Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Αλέξανδρος Καχριμάνης στον ΑγροΤύπο: Έξι φορές πάνω το κόστος για τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης με τις προτάσεις Τσιρώνη

Αλέξανδρος Καχριμάνης στον ΑγροΤύπο: Έξι φορές πάνω το κόστος για τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης με τις προτάσεις Τσιρώνη


Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης κρούει ο περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα και τη δυσμενή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι αιγοπροβατοτρόφοι της χώρας, λόγω των εισαγωγών.

Όπως εξηγεί μιλώντας στον ΑγροΤύπο, «είχαμε πάρει κάποιες προτάσεις για τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βαγγέλη Αποστόλου. Σύμφωνα με αυτές τις προτάσεις, το κόστος για την Περιφέρειά μας, έφτανε τα 600.000 ευρώ. Εμείς ακόμα και τώρα έχουμε αυτά τα χρήματα να ξεκινήσουμε τις μελέτες, για να ολοκληρωθεί έγκαιρα το έργο και χωρίς πρόστιμα και καταλογισμούς από την ΕΕ. Όμως εκ τωνν υστέρων λάβαμε τις αντίστοιχες προτάσεις από τον αναπληρωτή υπουργό, κ. Γιάννη Τσιρώνη. Σύμφωνα με αυτές, το κόστος για μας όσον αφορά στην εκπόνηση των διαχειριστικών ανεβαίνει στα 3,5 εκατ. ευρώ, ποσό απαγορευτικό για την Περιφέρεια, ειδικά τις εποχές που ζούμε. Θυμίζω ότι τα ποσά που έχουμε προέρχονται από μιθσώματα που πληρώνουν οι κτηνοτρόφοι για τις εκτάσεις. Κάτι πρέπει να γίνει. Ο χρόνος πιέζει».

Ο κ. Καχριμάνης δεν παρέλειψε μιλώντας στον ΑγροΤύπο να αναφερθεί και στην κατάσταση που αντιμετωπίζει ο τομέας της αιγοπροβατοτροφίας στην Ελλάδα, ζητώντας προστασία των παραγωγών και μέτρα κατά των εισαγωγών.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, την επόμενη εβδομάδα, εκτός απροόπτου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την προστασία της αιγοπροβατοτροφίας από τις εισαγωγές γάλακτος και τη λήψη απόφασης για τον τρόπο εκπόνησης των διαχειριστικών χαρτών βόσκησης.

«Έχουν έρθει κάποιες προτάσεις από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από τις οποίες προκύπτουν τεράστιες διαφορές από αυτά που μας είχε δώσει ο κ. Αποστόλου για τους χάρτες. Π.χ. για την Ήπειρο σύμφωνα με τις προτάσεις του κ. Τσιρώνη χρειάζονται 3,5 εκ. ευρώ, ενώ με αυτές του κ. Αποστόλου έχουν 600.000 ευρώ προϋπολογισμό. Καταλαβαίνετε ότι πρέπει άμεσα να τελειώσουμε με τους χάρτες γιατί το 2019 είναι κοντά και δεν θα ξανάρθει καμία επιδότηση, παρά μόνο πρόστιμο από την ΕΕ», καταλήγει η ανακοίνωση.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,925781 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version