Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Ειδήσεις - αγροτικά νέα / Ελλάδα

Ελλάδα

RSS feed - Ειδήσεις από Ελλάδα

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 32126 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 3213

Στη Βουλή οι καθυστερήσεις στην προκήρυξη προγραμμάτων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020

Με ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή και την οποία συνυπέγραψαν 34 βουλευτές της ΝΔ, ζητούνται εξηγήσεις για τη μακροχρόνια καθυστέρηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τόσο για την έγκριση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑλΘ) 2014-2020, όσο και για την εφαρμογή των επιμέρους προγραμμάτων που περιλαμβάνονται σε αυτό. Ο συνολικός προϋπολογισμός του Προγράμματος ανέρχεται στα 523,4 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 388,7 εκατ. ευρώ αποτελούν την κοινοτική συμμετοχή και 134,7 εκατ. την εθνική. Στην ερώτησή τους οι βουλευτές ζητούν να μάθουν ποιος είναι ο προγραμματισμός σας για την εφαρμογή των προγραμμάτων, δράσεων και μέτρων του ΕΠΑλΘ, με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα έχουν προκηρυχθεί μόλις το 10% του συνόλου, χωρίς μάλιστα να έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ κοινοτικής επιδότησης στους δικαιούχους.

Μετά 8 χρόνια ξαναρχίζουν οι εισαγωγές στην ΕΕ βιολογικών τροφίμων από Νορβηγία και Ισλανδία

Τα βιολογικά προϊόντα από τη Νορβηγία και την Ισλανδία, μπορούν και πάλι να εισάγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να διατίθενται κανονικά στην αγορά δεδομένου ότι τηρούν τους κανόνες της ΕΕ για τα βιολογικά προϊόντα, μετά την ενσωμάτωση των σχετικών κανονισμών στη συμφωνία για τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ). Η προ πολλού αναμενόμενη απόφαση που λήφθηκε από τη μικτή επιτροπή ΕΟΧ θέτει τέρμα σε μια 8χρονη περίοδο κατά την οποία οι Νορβηγοί και οι Ισλανδοί παραγωγοί βιολογικών προϊόντων τηρούσαν παρωχημένους κανόνες που δεν ίσχυαν πλέον εντός της ΕΕ.

Μεγάλο ενδιαφέρον από παραγωγούς της Άρτας για το σύστημα άρδευσης ακτινιδιάς του ΤΕΙ Ηπείρου

Μεγάλο ενδιαφέρον από παραγωγούς της Άρτας για το σύστημα άρδευσης ακτινιδιάς του ΤΕΙ Ηπείρου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σειρά εκδηλώσεων “Water in March” στις 21,22 και 23 Μαρτίου με θέμα: Έξυπνη διαχείριση καλλιεργειών με αξιοποίηση δεδομένων για νερό, έδαφος και αέρα. Στον ΑγροΤύπο παραχώρησε δηλώσεις ο Επίκουρος Καθηγητής του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Ιωάννης Τσιρογιάννης, αναφορικά με τη δημόσια συζήτηση που έλαβε χώρα στις 22/3 στην Άρτα όπου παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα του συστήματος IRMA - Sys, ένα δωρεάν σύστημα που ανέπτυξε το ΤΕΙ Ηπείρου και βοηθάει τους παραγωγούς ακτινιδίου της περιοχής να διαχειρίζονται καλύτερα την άρδευση της καλλιέργειάς τους, εξοικονομώντας σημαντικές ποσότητες νερού.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 18 - 24/3/2017

Συνεχίσθηκε η εξαγωγή πορτοκαλιών ποικιλίας Βαλέντσια και Lane Late, καθώς και μανταρινιών Ορτανίκ αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται προσοχή στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους. Η ζήτηση στις διεθνείς αγορές είναι σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Με καλούς ρυθμούς συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές των ακτινιδίων, μήλων και αγγουριών. Οι ποσότητες των μήλων που εξήχθησαν προς Αίγυπτο ανέρχονται σε 34.345 τόνους έναντι 57.778 τόνων την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ξεκινά νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για απασχόληση 10.000 ανέργων

Ξεκινάει τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017, η υποβολή αιτήσεων για συµµετοχή στο νέο πρόγραµµα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση σε θέσεις πλήρους απασχόλησης και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» του ΟΑΕΔ. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν και αγροτικοί συνεταιρισμοί.

