Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Ειδήσεις - αγροτικά νέα / Ελλάδα

Ελλάδα

RSS feed - Ειδήσεις από Ελλάδα

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 34270 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 3427

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 9 - 15/12/2017

Με μικρούς ρυθμούς κυρίως από αποθηκευμένα στην περιοχή της Καβάλας συνεχίστηκαν οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών. Συνεχίζονται επίσης κανονικά και οι εξαγωγές ακτινιδίων με τιμές υψηλότερες των αντίστοιχων περσινών, με ανταγωνισμό όμως από ιρανικά προϊόντα, κυρίως σε αγορές Ν.Α. Ασίας και ίσως της Ευρώπης. Μέχρι σήμερα οι εξαγωγές ακτινιδίων προς Ιταλία ανέρχονται σε 27.201 τόνους, έναντι 8.617 που ήταν πέρσι, με την εκτίμηση ότι υπάρχει μεγάλη υπέρβαση των αναγγελθέντων

Για επενδύσεις, γερμανικά τρακτέρ, φέτα και τσίπουρο, μίλησαν στη Γερμανία εκπρόσωποι της ΝΔ, με επικεφαλής τον Μ. Χαρακόπουλο

Με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες συναντήσεις με τον υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας κ. Joachim Fuchtel, και τον υφυπουργό Γεωργίας δρ. Hermann Onko Aeikens, καθώς και τον αναπληρωτή διευθυντή για θέματα ασφάλειας και σχέσεων με την Τουρκία της γερμανικής καγκελαρίας κ. Alexander Eberl, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών της ΝΔ κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, στο Βερολίνο.

Στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΑΑ ο Βαγγέλης Αποστόλου και στη συνέχεια επίσκεψη στην συνεταιριστική ΕΒΟΛ

Στον προγραμματισμό του ΥΠΑΑΤ για την πορεία εφαρμογής σημαντικών δράσεων  του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, κατά την ομιλία του στην 4η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αγριά Βόλου.

Οι κτηνίατροι διαμαρτύρονται στο ΥπΑΑΤ γιατί εξαιρούνται από την Γενική ∆ιεύθυνση Τροφίμων

Ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος αναφέρει τα εξής:

Σε φυλάκιση 4 μηνών καταδίκασε το αγροτοδικείο της Βέροιας τους Χαλκίδη, Παπακωνσταντίνου και Βράνα

«Καταδίκη» τεσσάρων μηνών με αναστολή σε τρεις αγρότες της Ημαθίας, αποφάσισε το «αγροτοδικείο» της Βέροιας, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στον αγροτικό κόσμο. Την καταδικαστική απόφαση, που αφορά στους αγρότες Τάσο Χαλκίδη, Θοδωρή Παπακωνσταντίνου και Γιάννη Βράνα, εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Βέροιας, την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου.

Ο Γιάννης Τσιρώνης στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, στα Μέγαρα

Ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, θα συμμετάσχει το Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Δεκεμβρίου, στις εργασίες του 8ου  Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Δυτική Αττική, που θα πραγματοποιηθεί στα Μέγαρα, με θέμα «Η Ανάταξη της Δυτικής Αττικής».

Εγκρίθηκαν κονδύλια για ΠΣΕΑ, για τα έτη 2017 έως 2020, συνολικού ύψους 66.000.000 ευρώ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αφορά την έγκριση πιστώσεων Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ), συνολικού ύψους 66.000.000 ευρώ, το οποίο θα διανεμηθεί κατ’ έτος ως εξής: 16.000.000 ευρώ για το 2017 και 18.000.000 ευρώ για το 2018. Επίσης εγκρίνονται από 16 εκατ. ευρώ για το 2019 και το 2020.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας καλεί τους αγρότες στα συλλαλητήρια σε Τύρναβο και Αγιά

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) χαιρετίζει τους αγρότες και κτηνοτρόφους που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση στην Λάρισα με τα αγροτικά μηχανήματα τους και τους καλεί να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις σε Τύρναβο και Αγιά, που θα γίνουν στις 16 και 19 Δεκεμβρίου αντίστοιχα. Επίσης του ζητά να συμμετέχουν μαζικά στην Πανελλαδική Σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα την ερχόμενη Κυριακή.

Από 21 Δεκεμβρίου έως 2 Απριλίου οι αιτήσεις ένταξης στα Σχέδια Βελτίωσης

Την προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης, προϋπολογισμού 316 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, από το βήμα της 4ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που πραγματοποιείται στην Αγριά Βόλου. Η περίοδος υποβολής προτάσεων θα είναι από 21/12/2017 έως και 2/4/2018. Το ποσοστό ενίσχυσης διαφοροποιείται ανάλογα με την Περιφέρεια και την ιδιότητα υποψηφίου δικαιούχου. Δίνεται μεγαλύτερη στήριξη με προσαύξηση του ποσοστού ενίσχυσης στους νέους γεωργούς, στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές και στα συνεργατικά σχήματα. Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός με τα σχέδια βελτίωσης θα ενισχυθούν σημαντικές επενδύσεις στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα, με έμφαση στους νέους γεωργούς και με προτεραιότητα τους κλάδους της κτηνοτροφίας και ιδίως της  αιγοπροβατοτροφίας, των οπωροκηπευτικών, των θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων και των ανθεκτικών καλλιεργειών στην κλιματική αλλαγή.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Διευκρινήσεις για τα προβλήματα στην πληρωμή της Πέμπτης, 5.647 αγρότες δεν είδαν τα χρήματά τους στους τραπεζικούς λογαριασμός

Διευκρινήσεις σχετικά με τα προβλήματα που υπήρξαν στις πληρωμές της Πέμπτης (14/12/2017) δίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Όπως επισημαίνει από το αρχικό ποσό των 946,91 εκ. ευρώ τελικά πληρώθηκαν 931,06 εκ. ευρώ λόγω της παρακράτησης (ποσοστού 1,388149%) λόγω δημοσιονομικής πειθαρχίας (για ποσά άμεσων ενισχύσεων άνω των 2.000 ευρώ) και τυχόν συμψηφισμών με κυρώσεις προηγούμενων ετών. Το ποσό της δημοσιονομικής πειθαρχίας επιστρέφεται στο επόμενο οικονομικό έτος. Επιπλέον, επισημαίνεται από τον Οργανισμό πληρωμών ότι μετά την ολοκλήρωση των διασταυρωτικών μηχανογραφικών ελέγχων, που πραγματοποιήθηκαν, εντοπίστηκαν προβλήματα που επηρέασαν μερικά ή ολικά την πληρωμή των δικαιούχων.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,437988 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version