκειας του υπηρεσιακού μηχανισμού, ήταν η αδυναμία πιστοποίησης της ύπαρξης της ασθένειας των εν λόγω ζώων και η περαιτέρω αδυναμία αποζημίωσης των κτηνοτρόφων, οι οποίοι είδαν να χάνεται το ζωικό τους κεφάλαιο και να μην μπορούν να αποζημιωθούν από υπαιτιότητα του Υπουργείου.

Επίσης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέστειλαν (μάταια, όπως φαίνεται…) και σχετικό εξώδικο προς το αρμόδιο Υπουργείο, στο οποίο περιέγραψαν αναλυτικώς την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, αφού δεν φτάνει που ακόμη δεν είδαν ούτε ευρώ ως αποζημίωση, επιπλέον επιβαρύνθηκαν ακόμη περισσότερο οικονομικά προκειμένου να αναπληρώσουν τα αποβιώσαντα ζώα από τα κοπάδια τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, και λαμβανομένου υπόψη ότι:

  • Οι κτηνοτρόφοι του Νομού Λάρισας είναι οι μόνοι σε όλη τη Θεσσαλία οι οποίοι δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί τέσσερα χρόνια μετά, επειδή έχει καταστραφεί το αποδεικτικό υλικό.
  • Η όλη διαδικασία που δεν επιτρέπει την έως και σήμερα αποζημίωσή τους, έγκειται στο υπηρεσιακό λάθος των παραγόντων του αρμοδίου Υπουργείου, οι οποίοι έδωσαν άδεια καταστροφής του προς διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου υλικού (κεφάλια ζώων).
  • Οι οικονομικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα πιεστικές για τον κλάδο των κτηνοτρόφων και ιδίως για τους θιγέντες, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες τόσο σε ζωικό κεφάλαιο όσο και σε χρήμα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεστε να επανορθώσετε το σφάλμα στο οποίο υπέπεσαν στελέχη του Υπουργείου σας και να προβείτε άμεσα στις δέουσες ενέργειες για την καταβολή των αποζημιώσεων στο 100% των απωλειών, ως αιτούνται οι κτηνοτρόφοι που ζημιώθηκαν το 2014 από τον καταρροϊκό πυρετό στο Νομό Λάρισας;

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,867188 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version