Τακτική Γενική Συνέλευση της ΚΕΟΣΟΕ με κεντρικό θέμα την αλλαγή καταστατικού

Πραγματοποιείται σήμερα η 56η τακτική Γενική Συνέλευση της ΚΕΟΣΟΕ, η οποία εκτός των βασικών θεμάτων θα προβεί σε τροποποίηση των διατάξεων του Καταστατικού της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης - ΚΕΣΕ με την επωνυμία «Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων με τον διακριτικό τίτλο (Κ.Ε.Ο.Σ.Ο.Ε) για την προσαρμογή του στις διατάξεις του ν. 4384/ 2016 και την κωδικοποίηση αυτού σε  ενιαίο κείμενο.

Ε. Αποστόλου: Στα 2,4 δις ευρώ ανέρχονται τα χρέη των συνεταιρισμών, από τους 4.000 που ήταν γραμμένοι στο Μητρώο μόλις 450 είναι ενεργοί

Για την επικείμενη εκκαθάριση των ανενεργών αγροτικών συνεταιρισμών και την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων τους, μίλησε στη Βουλή ο Υπουργός κ. Αποστόλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού Καρδίτσας κ. Παναγιώτας Βράντζα. Ο κ. Αποστόλου παραδέχτηκε ότι η πορεία των εκκαθαρίσεων έχει προβλήματα, για τα οποία ευθύνη έχει και το ΥπΑΑΤ. Σύμφωνα με τον Υπουργό, από τους περίπου 4.000 συνεταιρισμούς που υπήρχαν στο σχετικό Μητρώο περίπου 450 συνεταιρισμοί είναι ενεργοί. Τα συνολικά χρέη των συνεταιριστικών οργανώσεων ανέρχονται σε 2,4 δις ευρώ. «Όσες συνεταιριστικές οργανώσεις έχουν οικονομική βιωσιμότητα θα τις βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Αν δεν υπάρχει οικονομική βιωσιμότητα, δεν θα μπούμε σε μια διαδικασία να αναστήσουμε νεκρές καταστάσεις», τόνισε.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση της προθεσμίας υπογραφής των συμβάσεων ΟΠΕΚΕΠΕ/ΚΥΔ και ΚΥΔ/Φορεα Συντονισμού

Την παράταση υπογραφής των συμβάσεων ΟΠΕΚΕΠΕ/ΚΥΔ και ΚΥΔ/Φορεα Συντονισμού και Τεχνικής Υποστήριξης ΚΥΔ, ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Αναλυτικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

Επιστολή διαμαρτυρίας από τον Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑΣ για τη σύμβαση που απέστειλε η GAIA στις πύλες

Επιστολή με αποδέκτη το ΥπΑΑΤ δημοσιοποιεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ, μέσω της οποίας διαμαρτύρεται για την σύμβαση που ζητά η GAIA Επιχειρείν να υπογράψουν τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (πύλες), χαρακτηρίζοντάς την «άνευ αντικειμένου» και «εκβιαστική».

Οδηγίες συμπλήρωσης Ε3 για αγροτικά εισοδήματα, βασική ενίσχυση φορολογείται, πρασίνισμα και συνδεδεμένες όταν ξεπεράσουν τα 12.000 ευρώ

Οδηγίες συμπλήρωσης του έντυπου Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα), που αφορά και όσους έχουν αγροτική δραστηριότητα, εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εξόδων (ΑΑΔΕ) με την ΠΟΛ. 1043. Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, στο εισόδημα των αγροτών που θα φορολογηθεί περιλαμβάνεται η βασική ενίσχυση η οποία φορολογείται από το πρώτο ευρώ. Επίσης αν το συνολικό ποσό από την «πράσινη ενίσχυση» και τις συνδεδεμένες ενισχύσεις, που εισέπραξαν οι αγρότες το 2016, ξεπερνά τα 12.000 ευρώ θα φορολογηθεί και αυτό. Οι υπόλοιπες αγροτικές αποζημιώσεις και ενισχύσεις δεν θα φορολογηθούν. Επίσης τονίζεται ότι οι αγροτικές επιδοτήσεις θα αντιμετωπίζονται φορολογικά στο έτος που αφορούν.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 5,572266 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version