Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Ειδήσεις - αγροτικά νέα / Ελλάδα

Ελλάδα

RSS feed - Ειδήσεις από Ελλάδα

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 34685 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 3469

Συμβούλιο Γεωργίας της ΕΕ την Καθαρά Δευτέρα, άμεσες ενισχύσεις αγροτική ανάπτυξη και περιβάλλον, κεντρικά θέματα συζήτησης

Τη Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018, θα λάβει χώρα, στις Βρυξέλλες, το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, στο οποίο θα γίνει ανταλλαγή απόψεων πάνω στην έκθεση της Κομισιόν με θέμα: «Το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα». Πρόεδρος του Συμβουλίου θα είναι ο κ. Rumen Porodzanov, υπουργός Γεωργίας, Τροφίμων και Δασών της Βουλγαρίας. Κεντρικά θέματα συζήτησης θα είναι οι άμεσες ενισχύσεις, η προστασία του περιβάλλοντος και η ανάπτυξη της υπαίθρου.

Επίθεση Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τη δημιουργία νέων πυλών ΟΣΔΕ

Επίθεση Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τη δημιουργία νέων πυλών ΟΣΔΕ

Επίθεση κάνει ο Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) εναντίον στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τη δημιουργία νέων πυλών ΟΣΔΕ. Όπως καταγγέλλει, αυτή η απόφαση δίνει «τη δυνατότητα σε συγκεκριμένα, φιλικά προς το υπουργείο, συμφέροντα, να «καρπωθούν» σημαντικό μέρος των δηλώσεων». Η ανακοίνωση του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. αναφέρει τα εξής:

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 10 - 16/2/2018

Συνεχίσθηκαν με μειωμένους για την εποχή ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών, μανταρινιών και ακτινιδίων, με υψηλές τιμές αλλά χωρίς την αναγκαία τροφοδότηση του εξαγωγικού εμπορίου με πρώτη ύλη πορτοκαλιών και μανταρινιών. Προς το τέλος της βρίσκεται η συγκομιδή της ποικιλίας πορτοκαλιών Lanelate. H ποικιλία Valencia προβλέπεται να ξεκινήσει προς το τέλος Φεβρουαρίου. Επίσης συνεχίστηκαν οι εξαγωγές μήλων προς την Αίγυπτο, στο ύψος των 16.885 τόνων, έναντι 30.061 τόνων την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καθώς και αγγουριών, φραουλών και τοματών, με τις διαμορφούμενες τιμές να είναι σταθερές.

Αυτές είναι οι παροχές που θα χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ

Με διευρυμένη πολιτική συναίνεση υπερψηφίστηκε χθες στην Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου το σχέδιο νόμου που επισφραγίζει την μετεξέλιξη του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) σε Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Πέμπτη το πακέτο πληρωμών συνδεδεμένων ενισχύσεων για ψυχανθή, σπαράγγια και καρπούς με κέλυφος, μαζί με το σιτάρι

Την Πέμπτη (22/2) αναμένεται να γίνει η πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων για ψυχανθή, σπαράγγια και καρπούς με κέλυφος, καθώς και σκληρού σιταριού - για το οποίο το ύψος ενίσχυσης θα καθοριστεί την Τρίτη - αν δεν προκύψουν επιπλέον προβλήματα που θα καθυστερήσουν τις διαδικασίες. Επιπλέον, τον Μάρτιο θα γίνουν οι πληρωμές συνδεδεμένης ενίσχυσης για το βαμβάκι, ενώ μέσα στον χρόνο θα δοθεί και η εξισωτική για το 2013-2014. Όπως δήλωσαν στον ΑγροΤύπο στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ, «αυτήν την περίοδο τρέχουν τα προγράμματα για τον καθορισμό και τις πληρωμές των συνδεδεμένων ενισχύσεων. Το γεγονός αυτό δεν μας δίνει τη δυνατότητα να μπορούμε να καθορίσουμε επακριβώς πότε θα γίνουν οι πληρωμές για την εξισωτική 2013-2014, όπως ζήτησαν και ορισμένοι κτηνοτρόφοι όταν έγιναν δηλώσεις σχετικά με την εξισωτική. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνουν μέσα στο χρόνο».

SOS στον Πρωθυπουργό στέλνουν οι κτηνοτρόφοι Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, δεν φεύγει η ΔΕΛΤΑ από την περιφέρεια

Με μια τηλεγραφική επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Περιφέρειά τους, αναφέρονται στα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Μέχρι 28 Φεβρουαρίου οι καταχωρήσεις για την συνδεδεμένη του ρυζιού, δεν θα δοθεί παράταση λέει ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Όπως τονίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, στο πλαίσιο των κριτηρίων επιλεξιμότητας των δικαιούχων της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον τομέα του ρυζιού, προβλέπεται ελάχιστη ποσότητα παράδοσης πρώτης ύλης (400 κιλά ανά στρέμμα) σε πιστοποιημένους φορείς (Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις, Οργανώσεις και Ομάδες παραγωγών, ορυζόμυλους και εταιρείες εμπορίας δημητριακών).

Η αγορά μελιού στις ΗΠΑ, υπάρχουν προοπτικές για αύξηση της παρουσίας του ελληνικού μελιού στην αμερικάνικη αγορά

Η αγορά μελιού στις ΗΠΑ, υπάρχουν προοπτικές για αύξηση της παρουσίας του ελληνικού μελιού στην αμερικάνικη αγορά

Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής και ταυτοχρόνως ο μεγαλύτερος εισαγωγέας μελιού στον κόσμο. «Η αγορά είναι τεράστια και τα περιθώρια περαιτέρω διείσδυσης για ένα τόσο ποιοτικό προϊόν, όπως το ελληνικό μέλι, είναι υπαρκτά και, έως τώρα, αναξιοποίητα», επισημαίνει σε έκθεσή του το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) του ελληνικού προξενείου στη Νέα Υόρκη.

Για τα προβλήματα Βιάννου και Ανωγείων μίλησαν οι δήμαρχοι με τον Περιφερειάρχη, μεγάλες οι καταστροφές των καλλιεργούμενων θερμοκηπιακών εκτάσεων

Θέματα υποδομών και ανάπτυξης που αφορούν τους ορεινούς Δήμους Ανωγείων και Βιάννου καθώς και του προβλήματος της λειψυδρίας συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης με τους Δημάρχους Βιάννου Παύλο Μπαριτάκη και Ανωγείων Μανόλη Καλλέργη.

ΠΟΓΕΔΥ: Δικαστική νίκη της Ομοσπονδίας για την κάλυψη θέσεων ευθύνης στην Περιφέρεια Αττικής

Ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΓΕΔΥ ενημερώνει τους Συναδέλφους Γεωτεχνικούς ότι «εκδόθηκε τελεσίδικη δικαστική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία δημιουργείται νομολογία η οποία αναφέρει ότι δεν μπορεί να υφίσταται οργανική μονάδα στο δημόσιο στην οποία δεν υπάρχει προϊστάμενος, είναι δε υποχρέωση της διοίκησης να καλύπτει τις θέσεις προϊσταμένων με τοποθέτηση, άλλως με αυτόματη αναπλήρωση από τον αρχαιότερο, τηρουμένου του προβαδίσματος των κλάδων (πρόσφατη απόφαση ΣτΕ).

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,78125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version