Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Αδικαιολόγητη και αυθαίρετη περικοπή κονδυλίων για τους Ελαιουργικούς Φορείς της Κρήτης, καταγγέλλει ο Κεγκέρογλου


Μέχρι 63% έφτασε η περικοπή κονδυλίων για τους ΕΟΦ (Ελαιουργικούς Φορείς) της Κρήτης. Αυτό καταγγέλλει με ερώτηση  του προς τo ΥπΑΑΤ ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος ζητά να αρθεί η αδικία για τους φορείς των ελαιοπαραγωγών της Κρήτης, που ενώ συνεισφέρουν το 48% των χρημάτων, με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ περικόπτονται τα προγράμματα, με συνέπεια να μην μπορεί να υλοποιηθούν προς όφελος των παραγωγών.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Όπως σας είχα τονίσει με την υπ’αριθμ. 6008 από 15/05/2018 ερώτηση μου, η στήριξη των πρωτοβουλιών και των ενεργειών των φορέων και των παραγωγών για τη βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου έπρεπε να αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης,δεδομένης μάλιστα της ίδιας συμμετοχής, συνεισφοράς και παρακράτησης από τις ενισχύσεις.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του ΕΟΦ Αγροτικού Συνεταιρισμού Κάτω Ασιτών, για τον οποίο, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΥπΑΑΤ εντοπίσαμε με έκπληξη μας την τεράστια μείωση του αιτούμενου προϋπολογισμού κατά 63%, μία μείωση η οποία οδηγεί σε σοβαρά προβλήματα υλοποίησης συγκεκριμένων δράσεων, που έχουν προγραμματιστεί.

Η αδικαιολόγητη και αυθαίρετη  αυτή απόρριψη των αιτούμενων κονδυλίων, τα οποία αφορούσαν την προμήθεια και πρόσβαση σε ηλεκτρονικές εφαρμογές ευφυούς γεωργίας, αναγκάζουν τους παραγωγούς ακόμη και να μην υλοποιήσουν τις δράσεις, δημιουργώντας ουσιαστικά άλλο ένα εμπόδιο στη καλλιέργεια και την παραγωγή προϊόντων ενώ παράλληλα τους καθιστά άμεσα και λιγότερο ανταγωνιστικούς σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα.

Επειδή τα παραπάνω αν και έχουν τεθεί υπόψη σας και από τους ίδιους τους ΕΟΦ και τους εκπροσώπους των  παραγωγών, εσείς φαίνεται να εμμένετε στην απόφαση σας για περικοπή των κονδυλίων.

Επειδή δεν έλαβα καμία απάντηση στη σχετική ερώτηση μου που αφορούσε το σύνολο των ΕΟΦ της Κρήτης και επειδή οργή και αγανάκτηση νιώθουν οι ελαιοπαραγωγοί εξαιτίας των αποφάσεων σας.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  • Προτίθεστε να αναθεωρήσετε την απόφαση σας και να αρθεί η αδικία για τους φορείς των ελαιοπαραγωγών της Κρήτης που ενώ συνεισφέρουν το 48% των χρημάτων, με τις αποφάσεις σας περικόπτετε τα προγράμματα, με συνέπεια να μην μπορεί να υλοποιηθούν προς όφελος των παραγωγών;
  • Προτίθεστε να επανεξετάσετε την απόφαση σας για το Α.Σ Κάτω Ασιτών;»
 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,484375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version