Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Ειδήσεις - αγροτικά νέα / Ελλάδα

Ελλάδα

RSS feed - Ειδήσεις από Ελλάδα

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 31098 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 3110

Καθυστερούν οι αποφάσεις για αναγνώριση των Ομάδων Παραγωγών

Την αδικαιολόγητη καθυστέρηση των εφαρμοστικών αποφάσεων για την αναγνώριση των νέων Συνεταιρισμών και των Ομάδων Παραγωγών (ΟΠ), παρά το γεγονός, ότι έχουν περάσει επτά μήνες από την ψήφιση του συνεταιριστικού νόμου, με επιπτώσεις στα αντίστοιχα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, φέρνει στην επικαιρότητα με ερώτησή του ο τομεάρχης αγροτικού της ΝΔ και βουλευτής Κοζάνης, Γιώργος Κασαπίδης. Στην ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν 30 βουλευτές του κόμματος, επισημαίνεται πως «εξαιτίας της αδράνειας αυτής έχουν τελματώσει και τα αντίστοιχα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014-2020), που ενισχύουν επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα μέσα από συλλογικές δράσεις. Μάλιστα τα ποσοστά των ενισχύσεων στις περιπτώσεις επενδύσεων και γενικότερα δράσεων συλλογικών σχημάτων τυγχάνουν προσαυξήσεων από 20% έως και 90%».

Προβληματισμός στους Νέους Αγρότες για την ΚΑΠ μετά το 2020

Πρόσφατα αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) είχε συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο αντιπρόεδρος της ΠΕΝΑ κ. Νίκος Παυλονάσιος, «ήταν μια συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα για το θέμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο μέλλον της ΚΑΠ μετά το 2020. Ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το μέλλον της ΚΑΠ αλλά δυστυχώς στην χώρα μας ακόμη δεν έχει ξεκινήσει ο διάλογος. Από τις συζητήσεις αντιληφθήκαμε ότι θα έρθουν μεγάλες αλλαγές στην πληρωμή των ενισχύσεων. Από όσα ακούσαμε βλέπουμε ότι αναμένεται να μειωθούν τα κονδύλια που κατευθύνονται προς τις άμεσες ενισχύσεις και θα δίνονται με διαφορετικές διαδικασίες».

Συνεργασία Προέδρου Δημοκρατίας με την Ένωση Ελληνο-ευρωπαϊκών Εμπορικών Επιμελητηρίων

Συνεργασία Προέδρου Δημοκρατίας με την Ένωση Ελληνο-ευρωπαϊκών Εμπορικών Επιμελητηρίων

«Παραμένω διαρκώς διαθέσιμος, ακόμα και εξαντλώντας το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, για να συνδράμω σε ό,τι μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη του τόπου», ήταν το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, προς την Ένωση Διμερών Ελληνο-ευρωπαϊκών Εμπορικών Επιμελητηρίων.

Πρόσθετη τιμή αναδρομικά σε γάλα και σιτάρι δίνει η ΕΒΟΛ

Δύο λεπτά πρόσθετη τιμή και μάλιστα αναδρομικά, για το αιγοπρόβειο γάλα και το σκληρό σιτάρι που παραδόθηκε στο συνεταιρισμό, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΑΣ Βόλου και της Γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ κ. Νικήτας Πρίντζος. Στους κτηνοτρόφους για αγελαδινό γάλα δίνεται επιπλέον τιμή 0,01 ευρώ ανά κιλό για τη συνολική ποσότητα που παρέδωσαν την περίοδο από 1η Ιουλίου 2016 έως 30 Νοεμβρίου 2016. Οι παραπάνω αποφάσεις εγκρίθηκαν από το πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο, όπου αξιολογήθηκε η θετική πορεία της Οργάνωσης και της Γαλακτοβιομηχανίας.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 26/11 - 2/12/2016

Συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς η εξαγωγή ακτινιδίων, παρά το φαινόμενο φόρτωσης και εξαγωγής ατυποποίητων προϊόντων απευθείας από το χωράφι από «Έλληνες, Βαλκάνιους και Ιταλούς εμπόρους». Συνεχίσθηκαν με καλούς ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών και μανταρινιών με ικανοποιητικές τιμές. Συνεχίζονται και οι εξαγωγές μήλων, με εμφανείς ενδείξεις αλλαγής προτίμησης της Αιγυπτιακής αγοράς προς άλλους προμηθευτές έναντι της Ελλάδος.

