Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Πότε θα γίνει η μεγάλη πληρωμή σκούπα του ΟΠΕΚΕΠΕ για λοιπά ενιαίας ενίσχυσης και συνδεδεμένων του 2017

Πότε θα γίνει η μεγάλη πληρωμή σκούπα του ΟΠΕΚΕΠΕ για λοιπά ενιαίας ενίσχυσης και συνδεδεμένων του 2017


Από την Πέμπτη 28 Ιουνίου ή την Παρασκεύη 29 Ιουνίου επρόκειτο να ξεκινήσει η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων αγροτών στο πλαίσιο της μεγάλης πληρωμής του ΟΠΕΚΕΠΕ, που αφορά σε εκκρεμότητες ενιαίας ενίσχυσης 2017 και λοιπών συνδεδεμένων του 2017, προγράμματος μικρών νησιών του Αιγαίου, εθνικό απόθεμα κ.λπ.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι την Τετάρτη επρόκειτο να αποστείλει ο ΟΠΕΚΕΠΕ τις καταστάσεις πληρωμής στην τράπεζα.

Αν η διαδικασία αυτή ολοκληρώνονταν άμεσα, την Πέμπτη και πιο πιθανά μετά το μεσημέρι, (μόνο αν συμβεί κάποιο απρόοπτο, η πίστωση θα γίνει την Παρασκευή) οι παραγωγοί θα μπορούσαν να δουν τα χρήματά τους στους λογαριασμούς τους.

Υπενθυμίζεται, ότι οι πληρωμές θα αφορούν, μεταξύ άλλων, αγρότες που έχουν να λάβουν υπόλοιπα ενιαίας ενίσχυσης του 2017 και υπόλοιπα συνδεδεμένων του ιδίου έτους.

Πάντως, σε σχέση με τους τελικούς δικαιούχους, ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν, ότι σε περιπτώσεις συνδεδεμένων ενισχύσεων του 2017, που έχει διανεμηθεί όλο το ποσό, θα καταβληθεί προσπάθεια να γίνει νέα πληρωμή, αν και εφόσον υπάρξουν κονδύλια, για να καλυφθούν οι εναπομείναντες δικαιούχοι, που έμειναν εκτός και έχουν υποβάλλει ενστάσεις για παράδειγμα, για κάποιο λόγο (π.χ. βαμβακοπαραγωγοί, σταφιδοπαραγωγοί κ.λπ.).

«Όλα αυτά θα πληρωθούν μέχρι τις 30/6. Ακριβή ημερομηνία δεν έχουμε ακόμα. Τη βιολογική γεωργία του 2017, εκτιμούμε ότι θα πληρωθεί μέχρι τις 20 Ιουλίου και οι νέοι του 2014, πρέπει να πω, ότι όταν μας έρχονται φάκελοι πληρωμής από τις ΔΑΟΚ, θα πληρώνουμε», είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομαδα στον ΑγροΤύπο ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Γιώργος Κέντρος.

Μεταξύ των ενισχύσεων που θα πληρωθούν είναι κι εκείνες για τα μικρά νησιά Αιγαίου Πελάγους, που εκκρεμούν αναφορικά με τις αιτήσεις 2017 και πιο συγκεκριμένα για τη Μαστίχα Χίου, αλλά και το γάλα που προορίζεται για την παραγωγή τυριού, αλλά και τους αμπελώνες για παραγωγή οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ.

Το δρόμο για την πληρωμή αυτών των ενισχύσεων στους παραγωγούς των νησιών του Αιγαίου, σχετικά με το γάλα που προορίζεται για παρασκευή τυριών και γιαουρτιού, άνοιξε σχετική απόφαση που καθορίζει το ύψος τους και δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια».

Πιο αναλυτικά η απόφαση αναφέρει τα εξής:

Καθορίζεται το ύψος ενίσχυσης για το 2017 ανά επιλέξιμο τόνο αγελαδινού, πρόβειου και αιγείου γάλακτος, παραγόμενου στα Μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους, που προορίζεται για την παραγωγή παραδοσιακών τυριών και γιαούρτης, ως εξής:

-Σε 54,7 € ανά επιλέξιμο τόνο αγελαδινού και αιγείου γάλακτος

-Σε 78 € ανά επιλέξιμο τόνο προβείου γάλακτος.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version