Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Ειδήσεις - αγροτικά νέα / Ελλάδα

Ελλάδα

RSS feed - Ειδήσεις από Ελλάδα

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 37672 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 3768

Φωτεινή Αραμπατζή από Λάρισα: Κορυφαίος για τη ΝΔ ο ρόλος της γυναίκας της υπαίθρου στην ανάταξη του πρωτογενούς τομέα

Για την προτεραιότητα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αξιακή και οικονομική στήριξη της οικογένειας και για τον καταλυτικό ρόλο της γυναίκας της υπαίθρου, μίλησε η βουλευτής Σερρών της ΝΔ και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κυρία Φωτεινή Αραμπατζή χθες στη Λάρισα. Την πετυχημένη εκδήλωση για τις πολιτικές της ΝΔ στην στήριξη της οικογένειας, που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Λάρισας και η Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και παρουσίασαν εφτά γυναίκες βουλευτές του κόμματος, προλόγισε η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη.

Τροποποίηση των άρθρων που θίγουν τα επαγγελματικά δικαιώματα Γεωλόγων και Δασολόγων υποσχέθηκε ο Αραχωβίτης

Την Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου, εκπρόσωποι της ΠΟΓΕΔΥ, του ΓΕΩΤΕΕ, Γεωλογικών και Δασολογικών Συλλόγων, συναντήθηκαν με τον κ. Σ. Αραχωβίτη, Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τους Συμβούλους του, κ.κ. Α. Χωνά και Β. Γατσέλη. 

Μηχανισμό ιχνηλασιμότητας στο ελαιόλαδο σχεδιάζει η ΕΔΟΕ

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου (ΕΔΟΕ) ανέλαβε την υποχρέωση να υποβάλει άμεσα ένα σχέδιο διαδικασιών του μηχανισμού ιχνηλασιμότητας και να επανέλθει για εκτενέστερη συζήτηση και παρουσίασή του.

Καθυστερούν οι πληρωμές εξισωτικής για όσους είναι σε έλεγχο, λέει ο Τζελέπης

Καθυστερούν οι πληρωμές εξισωτικής για όσους είναι σε έλεγχο, λέει ο Τζελέπης

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 5767/18-2-2019 Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρο Αραχωβίτη, έφερε στην Βουλή το ζήτημα της «μεγάλης καθυστέρησης στην πληρωμή των δικαιούχων του Μέτρου 13 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» του ΠΑΑ 2014-2020 που περιλαμβάνονται στο δείγμα επιτόπιου ελέγχου του ΟΣΔΕ 2018».

Σύσκεψη στο ΥπΑΑΤ για τα Σχέδια Βελτίωσης, σενάριο για εκχώρηση της επιδότησης από τον δικαιούχο αγρότη στον προμηθευτή

Σύσκεψη, στην οποία θα συμμετέχουν στελέχη του ΥπΑΑΤ, θα γίνει την Πέμπτη (21/2) για το Μέτρο 4.1 του ΠΑΑ 2014-2020 (Σχέδια Βελτίωσης). Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, κατά την σύσκεψη θα συζητηθεί το θέμα της εκχώρησης της επιδότησης από τον δικαιούχο αγρότη στον προμηθευτή.

Ανάγκη στήριξης του κλάδου της αιγοπροβατοτροφίας και τυροκομίας

Ο πρωτογενής τομέας και η στήριξη των τυροκομικών και κτηνοτροφικών επιχειρήσεων είναι πρωταρχική ανάγκη στην πατρίδα μας, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου.

Εκτός βιολογικής γεωργίας τα σύκα, αντιδράσεις από την Εύβοια

Αντιδράσεις υπάρχουν από την μη ένταξη της δενδρώδους καλλιέργειας των σύκων στην πρόσκληση για το Μέτρο 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» (31/12/2018) του ΠΑΑ 2014-2020. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, Φάνης Σπανός, «είναι αδικία προϊόντα ΠΟΠ, όπως τα σύκα Κύμης και Ταξιαρχών, να μην μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα».

Χαρακόπουλος προς Κυβέρνηση: Σκοπεύετε όντως να επαναφέρετε τη διάρκεια ζωής στο αγελαδινό γάλα στις 5 ημέρες;

«Ανταποκρίνεται στις προθέσεις σας η είδηση για επαναφορά της διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος στις 5 ημέρες ή αυτή αποτελεί στοχευμένη διαρροή ενόψει της επικείμενης προεκλογικής περιόδου;».

Στα 103 ευρώ το μήνα η κατώτατη εισφορά των αγροτών έως το Γενάρη του 2019, από Φεβρουάριο νέες αυξήσεις

Στα 103 ευρώ το μήνα η κατώτατη εισφορά των αγροτών έως το Γενάρη του 2019, από Φεβρουάριο νέες αυξήσεις

Οδηγίες παρέχει με την εγκύκλιο 7/2019 ο ΕΦΚΑ σχετικά με τη «μείωση ασφαλιστικών Εισφορών Κλάδου Σύνταξης Ελευθέρων Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολούμενων και Αγροτών». Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, αναμένονται νέες οδηγίες το επόμενο διάστημα, καθώς λόγω της αύξησης στον κατώτατο μισθό, αναπροσαρμόζεται η βάση υπολογισμού των εισφορών που θα καταβάλλουν οι αγρότες. Έτσι, από τον Φεβρουάριο έρχονται νέες αυξήσεις στις εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ των αγροτών.

Χωρίς επανυπολογισμό ασφαλιστικών οφειλών θα γίνεται για τους αγρότες η ένταξη στη ρύθμιση έως 120 δόσεις

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση η νομοθετική ρύθμιση για τα παλιά χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία και στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει η εφαρμογή της από τον Μάρτιο. Στη νέα ρύθμιση οι αγρότες δεν θα μπορούν να κάνουν επανυπολογισμό των οφειλών τους, γιατί το υπουργείο Εργασίας υποστηρίζει ότι «είχαν μικρότερες εισφορές σε σχέση με τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες και δεν θα τους συμφέρει να το κάνουν». Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν δυνητικά, 550.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, 22.000 επιστήμονες και 350.000 αγρότες, που έχουν συνολικές οφειλές περίπου 16 δισ. ευρώ από τα προηγούμενα χρόνια. Δεν θα υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια για την ένταξη στη ρύθμιση αλλά με βάση το ύψος του χρέους θα προσδιορίζεται ο μέγιστος αριθμός των δόσεων.

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 3,265625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version