Στην Αγιά στις 7 Δεκεμβρίου έχουν συνάντηση οι Αγροτικοί Σύλλογοι Νομού Λάρισας

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) και οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί της επαρχίας Αγιάς πραγματοποιούν ευρεία σύσκεψη την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, και ώρα 6.30 το βράδυ, στην ταβέρνα ΧΑΤΖΑΚΟΣ στην Αγιά. Σκοπός της σύσκεψης είναι η ενημέρωση των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής για τις εξελίξεις και την όξυνση των προβλημάτων στον αγροτικό τομέα, καθώς και η οργάνωση των διεκδικήσεών τους.

Οι προτάσεις του ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης για την δακοκτονία

Τις θέσεις του για το σοβαρό πρόβλημα της εφαρμογής της δακοκτονίας η οποία αποτελεί το κυριότερο παράγοντα για την ποιότητα του Ελαιολάδου επισημαίνει το ΓΕΩΤΕΕ/Παρ. Κρήτης με ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα η οποία έχει ως εξής:

Καπνός: Με αυξημένες τιμές στον Μπασμά ξεκίνησαν τις αγορές οι έμποροι

Ξεκίνησε η αγορά να δίνει τις πρώτες τιμές για τα καπνά ποικιλίας Μπασμά. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι οι τιμές θα είναι λίγο αυξημένες σε σχέση με τις περσινές. Συγκεκριμένα για τα πρώτα χέρια οι έμποροι δίνουν τιμή στα 3 - 3,80 ευρώ το κιλό. Οι επόμενες 15 ημέρες θα είναι κρίσιμες για την πορεία των τιμών, αφού αναμένεται οι έμποροι να ξεκινήσουν μαζικά τις αγορές για όλες τις ποικιλίες. Η φετινή ποιότητα τόσο στον Μπασμά όσο και στην Κατερίνη είναι εξαιρετική. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΣΔΕ 2016, με καπνά ποικιλίας Μπασμά καλλιεργήθηκαν 114.500 στρέμματα. Στα 63.000 στρέμματα φτάνει η καλλιέργεια της ποικιλίας Κατερίνη, ενώ στα 19.000 στρέμματα ανέρχεται η καλλιέργεια καπνού τύπου Βιρτζίνια.

Α.Σ. Λαρισαίων Αγροτών: Ανοιχτή συζήτηση για ασφαλιστικό και φορολογικό

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λαρισαίων Αγροτών διοργανώνει ανοικτή συζήτηση - συνάντηση για το θέμα του Φορολογικού και του Ασφαλιστικού τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, και ώρα 6:00 μ.μ., στα γραφεία του Συνεταιρισμού, Αγχιάλου 4 στη Φιλιππούπολη.

Παραχώρηση χωρίς δημοπρασία δημόσιας γης έως 8 στρέμματα αλλά με σκοπό να γίνει στάβλος

Παραχώρηση χωρίς δημοπρασία δημόσιας γης έως 8 στρέμματα αλλά με σκοπό να γίνει στάβλος

Οδηγίες για την παραχώρηση από τις περιφέρειες, δημοσίων εκτάσεων σε κτηνοτρόφους ή αγρότες εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Όπως ορίζει η εγκύκλιος, που υπογράφει ο Γ. Γρ. του ΥπΑΑΤ κ. Ν. Αντώνογλου, επιτρέπεται η παραχώρηση, κατά χρήση, ακινήτου, χωρίς δημοπρασία, έως 8 στρέμματα, σε αγρότη με σκοπό την ανέγερση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Η παραχώρηση θα γίνει με απόφαση του Περιφερειάρχη, μετά από εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας.

Επιστροφή

1990-2016 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,595703 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version