Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Οργισμένα παράπονα στο γραφείο του Αποστόλου για την κομμένη ειδική ενίσχυση βάμβακος


Έσπασαν τα τηλέφωνα στο υπουργικό γραφείο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, από οργισμένους βαμβακοπαραγωγούς που περίμεναν να πληρωθούν την περασμένη Παρασκευή, αλλά έμειναν εκτός. Πολλοί απ’ αυτούς δεν αποκλείεται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, αλλά και να κατέβουν στην Αθήνα, για να πάνε να κάνουν τα παράπονά τους στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συνολικά, λένε οι πληροφορίες, είχαν υποβληθεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ πάνω από 2.500 αγρότες για την ειδική ενίσχυση βάμβακος, αλλά εγκρίθηκαν μόνον οι 365. Περισσότερα προβλήματα, όπως έγραψε μόνο ο ΑγροΤύπος, καταγράφονται σε Αιτωλοακαρνανία, Έβρο, Κομοτηνή, Σέρρες, Καρδίτσα, Λάρισα και αλλού.

Όπως αναφέρει μιλώντας στον ΑγροΤύπο μια παραγωγός από την περιοχή της Ορεστιάδας «είχαμε 83 στρέμματα και λόγω τηλεπισκόπησης μας είπαν πως θα πληρωθούμε την ενίσχυση για τα 43, καθώς υπήρξαν ευρήματα. Μάλιστα, μας είχαν ειδοποιήσει ότι θα δικαιωθούμε, αλλά όταν πήγαμε στην τράπεζα, δεν βρήκαμε ούτε ευρώ. Είμαστε ένα βήμα από την φυλάκη. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις βασικές μας υποχρεώσεις».

«Είμαι από το νομό Καρδίτσας και καλλιεργώ 220 στρέμματα με βαμβάκι. Δεν έχω πάρει καθόλου την ειδική ενίσχυση του 2017 που αντιστοιχεί σε όλα τα στρέμματα, γιατί πέρασε ο δορυφόρος στην τηλεσκόπηση και έπιασε τα 30 στρέμματα για «χρωματιστό», ενώ το βαμβακι ήταν πολύ καλο. Κάναμε ένσταση και τώρα που έγινε πληρωμή στις 27-28-29 Ιουνίου 2018, δεν πληρώθηκα, όπως και άλλοι πολλοί εδώ στην Καρδίτσα. Μάθαμε ότι πληρώσανε 365 άτομα σε όλη την Ελλάδα. Περιμέναμε αυτά τα χρήματα για να πληρώσουμε την χρονιά που τρέχει, δηλαδή γεωπόνους, ρεύμα, μεροκάματα κ.λπ. Τι θα γίνει με εμάς; Δεν ξέρουμε που να απευθυνθούμε», μας ανέφερε από την πλευρά του ένας παραγωγός από την Καρδίτσα, τα στοιχεία του οποίου έχει στην διάθεσή του ο ΑγροΤύπος.

Υπενθυμίζεται ότι η ειδική ενίσχυση που έλαβαν φέτος οι παραγωγοί, με βάση τα καλιεργούμμενα στρέμματα ήταν 74 ευρώ το στρέμμα.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,7851563 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version